Akit a terhessége miatt ki rúgtak, sikerült új állást találnod?

Nem rúghatnak ki. Törvénytelen. Persze vannak kiskapuk és ki is hadználják.
Ugyanis, ha a kismama nem biztosított, a várandósság alatt nincs munkahelye, akkor nem jogosult a gyesre, gyedre.
De arra is van jogi orvoslás.

Először kaptam papírt, hogy munkáltatói felmondással.
Aztán ezem vitáztam, hogy mégis ezt hogy?! 3nap múlva kaptam papírt, hogy közös megyezessel szűnt meg a munkaviszony.
Így akkor semmilyen pénzt nem fogok kapni szülés után??

A szülés napjàn nézik a biztositotti jogviszonyt es elötte két éven belül kell meglennie a 180 napnak a jogosultsàghoz.
Szoval ha vki dolgozott pl 3 évet, de terhesen semmit, de szüles elött bejelentkezik munkanelkülire azzal már biztositva is van.
Van sok kiskapu.
Pl az sem mindegy szülés elött mennyivel szünt meg a munkaviszony. Ennek is van ideje. A jogosultsag megvan ha x idön belül szünt csak meg.

Sajnos van ilyen, egy kisebb cég ez.
Mindenesetre semmilyen munkát nem találok, alkalmimunkát sem, így pedig úgy érzem nem tudok majd mindent megadni a gyerekemnek, hiába dolgozik az apja, édes kevés...
Ha visszamenőleg számolják, tavaly boltban dolgoztam, ez év márciusig, ott jól / jobban kerestem, mint itt, legutóbb.
Az bánt még, hogy tehetetlennek érzem magam, és depisnek.
Megcsinálom itthon, amit kell, de szeretnék és tudnék is dolgozni, hiszen ez még csak a 3.hónapom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!