A tanult szakmámat (informatika) jobban élvezem hobbiként, mint alkalmazottként, nem találom benne a helyemet munkában. Viszont nem vagyok jó vállalkozó típus, és hiányzik az a nagy ötlet, amiből pénzt tudnék csinálni. Mit tennétek a helyemben?
És arról van fogalmad, hogy főállásban mit szeretnél/tudnál csinálni?
Mert csak ebben az esetben lehet neked megmondani, hogy mit tennénk a helyedben.
Én a helyedben innék egy sört. Amúgy nagyon hozzáértő nem lehetsz semmihez se, ha úgy írod, hogy "informatikus". Az valami bóvli szr okj lehet.
Egyébként én is jobban szeretek saját hobby projecteket fejleszteni, szép kóddal, meg gyönyörű megoldásokkal, minthogy tegnapra csinálni valamit megadott kritériumok alapján mikor lehetne ezerszer jobban is, vagy jobban, mint más szr kódjaiban turkálni.
Hát még mikor lesznek/vannak/találódnak az ideiglenes megoldások, meg az ottbsszmegakrvélet című dolgok, amiket lehet látni sok helyen....
De kellemesebb egy fsza számítógépes hálózatot frankó eszközökkel pöpecül megcsinálni gyönyörű tervekkel, beleértve a struktúrális hálózat terveit, meg a látványterveket is, minthogy idő és költség hiányában, de legalább fejvesztve túlórákkal harmadik féle olcsósított változatú eszközökkel és tervekkel és másnapra műszaki rajzokkal és látványtervvel....
De egy mikrokontrollerre, vagy bármire írt fejlesztést is lehet nagyon szépen, gyönyörűen, optimalizáltan, atombiztosan, (akár assemblybe) stb... meg úgy is, hogy elhiszed, hogy működni fognak azok a fejlesztői eszközök, függvények, félkész megoldások, amiket használsz, kivéve amikről tudod hogy milyen problémáik vannak. Persze úgy a fejlesztési idő és költség is jóval magasabb az első esetben.
Vagy egy weboldalt is fszán megcsinálni, mindenféle funkciókkal, szétoptimalizáltan, legfszább technológiákkal megoldva mindent, szupergyors betöltődéssel, szrrá seo-zva, stb... csak hát... esetleg nem arra van igény, nem arra van pénz, nem arra van idő, meg esetleg nem is érné meg, vagy felesleges is lenne valahová...
Meg még pár szrsággal foglalkoztam már, mint "informatika"
Amúgy meg az ötlet az lófsz... az mindenkinek van (az is probléma, hogy neked annyi se) viszont a megvalósítás-kivitelezés, na az már nem mindegy, ott bukik el a 99 százalék, de ha az is megvan, akkor meg a maradék 1 százaléknak a 99 százaléka elbukik a marketingen, az üzleti modellen, a bármiközbejön dolgokon meg minden szron
Stbstbstb
A jogosítvány szükségességét csak azért nem kezdem el neked ecsetelni, mert ha eddig nem szerezted meg, annak nyilván oka van.
Esetleg tartasz a vezetéstől, nem érzed magad alkalmasnak rá?
Nehéz neked tanácsot adni, mert reálisan és világosan látod a helyzetedet, de főleg arra nincs tippem, hogyha anyagilag gondot okoz más képzés - ami nagyon szükséges lenne - hogy tudnád megoldani.
Én mégiscsak a "vállalkozói vénád" erősítésében látnám a megoldást, ezt kellene valahogy a neten is megtalálható millió anyag felhasználásával szintre hozni. Nem hiszem, hogy pont neked ne menne, amikor millió tapló képes boldogulni vele.
ma 16:14-es vagyok, most látom az előtte lévőt, amit írtál, meg egyik utána lévőt
nos, nekem is van még egy tucat minden szrom, meg dolgoztam-tanultam egyebeket is, pl. munkavédelemből papírom is többek közt, de elektronika, stbstb is
láttam olyan mérnökinfóst is amúgy, nem keveset, akinek fingja sincs semmiről se...
az meg hogy milyen cégnél vagy és hogy működnek mik ott... hát ... ez sok minden lehet
viszont lehet itt egy kulcsmondatod, amivel magadnak is megadsz egy választ:
"Más cégek viszont ugyanilyen munkakörben sokkal többet várnak el, pont azt a fajta munkát, amit én akarnék csinálni, csak ahhoz meg az itteni tapasztalatom nem elég."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!