Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fiatal nőként vezető pozícióba...

Fiatal nőként vezető pozícióban. Hogy érhetném el, hogy legalább elfogadjanak, emberszámba vegyenek?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék túlzottan részletekbe bocsátkozni, de megpróbálom érhetően elmesélni a történetem.

Nagyjából 5 éve vagyok a pályámon és nem szeretnék szerénytelennek tűnni, távol áll tőlem az arrogancia is, de az ország egyik legjobbja vagyok a szakmámban. Ezt bizonyítják az eredményeim. Ősszel úgy alakult,hogy vezető pozícióba helyeztek egy olyan helyre, ami középkorú és idősödő férfiakból áll, minimum 20 év tapasztalattal a hátuk mögött. Nem volt választásom. Azt is tudtam, egyikőjük esélyes volt szakmai előrelépésre a tapasztalata okán, de a tudása nem volt meg. Én konkrétan azt tanultam, ami ehhez a pozícióhoz szükséges. Nyilvánvaló volt, hogy nem várhatok egyből tiszteletet, hiszem, hogy azt ki kell érdemelni. Reménykedtem, hogy látván az eredményeimet illetve azokat, amelyeket közösen elértünk, majd elfogadnak a koromtól és nememtől függetlenül. Minden erőmmel azon voltam, hogy bizonyítsak nekik, nem véletlenül vagyok itt. Mindig kedves és tisztelettudó vagyok velük. Ennek ellenére semmi. A kötelező köröket lefutjuk, de folyamatosan érzem a feszültséget, elkapok halk sutyorgásokat a személyemet illetően. Alapvetően is féltem, mert nem vagyok egy vezető-típus, de már ott tartok, az sem érdekel, ha soha többet nem dolgozhatok a szakmámban, otthagyok mindent. Nagyon tanácstalan vagyok.

2020. dec. 26. 04:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
26%
10: Ja, nálunk is azt érte negatív megkülönböztetés, akit ha tökei lettek volna, akkor is... A főnököm (a jelenlegi és a korábbi is) nő, ráadásul mindketten 30-asok, nem a szakállas mancika, akibe egy csepp nőiesség nem szorult. Senki sem nyávog azért, mert nők a vezetők nálunk. Ellenben kb csak női fejlesztőket rúgtak ki, mióta itt vagyok és a munkájuk láttán meg is értem. Meg a nyávogásra és maguk rázására mindig volt idő, azzal ment el a munka nagy része, hogy békíteni kellett meg alapvető dolgokat elmagyarázni, mert gagyi végzettséggel és hozzáállással jöttek. Aztán ment a rinya, hogy ebben a szakmában csak a férfiakat ismerik el, meg a többi szar. Ja persze, hagyd már a hülyeséget. A legtöbbször az illető szimplán nyomorék.
2020. dec. 26. 05:57
 12/30 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk azt nem értem miért vagy ennyire indulatos, de örülj neki, hogy nálatok nincs jelen ilyesmi. Király tényleg.

Viszont ettől még létező dolog és sajnos sokkal inkább jellemző is.

2020. dec. 26. 06:07
 13/30 anonim ***** válasza:
38%

És mi ez a varázslatos végzettség, amivel olyan kevesek vannak és olyan lehetetlen a szakmában megszerezni a tudást egy poros, elavult felsőoktatási rendszer helyett?

Ezt úgy kérdezem, hogy nehéz alapszakkal és ritka mesterszakkal végeztem. Mégis bárki, aki kitartó és eleget van a szakmában, pontosan képes arra, amire én is képes vagyok. Sőt, talán jobb is.

Ez a "pont ezt végeztem ezért az atyaisten vagyok" tipikus naiv fiatal gyerekduma. Azok hisznek még abban, hogy az iparban az iskolai végzettségükre alapozva messzire jutnak és az egyes képzéseken szerzett tudásuk több, mint 30%-a ér valamit a későbbiekben.

Veled sem az a baj, hogy nő vagy, hanem hogy álomvilágban élsz és emellett arra, amire kineveztek, alkalmatlan is vagy látványosan. Semmi tekintélyed, okkal, és ezt úgy mondom, hogy először el is siklottam afölött, hogy nő vagy, csak egy hisztis ficsúr jelent meg szemeim előtt, aki a pelyhedző bajszára és a 24-es nadrágméretére vergődik és azt hiszi, hogy xy egyetem xy szakán végzettként ő a meg nem értett zseni, a tökéletes ember, miközben mindent csak felületesen tanult, mert a képzések erre hivatottak.

2020. dec. 26. 07:10
 14/30 anonim ***** válasza:
52%

🤣 Oh, valaki tudattalanja itt nagyon szeretné átruházni a kis projekció készletét a kérdezőre.

Milyen személyes trauma vezetett eddig, hogy egy számodra ismeretlen emberbe próbálsz beleállni ekkora törekvéssel? Személyeskedsz, minősítgetsz, tele vagy indulattal. Komolyan érdekel, mert ez kivetítés, mostmár nyilvánvaló. Fektess ekkora energiát az életedbe is és hidd el, minden oksi lesz 💕

2020. dec. 26. 07:31
 15/30 anonim ***** válasza:
80%

2 dolgot tudok ajánlani:

1, Önismereti tréning;

Egy igazi, belevaló coach-hoz elenni tréningezni önmagadat.

2020. dec. 26. 07:32
 16/30 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
61%

Van egy ugyanilyen ismerősöm, mint te vagy. Fiatalon bekerült a szakmába, huszonpár évesen főnök lett, bár neki nem úgy sikerült, hogy "nem volt választása", hanem úgy, hogy addig taposott, míg oda nem ért. Ő is panaszkodott róla, hogy a többiek nem fogadják el, biztos azért mert fiatal és nő, miközben érződött rajta, hogy gyakorlatilag mindenkit lenéz, mert neki diplomája van. Ez alapból egy ellenszenves tulajdonság, és könnyen kiül az ember arcára, így ha a beosztottaid felé - még akaratlanul is - ezt mutatod, akkor nem fognak egykönnyen tisztelni. Valószínűleg arrogánsnak tűnsz, ezt nem mindig veszi észre magán az ember, tudat alatt működik az egész.

Egy kérdést tegyél fel magadnak: el tudnád-e végezni azt a munkát, amit a beosztottaid csinálnak, még akkor is, ha nehéz fizikai munkáról van szó? Ha valaki tartósan kiesik, be tudnál ugrani a helyére? Ha a válasz igen, akkor ezt kell megmutatni, és így nőni fogsz a szemükben. Ha nem, akkor viszont (hibásan) egy papír alapján beraktak főnöknek - azért hibásan, mert a papírod alapján ELVILEG átlátod a dolgot, a gyakorlati tudásod viszont nulla.

2020. dec. 26. 07:39
 17/30 anonim ***** válasza:
30%
14: ilyen írásképpel sem fogadnék meg senkitől tanácsot. Oksi meg szupcsi, meg a tipikus arrogáns pinaduma. Aztán csodálkozik, hogy állítólag lenézik, mert nő, véletlenül sem azért, mert ostoba és irritáló.
2020. dec. 26. 07:48
 18/30 anonim ***** válasza:
5%

A 14# csak féltékeny a kérdezőre, hogy vitte valamire, így inkább csak ki akarja nála húzni a gyufát, mert ezt élvezné.

Cicaharcot akar gondolkodás helyett.

2020. dec. 26. 07:51
 19/30 anonim ***** válasza:
69%

14-es vagyok, én nem a kérdezőnek címeztem a szövegem, hanem az előttem válaszolgató frusztrált, ostoba és irritáló emberkének, akiből csak ömlik az elfojtott féltékenység.

Szoval 17-es, írj privit, ha gondolod, szívesen fogadlak terápiára ✨

2020. dec. 26. 08:04
 20/30 anonim ***** válasza:
25%
19 jolvan szivcsikehh 💞💃🏻💃🏻
2020. dec. 26. 08:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!