Irodában csak extrovertált személyiséggel lehet hosszú távon túlélni?
Úgy látom azok az emberek akkor folyton csak csevegnek (még ha közben nem is dolgoznak) sokkal nagyobb elismerésnek örvendenek mint akik hallgatnak általában és végzik a munkájukat.
Ennek köze van a személyiségtípushoz? Az extrovertált embereket általában pozitívabban értékelik mint az introvertáltabbakat?
Ezt én is csak megerősíteni tudom. Introvertált irodai melós vagyok, itt főleg a nagyszájúaké a terep.
Valakinek mindig dumálnia kell az irodában, ha meg nem veszel részt a beszélgetésben, egyből kérdezősködnek, hogy "mi bajod, nem aludtál, beteg vagy, megsértettelek, miért nem beszélgetsz?
Pedig olyan jó lenne csendben dolgozni, hogy teljes mértékben a munkámra tudjak koncentrálni.
Már azon gondolkodok, hogy szerzek c-s jogsit és elmegyek sofőrnek, a kamionban legalább egyedül lennék.
2
Tehát kijelenthetjük, hogy az introvertáltak hátrányosan vannak megkülönböztetve?
3
Dettó. Képességeim simán megvannak akármilyen feladatokat elvégezni de sajnos emiatt nem valami boldogító bejárni dolgozni.
"2
Tehát kijelenthetjük, hogy az introvertáltak hátrányosan vannak megkülönböztetve?"
Nem. Viszont egész egyszerűen a vezető beosztású emberek, akiknek ügyfeleket kell szerezniük, velük tárgyalni, szinte mind-mind olyan ember, akinek be nem áll a szája. Ehhez a beosztáshoz ez elengedhetetlen.
Irodában én is szeretek beszélgetni a kollégákkal, mert utálom, ha csend van, dögunalom, és nem megy az idő. Bár én a 40 munkaórámból 20-at fordítok csak munkámra, mert hamarabb végzek a dolgommal. Ez van.
8
Ez az. Introvertáltként tényleg többet kell dolgozni és még akkor sem biztos, hogy te kapod a dicséretet. Sőt, örülhetsz ha békén hagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!