Ez a féreg jelenti fel a dolgozóit?
Én 2 évig dolgoztam egy cégnél ami eleve rossz hírű a városban... 12 órás műszakok nappal és éjszaka, nagyon kemény fizikai munka...
Mikor beütött a pandémia, rengetegen jöttek oda melózni, még többet követelt a cég, nagyon fáradt vtam már, egyik műszak végén elég durván és szinte ok nélkül leoltott az egyik kolega, e miatt össze balhéztam egy másikkal... ennek rendje szerint el is küldtek májusban, de nem bántam már, habár mérgemben küldtem nekik egy fenyegető videót, de szinte vicc, nem gondoltam komolyan, erre rá 2 hét múlva jöttek a házhoz a rendőrök és elvittek, feljelentett az a tetű termelési igazgató...
E miatt most van egy zaklatási ügyem, de kmolyan egy ilyen hírű cég jelentget?
A munkakörülmények borzalmasak, a gépek életveszélyesek meg tényleg nagyon kemény fizikai munka, kevés pénzért, utólag bele gondolva, hülye vtam, hogy 2 évig csináltam.
Azóta már rég új helyen vagyok, de a rendőrségi ügy miatt nem tudok évekig szabadulni Tőlük...
Ma meg már kb. 1 hete olyan ünnepi hangulat van, dícsérnek minket, ajándékokat kapunk, ezek meg azt is csinálták, hogy karácsonyi ünnepséget ugyan tartottak, de csak az éppen szabados műszakok vehettek részt, aki épp be volt osztva annak melózni kellett, az ünnepségen a vezetőség dicséret helyett is csak szidta a melósokat, hogy milyen xarok vagyunk...
Többször volt munkahelyi baleset, volt akinek állítólag a karja is leszakadt az üzemben és nem azért mert a gépeket nem lehetne biztonságosan üzemeltetni csak akkora a hajtás, hogy tesznek magasról a biztonsági berendezésekre, csak MENJEN A GÉP!
Narköznak meló közben, rendszeresek a verekedések...
És egy ilyen féreg tesz feljelentést egy dolgozó ellen???
Most gondolkodom, hogy viszonzom nekik a szívességet és fel jelentést teszek ezek miatt...
Kihez tudok fordulni? Munkaügyi bíróság, nav vagy ki?
Kedves kérdező!
Kaptál 20 választ és egyik se írta, hogy jó ötlet most a helyedben feljelententgetni a céget. Esetleg ebből konklúziókat is le lehetne vonni... És nem az a megfelelő következtetés, hogy biztos mind a 20 a céget védi és ellened esküdtek fel, vagy mind a 20 idióta...
Ha gondod volt velük, akkor kellett volna feljelenteni mielőtt fenyegető videót küldtél nekik. Ha most nekiállsz feljelentgetni őket, mikor egy zaklató eljárás van ellened csak úgy fog kinézni a dolog, hogy mindenre képes vagy, nem tudod reálisan felmérni a körülményeidet és a tetteid következményeit. Plusz nagyon úgy fog tűnni, hogy nem fogod békén hagyni a céget, tényleg jogilag közbe kell avatkozni. Nem értem ezt miért nem tudod felmérni...
Inkább reménykedj, hogy nem lesz bajod ebből az egész sztoriból és nézz erre az egész sztorira úgy, hogy megvolt a tajulópénz és örülj, hogy már jobb helyen vagy.
Látom nem èrtitek...
A tanú vallomásaikban is bevallják, hogy Ők nem ilyedtek meg csak kabaxásból mentek a rendőrsègre...
Persze, mondhatom, hogy skrizofrèniás vagyok, de akkor gondnokság alá helyez ès akkor kb nem is lehet munkám, max rehabos...
Ez így vagy úgy nyomot hagy, viszonzom hát a szívessèget nekik
"És egy ilyen féreg tesz feljelentést egy dolgozó ellen???"
Kérdező, ne haragudj, de nem vagy túl éles kés abban a bizonyos fiókban... Egy rosszindulatú, gonszosz, alja ember ott basz ki a másikkal ahol tud, te pedig erre mit csinálsz? Gyakorlatilag tálcán kínáltad magad nekik, hiszen elkövettél ellenük egy igen komoly vétséget: amennyiben ki akartak cseszni veled, ez egy tökéletes fogás, jobbat meg szebbet nem is nagyon találhattak volna.
De nézzük a dolgot más aspektusból: hozzád érkezik egy halálos fenyegetés, egy instabil fickó ilyen jellegű videót küld neked, de beleírja, hogy lemészarolja a csaladodat és minden szerettedet, te ölbe tett kézzel hagynád? Szerinted egy normális embernek nem kéne komolyan vennie az ilyen fenyegetéseket? Inkább derüljön ki hogy valaki idióta és azt hiszi ez vicces, minthogy tényleg beváltsa az ígéretét.
Én azt tanácsolom, hogy konzultálj egy ügyvéddel a zaklatasi ügyedről, hogy minél jobban megúszd és utána FELEJTSD EL EZT A CÉGET. Mert ha kiderül, hogy te feljelentést tettél ellenük a navnál, vagy máshol, vagy rávettél valakit, hogy tegye meg, NEM FOGNAK BÉKÉNHAGYNI, ÉS KOMOLY BÜNTETÉST KÉRNEK ELLENED. Amikor be voltál rágva nem halálosan meg kellett volna fenyegetned őket "viccből" hanem konzultálnod kellett volna egy ügyvéddel arról hogy hogyan és milyen szerveknél tudod jelenteni a céget, de ez a lehetőség számodra elúszott ha unod a yardra járást.
A bosszú nagyon veszélyes játék és azoknak való akik alaposan át tudják gondolni a dolgokat, de ha ezt nem érted, akkor nézd meg ezt a kis viccet:
Te vagy a vadász a történetben, ha nem esne le...
Nekem olyan nehéz fizikai munkát kellett végeznem, hogy aki nem csinálja, az nem tudja milyen. 3 műszak, nehéz fizikai, leülni nem szabad, nincs is rá idő, saját hangod nem hallod akkora a zaj, a többit gondold tovább. Ajánlom, hogy próbálják ki (csak kíváncsiságból), de ne csinálják hosszú távon, mert belerokkannak.
Szar volt, de mondjak valamit? Megérte! Mert már tudom milyen egy igazán rossz munka. És tök jól helytálltam.
Utolsó, ez is ilyen hely volt, csak 2 műszak, mivel 12 órás... nappal-éjszaka...
És mi volt a dicséret? Tavaly karácsony előtt kevesebb fizetést kaptam mint a 4 órás bolti dolgozók... folyamatosan fenyegettek a kolegák meg azt mondják mindenkinek, hogy közveszélyes vagyok...
Az új helyen fel se merült az, hogy bárkire veszélyt jelenthetnék... még is mit éreztem mikor a videót megcsináltam és elküldtem Nekik? Fel se tudjátok fogni! Megbántam? Igen, meg!
Amúgy meg ha én nem jelentem fel Őket akkor majd megteszi más... és nem érdekel, hogy Ők mit kérnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!