Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fel akarok mondani 2 extrovert...

Fel akarok mondani 2 extrovertált kolléganő miatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, magam introvertált vagyok. 4 éve megkaptam az álom munkahelyet, tényleg minden hihetetlenül passzol, itt maradnék 20 évet a nyugdíjig. Mikor beálltam, a barátnőm kérdezte, hogy kikkel fogok dolgozni, mondtam egy nevet, mire ő: Hát vele nem tudnék dolgozni. Akkor még gyesen volt a kolléganő, lassan jön vissza. A szintén introvertált barátnőmnek igaza volt. Én sem bírom. Soha nem ártott, nem is rossz ember, de szerintem extrém extrovertált. Szinte félek tőle. Törpealkatú és hangosan, gyorsan beszél, ordibál, röhécsel, mások azt mondják szemtelen (én nem mertem kritizálni), spontán, kaotikus, minden héten más a véleménye. Millió barátnő (szerintem felületes kapcsolatok). Mondogattam, valahogyan ki kell bírnom. Míg nem 2 hónapja jött egy teljesen új ugyanolyan kolléganő. Még a hajukat is ugyanúgy viselik. Mondtam is nekik, mintha ikrek lennétek. Ez már nekem tényleg sok. Elkezdtem új munka után nézni. Szégyellem magam, mert nem ártottak, én hibám, de már nem szeretek reggel munkába menni. Tehetek valamit? Ilyen munkalehetőségem sose lesz az életben. Imádom a munkahelyem és munkát, a főnök is rendes. Van tapasztalatotok, mit tegyek? Köszi.
2020. okt. 10. 22:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tudok csatlakozni 6-oshoz, nekem is volt nagyon hasonló kolléganőm, szinte ugyanez volt a helyzet, csak nem ilyeneket mondott, hanem engem tett felelőssé technikai problémák miatt,hogy én vagyok az oka hogy x feladatokat senki se tud ellátni mert én csináltam valamit amitől rossz a rendszer. és mikor nem látott minket senki, szinte állat módjára morogva (szó szerint), villámló szemekkel beszélt velem. Mikor láttak minket, akkor mézes-mázos volt. Ezen kívül úgy intézte, hogy neki szinte semmi munkája ne legyen,két órákra eltűnt naponta, nekem újként pedig beláthatatlan mennyiségű munkám volt, és úgy volt beállítva, hogy azért megy lassan, mert új vagyok. Szinte semmi értelmeset nem magyarázott el, amit elmondott, az egy összevisszaság volt. Nem egy feladatot magyarázott végig, hanem ugrált a feladatok között, és így teljesen összezavart, mert nem tudtam, mi mihez tartozik. Úgy volt beállítva, hogy minden annak köszönhető, hogy én új vagyok a területen. Egy barátnőjével szövetkezett, aki magas beosztású volt, és az meg úgy beszélt velem, mint egy taknyossal, aki nem csinálta meg a házi feladatát.

Sajnos olyan helyzet állt elő ott, hogy nem tudtam kihez fordulni, illetve akinél jeleztem, az nem hitt nekem, mert másoknak más arcát mutatta ez a nő, hízelgett, stb. És könnyebb volt azt elhinni, hogy az új ember buta meg hazudik a kedves kolléganőről. Engem traumatizált ez a dolog, összesen egy hónap kellett, hogy kikészüljek, és utána még tartott ez egy darabig. Szerencsére a sors megmentett, meg magam is magamat és egy idő után nem kellett vele dolgoznom, nem is szóltunk egymáshoz, majd elkerültem máshová. De ez az élmény durván belémivódott, az is hogy újként nem hittek nekem, ki voltam rekesztve, a munka felelőssége rám zúdult anélkül hogy oktatást kaptam volna. Szörnyű volt, én is felmondtam volna nagyon hamar, ha nem alakul máshogy a helyzet.

A jelenlegi helyen is van olyan aki mondjuk idegesítően nevet vagy lusta, pontatlan, stb. Ilyen mindenhol van és lesz. Nem hinném hogy emiatt egy jó helyet érdemes otthagyni, max akkor ha jobbat találsz.

2020. okt. 11. 08:15
 12/20 A kérdező kommentje:

ad 1/ igen, a párom is ezt mondta: ő bemegy, ledolgozza, túléli, aztán nem törődik semmivel. Egyelőre nem megy. Majd megpróbálkozom.

ad 10/ igen, gondoltam én is pszichológusra, hogy magammal kellene valamit kezdeni

Köszönöm mindannyiótok válaszit, nagyon-nagyon hasznosak.

2020. okt. 11. 09:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen h*el neke is volt dolgom: én letettem az asztalára olyan cikkeket, amiben szembesítettem önmagával, hogy milyen is ő, és ez mit okoz a környezetének, de önmagának is.

Az ilyenek sokat foglalkoznak mással, másokkal, csak egyvalakivel nem:

Önmagukkal, így nem ismerik önmagukat.

2020. okt. 11. 10:12
 14/20 anonim ***** válasza:
22%

"Akkor még gyesen volt a kolléganő, lassan jön vissza. "

Tehát még nem is jött vissza ddolgozni, de te már gyártod a szterotípákat és előlre húzod magad ellene?

Akkor te sem vagy jobb.

2020. okt. 11. 10:24
 15/20 anonim ***** válasza:
27%

De azért mindenki észrevette, hogy az összes vakon gyűlölködő hozzászóló kolléga"nő"-ről beszél. Szerintem logikus, ha jön egy uj kolléga, minél hamarabb betanítom, hogy levegye a munkát a vállamról.

Üdv: egy férfi. Amúgy nálunk 4 műszak van, műszakonként 8 fő + főnök, s soha egy hangos szó nem hangzik el közöttünk. Segítünk egymásnak, de nem vájkálunk a másikban. Ha pl. gyereke lesz, csak vállon veregetjük, egy gratuláció és élünk tovább. Ti nők sok gondot megtakarítanátok, ha így gondolkodnátok.

2020. okt. 11. 11:09
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
11-es vagyok. Mi az hogy ti nők? Én nőként voltam két másik nő áldozata. Jelenleg kisvezető vagyok már, és mindenkivel jól bánok, legyen az nő vagy férfi.
2020. okt. 11. 11:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ilyenért nehogy felmondj. Nekem ugyanilyen harsány röhencs munkatársnőim vannak. Bömbölő zenét teszek a fülemre, hogy egyáltalán dolgozni tudjak tőlük. De imádom a munkám, ilyen hülyék miatt nem adnám fel. Meg hát ugye máshol is ilyenek vannak.
2020. okt. 11. 13:47
 18/20 anonim ***** válasza:
85%

15 gratulálok... nem vagy te FÉRFI.

Hímsoviniszta, esetleg.

2020. okt. 11. 23:02
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondj fel! Hidd el (ahogy írták is előttem) vannak sokkal rosszabb kollégák is.

Mikor betanultam az előző munkahelyemen, a mellém beosztott munkatárs akinek segítenie kellett volna, lelépett mellőlem. Majd mikor vissza jött 30 perc múlva megcsináltatta velem az ő dolgát én meg előbb megtanultam az ő feladatát mint a sajátomat. Majd mikor a főnök megnézte hogy haladok, rám fogta , hogy azért nem megy még nekem mert nem nekem való. Ő minden erejét beleviszi a tanításomba, de nem marad meg bennem. ( Ott volt elegem és bemártottam mindenért amit tett, én meg szépen felmondtam a francba) A főnök persze nem hitt nekem, mert ő a jobb keze, nagyon érti a dolgát. Úgyhogy leléptem. ( Nem akartam más helyett dolgozni)

Másik munkahelyemen azért mondtam fel, mert “baráti társalgást” szerettek volna velem folytatni, hétvégén munkaidő után. H-P dolgoztam, abszolút nem volt indokolt, hogy azzal felhívtak: Szia XY! Figyuka, mizu amúgy? Hétfőn nem leszek csak szólok, szolnál az xy-nak, hogy táppénzre megyek? Amúgy van kedved dumcsizni? - Aztán rávágtam a telefont.. Ugyanerről a helyről, főnök felhívott Vasárnap reggel 6kor, hogy Hétfőn menjek be egy órával előbb. Annyi, hogy benne volt a beosztásban. Láttam, tudtam. Nem éreztem indokoltnak erre kelni. Majd mondta, hogy máskor reagáljak neki időben az SMS-re és akkor nem fog hívogatni. Hát kössz. Ott is felmondtam, bár nem ezért konkrétan.

Szóval, igen vannak rossz helyek, de a tied nem tűnik annak. Valahogy bírd ki őket, van rosszabb hidd el.

2020. okt. 12. 13:56
 20/20 A kérdező kommentje:
ad 19/ Köszönöm. Meg a többieknek is. Túl pedáns ember vagyok, ez lesz a legnagyobb bajom, s mindent tökéletesen képzelek el. Eddig nem nagyon találkoztam kollégákkal, akik nem voltak az ínyemre. Ezért vagyok magamon megdöbbenve. Az új kolléganőt már kezdem megszokni. Vettem egy könyvet extrovertált emberekről, tényleg más a gondolatviláguk, számomra marslakók.
2020. okt. 13. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!