Ha van, aki nem nagyon szokott szabadságra menni, az alábbiak közül illik rá valamelyik indok, hogy miért nem?
Figyelt kérdés
1. Nem engedi a munkáltató
2. Nélkülözhetetlen szaktudás, nehezen megoldható helyettesítés
3. Ha szabadságra mennél, nem igazán tudnál magaddal mit kezdeni, inkább jobban leköt a munkád, kevésbé tudsz kikapcsolni
2020. szept. 23. 18:23
11/15 anonim válasza:
#10: Teljesen jogszabály ellenes.
12/15 anonim válasza:
Én mióta KATA-s bújtatott foglalkoztatottként dolgozom, azóta kevésbé szívesen megyek el szabira. Ugye lényegében nekem nincs olyanom, hogy fizetett szabadság.. :(
Most keresek épp új, normális állást.
13/15 anonim válasza:
#11: Nem hiszem, egy nagy multinál dolgozok, minden szabályosan megy itt.
14/15 anonim válasza:
#13: De, igen. Ez nem hit kérdése. Benne van a Munka Törvénykönyvében. Tessék olvasgatni.
122. §
(5) A szabadságot - a 125. §-ban foglaltakat kivéve - megváltani nem lehet.
125. § A munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani.
15/15 anonim válasza:
Régen valóban volt olyan, hogy ki is fizethették a bent maradt szabit, de idejét sem tudom, mióta nem lehet ezt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!