Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akit a terhessége miatt ki...

Akit a terhessége miatt ki rúgtak, sikerült új állást találnod?

Figyelt kérdés
Ha pedig nincs állásod azóta sem, mivel töltöd az idődet kismamaként?
2020. dec. 14. 14:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azt tudjuk, hogy a diploma jóformán semmit nem ér, nem erre voltam kíváncsi igazából.
2020. dec. 15. 16:58
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

Még szerencse, hogy a te boltos sakmád olyan sokat :D

Főleg, hogy még gyereket is csináltál rá...

2020. dec. 15. 18:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Azta kérdező..a diploma semmit nem ér? Te egy tuskó vagy, meg is érdemled, hogy kirúgtak. Látszik, hogy sok eszed van, csak szegény babát sajnálom. Beleegyeztél, hogy közös megegyezéssel felmondasz. Hát gratulálok. 😅 Aztán meg sírsz,hogy sehova nem vesznek fel terhesen. Hova vennének ugyan? A munkáltatók munkaerőt keresnek, javarészt hosszú távra. És hát egy kismama mióta hosszú táv? 3 hónapos terhes vagy, max még 4-5 hónapot dolgoznál, mivel nincs végzettséged máshoz, így sanszos,hogy fizikai munkát. Tudod teherbeesés előtt kellett volna ezen gondolkozni..esetleg akkor nem lenne ennyi nélkülöző gyermek.

Óóóó vagy észt csak diplomával osztanak? 😱

2020. dec. 16. 05:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Ja:

Nem, nem kapsz majd semmit csak családi pótlékot és gyest. Mivel a többihez meglévő munkaviszony (vagy pl álláskeresési támogatás) szükséges. Plusz a baba születésekor jár az egyszeri anyasági támogatás, ha a védőnő leigazolja előtte,hogy jártál hozzá megfelelően.

Amugy az apa tud gyedet igényelni a baba féléves korától.

De amugy ennek utána kellett volna nézni terhesség előtt, nem csak a vakvilágba gyereket vállalni.. Főleg, hogy tudtad, hogy a kismamákat elküldik a munkahelyedről, mint ahogy azt írtad előzőleg.

2020. dec. 16. 05:12
 15/17 A kérdező kommentje:

Ki is néz le, kit?! 🙂

Való igaz, elküldik a kismamákat arról a helyről, de nem a várandósság első hetében, hanem úgy a 8.hónap környékén.

nem szerettem volna kifejteni őszintén a történetet, de hát tessék:

Mivel vételés gyanúval 2 hét szigorú pihenésre küldött a nőgyógyász, nem tudtam megjelenni a munkahelyemen, értelemszerűen.

Ezt kihasználva írták alá ÉN HELYETTEM a felmondást, és továbbították nekem a papírokat...

Drágám, falun élünk, büszkén vallom, itt hidd el, édes kevés a munkalehetőség.

Kifejtem, hogy tisztan értsd :

Az egyik válaszadó írta, hogy semmire nem megy a diplomával, erre értettem, hogy totál semmit nem ér MOST, JELEN ESETBEN). Nem arra, hogy dobja a tűzbe a munkáját, merthogy minek is az.

Sajnos ahogy tapasztaljuk is páran, diploma ellenére is nagyon sok olyan ember van, aki takarító, mekiben dolgozik, vagy gyárimunkás, mert hiába a pl. tanári végzettség(nekem is!), sajnos nincs munka lehetőség ebben a körben jó ideje, vagy már betelt,hiszen nyugdíjas korig sok helyen őrzik az állásukat. 🤗

Sajnálom, hogy egyes emberek ennyire rosszindulatúak, és csak is a rosszat látják egyes mondatok mögött.

Komolyan, itt merünk kérdezni, saját tapasztalokra lettem volna kíváncsi, és akkor mindig be áll a sorba egy két nagy okos.

Érdekes, az első hozzászólók szépen is ki tudták fejteni a véleményüket, de hát kinek mennyire van megkeseredve az élete.

A magánéletemben pedig illő lenne nem turkálni, a személyeskedést hagyd meg otthonra.

No, de hát: Elnézést, ha félre érthető voltam, de mivel saját kérdésem, saját tapasztalatomból írtam, hogy a diplomámmal semmit nem érek most-sajnos!

Mielőtt feltételezel bármit is, kérdezz! Jobb a békesség, hidd el. A gyermekemet pedig hagyd ki ebből, mielőtt az élet pofán vág téged!!!

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! ❤️

2020. dec. 17. 11:19
 16/17 anonim ***** válasza:

Konklúzió: Tudtad, hogy majd ígyis úgyis kirúgnak. Akkor kicsit előre kellett volna gondolkodnotok, nem? Mi az, hogy helyetted írtak alá? Most te ezt komolyan hagyod? Hiába kis falu attól még a jogaid megvannak Neked is.

Egyebként a boltos szakmás válasz nem az enyém. Nem nézem le az embereket köszönöm szépen, nekem inkább a te első ilyen típusú válaszodból tűnt úgy, hogy ezt teszed. Talán te is kissé rosszul fogalmaztál és full flegmán. De semmi gond.

Nekem marha mindegy miből fogod eltartani a gyereked, nyugi. Csak manapság divat, hogy először terhes lesz az ember lánya, utána meg rájön, hogy ez bizony súlyos pénzekkel jár.

És ebben egyébként mi a személyeskedés? Akinek nem inge...

Ja és köszönöm szépen, de az életem soha nem volt ilyen boldog, nagyon szerencsések vagyunk. Nem nagyon találkoztál te még megkeseredett emberekkel úgy tűnik. Ugyanakkor mi megdolgoztunk mindenért. Oké, a kislányunkért nem, ő elsőre jött. 😄

Szóval béke és boldogság. Aztán jó babavárást ezektől függetlenül. 😉

2020. dec. 17. 12:25
 17/17 anonim ***** válasza:

Ohh és még annyit: nem vagyok a Drágád.

És ezzel a faludumával meg ne takarózz, gondolom senki nem tartott fegyvert a fejedhez, hogy ott lakj. 😉

Tudod, mindenki előtt ott a lehetőség. 😁

2020. dec. 17. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!