Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hisztis, sértődött kolléganőt...

Hisztis, sértődött kolléganőt hogy érdemes kezelni?

Figyelt kérdés

Van egy kolléganőm (ráadásul beosztottam), aki már hónapok óta valami miatt meg van sértődve rám. A korábban nyitott és barátságos viszonyunk teljesen a visszájára fordult. Ezzel kapcsolatban már volt egy hosszú beszélgetésünk, de úgy érzem, hogy nem sokra jutottunk és nem is volt velem teljesen őszinte. A többi kollégámtól tudtam meg pl., hogy a sértődése fő oka az, hogy állítólag nem segítek neki eleget a munkájában (pályakezdőről van szó). Sajnos ez utóbbival nem tudok mit kezdeni, a lehetőségeimhez képest már így is rengeteg segítséget kapott tőlem.

A többi problémát igyekeztem orvosolni, javítottam a kommunikációmon, jobban odafigyelek, hogy mit mondok neki, de úgy látom, hogy a belém vetett bizalma végleg elveszett. Nem elég, hogy távolságtartóan, néha undok módon viselkedik velem (a munkán kívül látványosan kerül, a szemembe sem néz, a köszönés is láthatóan nehezére esik, stb.), de újabban minden megnyilvánulásomban a "csapdát" keresi, a legrosszabbat feltételezi rólam.

A munka terén még épp hogy együtt tudunk működni, ilyenkor némi bemelegítés után még cseverészni, viccelődni is tudunk, de emögött mindig ott lapul egy kínos távolságtartás. Aztán másnap kezdődik minden előröl.

A kisasszonyról tudni kell még:

- Korábban más kollégákra is megsértődött már

- A felszínen elég büszke, önérzetes, de mégsem tűnik beképzeltnek

- Elő tudja adni a magabiztosat, de úgy érzem, hogy ezzel a belső bizonytalanságait kompenzálja, tehát önértékelési gondjai lehetnek

- A kezdeti magabiztosság után a valódi feladatnál mindig komoly segítségre van szüksége

- Mostanában alapjáraton is rossz passzban van, eléggé túlvállalta magát az egyetemen (még tanul, ráadásul most vizsgaidőszak van) és a magánéletében is gondjai lehetnek. Ezekkel kapcsolatban szokott panaszkodni, még nekem is

- Ezek a rossz tulajdonságai voltak, ezen kívül számos pozitív tulajdonsága is van. Amikor összeszedettebb volt, a munkájával is maximálisan meg voltam elégedve

Hogy tudnék a motivációján javítani? Hogy tudnám a kapcsolatunkat normalizálni?

Főnökként mi volna a helyes lépésebben a helyzetben? Mint látjátok, már több dolgot kipróbáltam. Az idő megoldja vajon a problémát?

2021. jan. 10. 14:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem rúgd ki, hadd lépjen tovább.
2021. jan. 10. 14:45
 12/23 anonim ***** válasza:
43%
Női szemmel nézve felmerül bennem, hogy az elején szerelmes volt beléd, de mivel a főnöke vagy, nem nyílt meg, aztán miután egészen más irányba fordult a kapcsolat köztetek, olyan szinten összezavarodott, hogy már nem tudja kezelni az egészet.
2021. jan. 10. 14:47
 13/23 anonim ***** válasza:
76%
Mért idegesít ez a nő téged ennyire? Te férfi vagy vagy nő? Mert ha férfi, akkor titkon tetszik neked. Hagyd békén. Senki szabályai szerint ne játsszál, kiadod és átveszed a munkát mindenféle szócséplés nélkül, ennyi a kapcsolatotok.
2021. jan. 10. 15:00
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy szerelmes volt belém. Van párja és egy szerelmes nő szerintem máshogy viselkedik. Az igaz, hogy eleinte én voltam a fő bizalmasa/támasza. Én tanítottam be, mindent megbeszéltünk, sokat voltunk együtt. Fogtam a "hercegnő" kezét. Én talán még egy kicsit távolságtartóbb is voltam, mint ő. Akkor kezdett el velem így viselkedni, amikor már nem jutott rá elég időm.

Épp ezért bánt a dolog, mert eleinte teljesen más volt a viszonyunk. De mással is eljátszott már hasonlót. Sajnos nem tudom a női hisztit kezelni. Főleg nem egy munkahelyen...

Kirúgni nem fogom, jogköröm sincs hozzá és amit rábízok, még így is megcsinálja (a vizsgaidőszak miatti megbicsaklást leszámítva).

2021. jan. 10. 15:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha így is megcsinálja, amit rábízol, akkor pedig hagyd békén, ne szólogass be neki - szállj le róla.
2021. jan. 10. 15:04
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
Elsőként hadd mondjam ki, hogy nagyon szimpatikus az a hozzáállásod, hogy a fölérendelt helyzeteddel nem élsz vissza, sőt. Viszont igazat kell adjak a többieknek abban, hogy nem vagy a pszichológusa. Munkahelyre felnőtt emberek járnak dolgozni, és elvárható, hogy a személyes problémákat az ember bizonyos mértékig kapun kívül hagyja. A hiszti nem vállalható magatartás ebben a közegben, és nem mentség az sem, ha valaki nő (én is az vagyok). Azt javaslom, húzd meg a határokat és ragaszkodj hozzájuk (tedd számára világossá, hogy milyen minőségű munkát, és milyen viselkedést vársz tőle), a passzív-agresszív manipulációt (= rá van írva a homlokára, hogy valami baja van, de "á semmi...") pedig ne toleráld, mert ez is agresszió. Az ilyen ember addig megy el, ameddig hagyják.
2021. jan. 10. 15:05
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Kerüld el amikor csak lehet.
2021. jan. 10. 17:01
 18/23 anonim ***** válasza:
21%
Hát itt inkább te vagy nárcisztikus, és zavarja az egódat, hogy az általad favorizált nő nem ugrál körülötted, mint a pincsikutya.
2021. jan. 10. 17:38
 19/23 A kérdező kommentje:

Ha törődök az emberem lelki világával, pszichológus vagyok, az a baj. Ha nem törődök az emberem lelki világával, bunkó vagyok, az a baj.

Ha zavar, hogy hisztis a viselkedése, nárcisztikus vagyok, az a baj. Ha nem zavar, hogy hisztis a viselkedése, gyenge főnök vagyok, az a baj.

Az igazság gondolom valahol félúton van.

2021. jan. 10. 18:26
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Annak a lelkivilágával törődj, aki ezt igényli. Ő nem. És ne másnak akarj megfelelni.
2021. jan. 10. 18:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!