Jogosan szeretnék a kollégáim hogy többet dolgozzak?
Egy informatikai cégnél dolgozok. A korona után nem sokkal bevezették a home officet és csökkentett munkaidőben dolgozunk sokan. Ez úgy néz ki hogy 6 órázunk és van néhány nap amikor ez csak 4 óra, persze egyenlően elosztva mindenki között.
Na már most az egyszerűség kedvéért: Mindenki alapvetően 2 területtel foglalkozik a cégnél. Nekem ez A és B terület. A kollégáimnak A és C terület. Egy ideje én már csak az A területtel tudok foglalkozni mert a B területet súlyosan érintette a járvány. A kollégáimnak is így volt sokáig mert nekik sem ment a C terület de most újra beindult kb egy hónapja, így ők időben többet dolgoznak.
Most azt szeretnék tőlem, hogy dolgozzak én is többet. Mondtam nekik hogy az esetek nagy részében el tudom végezni a munkámat azalatt az idő alatt amit egy nap munkával töltök, így felesleges lenne néhány eset miatt többet dolgoznom. Ráadásul most lehet hogy nekem is beindul a B terület így amúgy is lehet hogy többet kell majd dolgoznom a gyakorlatban is.
FOntos még megemlíteni, hogy papíron 4 órás bért kaptunk, ám ezt most hivatalosan megnövelték 6 órára.
Ők azzal érvelnek hogy dolgozzak annyit amennyi a papíron van mert így fair.
Most jogosan mondják ezt nekem vagy csak b*ssza a szemüket hogy nekem nem kell annyit dolgozni pillanatnyilag külső tényezők miatt?
Röviden: mindenki más többet dolgozik mint te, ugyanannyi fizetésért.
A kollégáidnak igaza van. Magadtól nem gondoltál erre?
Azt nem tudom hogy ők milyen fizetésért dolgoznak, nem hiszem hogy pont ugyanannyi a fizunk.
Dolgozhatok ugyanannyit mint ők csak nem lesz sok értelme. Amég a B terület nem indul el addig csak az A-t tudom csinálni. Persze "dolgozhatok", csak nem lesz sok értelme hogyha kész vagyok és bambulom a monitort a fennmaradó x órában.
Egyébként meg 1 hónapja van így és a főnököm még egy mukkot nem szólt az ügyben.
Arról meg nem tehetek hogy nekik a C terület megy... Ezt dobta a gép.
Nem nekik riportálsz ha jól értem, tehát pont ugyanannyi közük van a ledolgozott munkaidőd mennyiségéhez és a szerződés szerinti béredhez, mint neked az övékhez (= nulla).
Ha fordítva volna és azzal jönnének, hogy elég ha csak megy a gép, ők közben sorozatokat néznek, csináld azt te is, és a közös chaten fogadásokat köthettek, hogy a következő epizódban melyik szál hogy alakul, akkor azt is kötelező érvényűnek vennéd magadra nézve, csak mert szerintük így kéne, hiába a te területeden épp rogyásig van meló?...
Nekem olyan ha nekem rossz akkor másnak is legyen rossz szituáció jut eszembe.
A tipikus magyar dögöljön meg a szomszéd tehene hozzáállás.
Igen, tényleg frusztráltak és irigyek. Vannak ilyenek. Nem értem, ők honnan tudják, te hány órát dolgozol, és pontosan mit csinálsz, stb.
Kopjanak le rólad, ha azokon a területeken is több munka lesz, ami még hozzád tartozik, lehet, hogy 8 óra is kevés lesz rá.
Akkor majd te is vergődsz, hogy tessék nekik is csapkodni a billentyűztet még 2 órán át, mert neked is kell?
Agyrém. Meg hungarikum.
Istenem, 25-30 évvel ezelőtt ilyen kérdés biztosan nem születik, még ha lett volna is home office. Akkoriban még kollegális közösségek voltak, és mindenki arra törekedett, hogy a csapat jól teljesítsen. A kutyát se érdekelte, hogy ezért neki mennyivel többet kell dolgoznia.
Tudom, hogy ezért lepontozás jár, de ezt nem tudtam magamban tartani.
Na, közben elintézték hogy én és még pár ember többet dolgozzon... Még úgy is hogy alapvetően nincs több munka csak nekik.
Szóval tegnap is legalább 2-3 órát fölösbe bámultam a monitort.. nem baj megnéztem egy filmet közben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!