Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek az, hogy Brexit...

Szerintetek az, hogy Brexit van, és nem mehetnek már a diákok Angliába tanulni olcsón, megnövelte azoknak az arányát akik inkább Németországba vagy Ausztriába akarnak menni továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Ahhoz képest, ami a Brexit előtt volt, nőtt-e vajon azoknak a diákoknak a száma, akik Anglia helyett Németországba vagy Ausztriába készülnek, vagy nagyobb-e az arányuk és ez a Brexitnek tudható be? Esetleg többen akarnak jól megtanulni németül? Azért kérdezem, mert ezeken a helyeken nagyjából ingyenes az egyetem, kézenfekvő lenne, ha külföldre akarnak menni.

júl. 23. 23:05
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
17 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igazság szerint Brexit a munkavállalókra vonatkozik. Tanulóvízúmmal ugyanúgy jöhetsz, ösztöndíjat kaphatsz és munkát is vállalhatsz akár.
júl. 24. 00:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A Brexittől lényegében független az a helyzet, hogy Nagy-Britanniában a tandíjak mostanra nagyon magasak lettek. Még a helybelieknek is azok, csak ők felvehetnek állami diákhitelt erre; ezzel szemben a külföldieknek a még ennél is magasabb tandíjat diákhitel nélkül kell leperkálniuk. Az egyetlen könnyítés, hogy egy külföldi munkát vállalhat heti 20 órában, de ez a tandíj és a megélhetés kitermeléséhez édeskevés. Vannak persze külföldiek által pályázható ösztöndíjak, de ezekért egyrészt nagy a verseny, másrészt pedig kevés kivételtől eltekintve csak posztgraduális szinten.

A hallgatók számának utóbbi időben történt megcsappanása mostanra oda vezetett, hogy kb. 40 brit egyetem jelenleg pénzügyi gondokkal küzd, nem tudja a bevételekkel a kiadásokat fedezni. Ha rövid időn belül nem születik megoldás, ezeken a helyeken leépítések várhatók.

júl. 24. 06:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ, a másodikkal tisztában voltam egyébként.De a némettel és német nyelvterülettel kapcsolatos kérdésről mit gondoltok?
júl. 24. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugye az angol világnyelv a hajdani Brit Birodalom miatt, semmi köze ehhez a jelenlegi UK-nek. Még egy nyugat-európába vagy skandináviába frissen kiköltöző munkás is angolul kezd kommunikálni a helyi nyelv helyett, nemhogy az egyetemeken. Az angol inkább terjedni fog a globalizmus hatására brexittől függetlenül.

Az más kérdés, hogy a német nyelvvel mi történik Magyarországon. A két világháború előtt ugye alap volt a tanult embereknél, sok helyen az országban első számú nyelv volt a magyar előtt. A kommunizmus alatt szinte kiírtották, még a sváb származásúak között sem nagyon maradt meg. Aztán rendszerváltásnál ezt tanították minden iskolában mint idegen nyelv, amíg felváltotta az angol.Én 32 vagyok, nálunk az általános iskolába az iskola fele még németet tanult a másik fele már angolt ugyanabban az évfolyamban. Ma már nem tanulnak németül a magyar fiatalok, kivéve akik német nyelvszakosak, vagy már korán eldöntötték, hogy német nyelvterületre költöznek.

júl. 24. 12:50
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!
júl. 24. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!