Lennél vállalkozó? Ha nem miért, nem? Ha igen, miért nem teszel/tettél (fiatalabb korban) érte?
Figyelt kérdés
2020. dec. 26. 19:24
21/32 A kérdező kommentje:
Olyan jó válaszok szüllettek és írtam is vkiknek privit... Úgy vélem mindegyik hasznos volt, mivel én ebben a kérdésben csak a véleményeteket kértem. Nem lesz senki kevesebb, ha nem akar válallkozó lenni. Szóval szerintem jogtalan a felháboródás emiatt. Mint látni nem vagyunk mind egyvéleményen és nem tetszhet mindenkinek egy másik válasza...
Szóval ehelyett szeretnék még véleményeket olvasni és üzeneteket kapni, akikre ráírtam.😇😁
2020. dec. 26. 20:45
22/32 anonim válasza:
20. Bocs közben kiszámoltam én is. Hát valóban 400 millióval számolva kb. havi 600 000-ből kell megélni, annyit meg azért tényleg el lehet költeni.
23/32 anonim válasza:
Tervben van, de ehhez még dolgozni akarok pár évet a szakmámban, ott kiteljesedni, és utána belefogni valami saját vonalba. Meg addig ki kell találnom hogyan vágok bele, nem olyan egyszerű ez :)
24/32 anonim válasza:
"#13: És ezért lepontoztál?"
Mi van???
Egyedül senki sem tud lepontozni.
Tényleg nem tudsz számolni.
25/32 anonim válasza:
#24: Azt még mindig nem sikerült leírni, miért nem tudok számolni.
Egyedül nem, de nyilván te is azok közé tartozol akikre utaltam az előbb.
Várom a levezetést, mi a baj a számolásommal.
26/32 Girlll3 válasza:
25-ös, ha még 30 évig él a válaszoló, akkor 30-szor 12 hónapot fog élni. Az 360 hónap. Akkor 63 éves lesz a válaszoló, akinek ez az 500 millió nem elég az egész életére. Az 500 milliót oszd el 360-al, és akkor megkapod, hogy közel 1 millió 400000 Ft-ja lenne minden hónapra az elkövetkezendő 30 évben. Persze, ez csak sacc per kb. Az is lehet, hogy a válaszoló pár év múlva meghalna és akkor az 500 milliót akár simán el is herdálhatta volna gyorsan, de az is lehet kevesebből kellene gazdálkodnia, mert 80 éves koráig él. Egyébként, ha 80 éves koráig élne, akkor havonta 886525 Ft-ot költhetne minden hónapban (felfele kerekítve), hiszen még lenne neki 47 éve az életéből.
27/32 anonim válasza:
Simán lehet, hogy "igaza van" a #25-nek. Az én havi kiadásaim úgy 1,5 millió Forint körül vannak, amiből 220 ezer a törlesztőrészlet. A többi az alapvető szükségletekre, a vállalkozásomra, és az úgy 10 féle hobbimra megy el. Simán lehet, hogy neki is van ennyi kiadása, sőt, még lehet több. Én ha tehetném, akkor valószínűleg többet költenék el még ennél is. Ha kapnék 500 milliót akkor befektetném az összeset, élném ugyanúgy az életem tovább ahogy most, és majd ha az a befektetés elkezdi hozni a pénzt, akkor lehet hogy felszámolnám a vállalkozásom, és élném tovább ebből a bevételből az életem. De azt tuti nem csinálnám, hogy el kezdek abból az 500 millióból élni, mert ha azt szeretném hogy életem végéig kitartson, tehát beosztanám, akkor jobb életem nem lenne ennyiből, mint amilyen most van.
28/32 anonim válasza:
27-es. Milyen hobbijaid vannak? Bármi rosszindulat nélkül kérdezem, mert nekem neg pont az a problémám, hogy azon kívül, hogy félre teszem nem tudok mit a kezdeni a pénzzel.
29/32 anonim válasza:
#28: Autózás. Ez a fő hobbim. Van 2 épített autóm, illetve most készítem a harmadikat. Ez utóbbi bár annak ellenére hogy komolyabb lesz mint a másik kettő, olcsóbb lesz, mert nem kellett kasztnit vennem hozzá, mivel az nem lesz "benne" (csőváz + üvegszálas borítás), de így is benne lesz 5-6 millióban. Ezen kívül az elektronika is sok pénzt visz el, folyamatosan építgetek valamilyen áramkört magamnak. Valamint hobbim még a könyvkötés, zenélés (most vettem egy zongorát, és szemezgetek egy csellóval is, azon is meg akarok tanulni játszani), olvasás (pl. hadtörténelem; van úgy 1500 könyvem összesen, most csinálom épp az új polcot nekik), mindenféle vegyes barkácsolás. Fél éve vettem egy esztergát, már nagyon kellett, az is kapásból 1,5 millió. Meg igazából bármi, amit lehet élvezni, azt én már vagy kipróbáltam, vagy ki fogom. Soha, semmit nem bízok senkire, inkább megcsinálom magam, még ha 10x annyiba is kerül a végére.
30/32 A kérdező kommentje:
#28 ha nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel adományoz🤷♀️ én is szegénységben élek, ezért vállaltam diákmunkát és így is adományozni akarok a keresett pénzemből rászorultabbaknak...
2020. dec. 28. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!