Lennél vállalkozó? Ha nem miért, nem? Ha igen, miért nem teszel/tettél (fiatalabb korban) érte?
Figyelt kérdés
2020. dec. 26. 19:24
1/32 anonim válasza:
Nem igazán érezném rá késznek magam. Bármennyire is kifizetődő tud lenni, számomra az túl sok felelősséggel és nyűggel járna.
2/32 anonim válasza:
Vállalkozó vagyok. De nem igazán értem ebben mi olyan nagy szám.
3/32 anonim válasza:
Mert TB tartozashoz kotott, es mivel van par szazezer, igy nem lehetek vallakozo. Maradok fekrten, ha ez kell az allamnak.
Abba nem gondolnak bele, hogy ha legalisan vallalkoznek, adoznek is es fizetnem a TBt.😆
4/32 anonim válasza:
Nem lennék. Vállalkozóként is ugyan azt tudnám csinálni mint most maszekban, csak akkor egy csomót kéne adóznom ami vagy azt jelenti, hogy az összbevételem csökken, vagy a kuncsaftjaimmal fizettetem meg, így drágább lesz a munkám, emiatt meg kevesebben fognak megkeresni. Tehát mindenhogy rosszul jönnék ki a vállalkozásból.
5/32 anonim válasza:
Már bocs de milyen felelősség meg nyűg van? Kell egy könyvelő és ennyi.
6/32 anonim válasza:
Egy nagyobb vállalkozást vinnék, kisebbnél már nem lennék jó, nem vagyok elég "pofátlan" hozzá. De ha olyan szakmám lenne (pl. burkoló, villanyszerelő, gázszerelő), akkor biztos, hogy vállalkozóként dolgoznék. Informatikusként nem érzem magamban az "erőt" hozzá és nem keresek olyan rosszul alkalmazottként, úgyhogy hanyagolom.
7/32 anonim válasza:
Az egyetem elvégzése óta vállalkozóként dolgozom. Én alkalmazott nem lennék soha. Egy csomó kötöttséggel jár. Szeretem saját magam eldönteni, mikor mennyit akarok dolgozni. El sem tudom képzelni, hogy egy főnöknél kelljen könyörögnöm, ha pár hétre el szeretnék utazni valahová.
8/32 anonim válasza:
KATAs vállalkozó főállásban havi ötvenet adózik.
9/32 anonim válasza:
A tudásomat jobban el tudom adni alkalmazottként, nincs elég fizetőképes kereslet erre vállalkozóként. Megbízási szerződéses mellékállás még éppen adódik, de vállalkozóként felkopna az állam.
10/32 anonim válasza:
Nem lennék.
Egyfelől a karrierem elég jól halad, semmi nem indokolja, hogy érdemes lenne vállalkoznom. Azért meg pláne nem, mert amit szeretek csinálni benne, azt nem igazán lehet vállalkozás formájában tenni. Sokkal célravezetőbb alkalmazottként karriert építeni.
Másfelől, a másik életút, amiben lehetne vállalkozni és szívesen csinálnám, az teljesen más nagyságrend, hogy elgondolkozzak rajta kellene egy kb. 4-500 millió Ft-os tőkeinjekció a vállalkozásba a saját és családi alapok mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!