Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tanulva a tavaszi home office...

Tanulva a tavaszi home office időszakból, belemennétek újra a saját laptop használatába vagy még a legelején nemet mondanátok?

Figyelt kérdés

Tavasszal az volt hogy egyik naptól a másikra home-ba küldtek minket. Eszközt (laptop) ehhez senki se kapott a cégtől mindenki a sajátot nyúzta jobb híján. Ezer ígéret elhangzott hogy lesznek céges gépek, de mindig csak holnapra. Eljött a június, a home leállt, céges gép egy darab se lett, az összes ígéret kamu volt.

Most októbertól újra home lesz, céges gép amit haza lehetne vinni egy darab se, és jönnek az újabb ígéretek hogy de mostmár aztán lesz, persze csak holnapra megint.

Ilyen előzményekkel belemennétek a saját eszköz céges használatába? Persze nulla ellentételezés mellett még egy köszönömért se?

Vagy még mielőtt kitörne az újabb home őrület, még azelőtt megmondanátok a cégnek, hogy további semmi ígéreteknek tere nincs, vagy lesz céges gép, vagy nincs munkavégzés?

2020. szept. 24. 09:20
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Hidd el, megoldják, "

nem kétlem! egy pitiáner szar helytől akármi kitelik!

2020. szept. 24. 10:07
 12/28 anonim ***** válasza:
11 Na látod. Felesleges ezen moralizálni, hogy mi lenne ha, meg hogy lenne helyes, stb.
2020. szept. 24. 10:09
 13/28 A kérdező kommentje:

Moralizálni SOSEM felesleges. Az embernek mindig tisztában kell lennie hol is él, miben is él még ha változtatni nem is tud.

Azt a jogot senki se veheti el tőle, hogy megállapítsam egy trágyadombon élek.

Sokra nem megyek a megállapítással de legalább megállapítottam ellentétben másokkal akik szintén itt élnek de fel se tűnik nekik.

2020. szept. 24. 10:16
 14/28 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar, hq a saját gépemen kell dolgozni, de ha a céges policy miatt hisztiznek, bármikor az orruk alá dörgölöm, hogy nem használom a cég bizalmas adatait saját eszközön, amennyiben adnak céges gépet, lehetőleg nem egy ócska, gyenge, használhatatlan nagy kalap szart egy tesztmérnöknek, mint a múltkor.
2020. szept. 24. 10:21
 15/28 A kérdező kommentje:

" de ha a céges policy miatt hisztiznek,"

Na ez meg a másik, hogy a cég saját szabályzata szerint céges munkavégzésre saját informatikai eszköz használata TILOS. le van írva (munkaszerződés melléklete)

tehát én azt is megtehetném hogy megtagadom a munkát és rámutatok a céges szabályzat ezen pontjára.

És még én lennék a gonosz meg a kötekedő.

2020. szept. 24. 10:25
 16/28 anonim ***** válasza:
49%
Neked tökmindegy Bazsi, munkád úgy sincsen. Másnak meg pont tökmindegy milyen gépről nyomja.
2020. szept. 24. 10:26
 17/28 A kérdező kommentje:

"Másnak meg pont tökmindegy milyen gépről nyomja."

Kivéve ha adatlopás történik (ld buszos cég elhíresült esete) és a dolgozó áll büntetőtárgyalás elé a bíróságon mert az ő saját gépéről történt a lopás, a cég meg szépen kifarol mögüle épp azzal az indokkal hogy hát miért végzett saját gépről munkát-mondja ezt az a cég amely nem adott céges gépet a dolgozónak...)

2020. szept. 24. 10:28
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

#8 vagyok

Mondjuk esetleg elmondhatnád a főnöködnek egyszerűen, hogy nincs otthon gépem. Mi legyen? Elég hamar kiderülne, hogy mi történne...

Erre még nem gondoltál?

2020. szept. 24. 10:33
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Mit csinál ilyenkor egy 4 tagú család, ahol 1 gép van, az is régi, lassú??

Amúgy a home office miatt irigyellek, nekünk már nem lesz.

2020. szept. 24. 11:15
 20/28 anonim ***** válasza:
57%

Én nem dolgoznék saját gépről, ez egyáltalán nem professzionális és biztonságos.

Eleve felvet számos kérdést, hogy céges dolgok miért kerülnének a saját eszközömre, a VPN kapcsolatot sem szívesen engedélyezném, mert az én személyes gépemet még véletlenül se érjék el, továbbá screen sharingkor is megláthatják a személyes dolgaimat.

Én a saját gépemet a saját kis vállalkozásom dolgaira használom főként, és szenzitív adatok vannak rajta.

A cég kötelessége biztosítani a munkaeszközt, úgyhogy vessenek magukra, ha tavasz óta nem voltak képesek előregondolkodni.

Én megmondanám, hogy a saját eszközömet nem tudom használni céges célokra, ennyi. Semmi indoklást nem mondanék, mert nem is kell megindokolni. A többi legyen az ő problémájuk.

2020. szept. 24. 11:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!