Szeretnék sokat tanulni, hova mehetnék?
Döntsd el mi érdekel a legjobban, aztán tanuld azt ki, ha hasonlóak a szakmák(pl.: kőműves, burkoló, ács), akkor nem kell mindet kitanulnod azért, hogy kipróbálhasd. Burkoló szakmával, már ács mellé segédnek fel fognak venni, de kőműves mellé is, villanyszerelő mellé is, stb. Nekem van egy fiának srác ismerősöm, aki most épp ezt csinálja. Eredetileg kőműves-burkoló, de volt ács mellett is, most meg villanyszerelő mellett van, és most azt tanulja iskolában is.
A cipész/suszter szakma olyan, hogy már kihalóban van. Utoljára gyerek voltam mikor utoljára láttam susztert, pedig 20-on éves vagyok. Azt sem tudom van-e jelenleg már ilyen Mo-n. Ha van sem lehet éppen már szerintem megélni belőle.
Az ékszerkészítés is elég specifikus, van rá egy pár hónapos tanfolyam, ami kb semmire nem elég. Amint végeztél ott magadnak kell finanszírozni azt, hogy gyakorolj, és tanulhass. Mestert nem nagyon fogsz találni, aki tanítani fog.
Opció még az, hogy elmész egy cipőgyárba pl. Ott elvagy nem sok időt, és hidd el, onnantól nem fog az érdekelni téged.
Nyilván nem gyárba akarok menni, akkor nem tettem volna fel a kérdést. Az meg hogy kinelented hogy ne. lesz olyan ékszeres mester aki tanítson nem fogadom el:D
Én láttam cipészt 2-t is, sőt a színházban ahol dolgoztam nekik külön van egy ilyen részleg akik ezzel foglalkoznak a jelmezek cipő részét készítik. Nem tanfolyamokat akarok végezni, ez a poszt lényege:)
De köszönöm a hozzászólásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!