Jogosan hivogat a főnököm a betegállományom alatt, hogy mikor jövök már vissza munkába, meg hogy milyen betegségem, van amiért ennyi időre kiírnak?
Van joga tudni, ellenőrizhet is, hogy tényleg otthon vagy e betegen.
Most különösen lényeges információ, hogy mivel vagy otthon, mert koronagyanú esetén a munkatársakat is érinti a dolog.
Nyilván a főnök stílusa más kérdés.
Igen: sajnos itt mindkét felet csak az érdekli, hogy a másik miért nem hagyja békén, ill. miért nem dolgozik már.
Azt nem tudom, hogy ilyen emberek miért dolgoznak együtt?
A főnöködnek joga van tudni, hogy milyen betegséged van. Egyrészről tud előre tervezni, hiszen nem mindegy, hogy gyomorrontással maradsz távol, vagy vakbélgyulladással. Hiszen legjobb esetben az előbbi pár nap alatt helyrejön, és ritkán vannak szövődmények, ha az ember odafigyel ilyenkor. Utóbbinál azért bele lehet kalkulálni, hogy benne van a pakliban a további betegállomány, ha mondjuk nem gyógyulsz elég gyorsan. Fertőző betegség esetén azért jó, ha tud róla, mert ha más is megbetegszik, akkor ha az orvoshoz megy jó, ha jelzi neki, hogy van betegállományban munkatárs. Tartós betegségnél pedig tudnak rád figyelni, vagy tudják, hogy mivel jár a betegséged.
A vezetői hozzáállás, és stílus már más kérdés, hiszen a jellemző dolog az ebben az országban, hogy a munka mennyisége és a dolgozók számával nem arányos. Amikor valaki felmond, vagy táppénzre kerül, azaz kiesik egy ember, akkor még jobban kijönnek a problémák. Létszámban, hozzáállásban, hatékonyságban. Ilyenkor szoktak morogni, mert a leterhelt dolgozók még jobban le vannak terhelve.
Jelen esetben semmi értelme nincs, hogy felhív, hiszen ha megvan határozva mikor mész vissza, akkor logikusan csak az állapotod felől érdeklődhet, és hogy tudsz-e menni majd, amikor lejár a betegállományod.
Mondjuk ilyen munkáltatónál nem szívesen maradnék hosszú távon, mert bármi történhet velem egészségügyileg. Bár azt is tudom, hogy ebben az országban (főleg most járvány idején) elég nehéz munkahelyet találni, vagy váltani.
Mielőtt felköltöztem a fővárosba a helyi üzletláncban dolgoztam. Ott volt olyan eset, hogy leltár mindenkinek kötelező volt, kifogás nem volt. Kollégám kapta is ívet a személyzeti igazgatótól, hogy nem ment leltározni. Amikor mondta, hogy egy nappal előtte műtötték, mert kinövést távolítottak el a vastagbeléből, ami fájdalmat okozott neki, akkor a válasz az volt, hogy nem tudták volna eltolni a műtétet pár nappal?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!