Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vezetőként ki kell rúgni az...

Vezetőként ki kell rúgni az ellenálló beosztottat?

Figyelt kérdés
A dolgát elvégzi, de a légkör körülötte negatív. Nem pletykál, nem beszél ki, csak azt érzed rajta, hogy legszívesebben a pokolba kívánna. Próbáltam olyan munkakörnyezetbe tenni, ahol együtt kell dolgoznia a kollégákkal (nagy, szép irodát kapott három emberrel), de amint felszabadult egy sarokiroda (egyasztalos), rögtön kérte magának. A többieknek nem kell, mert nem akarnak egyedül lenni, ő meg igyekszik kivonni magát.
2020. aug. 23. 14:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy 14-nél a pont!

Tökéletesen összefoglalja, mitől elviselhetetlenek manapság a munkahelyek és azok közössége. És hogy mi megy a háttérben, miért van annyi negatív, elmebajos, egymást nyíró ember mindenütt.

Mert nektek, vezetőknek, semmi sehogy nem jó, semmi nem elég, de tisztességesen megfizetni az embert, pozitívan motiválni, azt már nem! Így persze egymás hátán, egymás ilyen-olyan tiprásával próbálnak túlélni, általában egymás kárára, ahogy tudnak. Mert a mai vezetőknek csak pénze meg kapcsolatai vannak, eszük, szakmai hozzáértésük, tapasztalatuk vajmi kevés.

De még mindig nem tudjuk, konkrétan mivel áll ellen??

Nos igen, itt a vezetői hozzá nem értés. Ellenállásnak titulálod már azt is, hogy ő csendesebb és jobban szeret esetleg egyedül dolgozni, de próbálod megmagyarázni, hogy te csak félted, hogy kihasználnák.

Ez annyira tipikus és kiforditott gondolkozás!

És igen, a fiatalok hamar lelépnek, ez egyrészt örvendetes, hogy nem hagyják teljesen rabszolgává tenni, kihasználni magukat, másrészt szomorú, mert ebben az országban a helyzetük remélytelen és erről nagyban a munkahelyi alkalmatlan vezetők is tehetnek.

2021. jan. 30. 11:05
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvastam, iskolapéldája amikor olyan lesz a főnök/csapatvezető akinek nem kéne...

"de én ismerem a beosztottjaimat, aki visszahúzódó de mindent megcsinal, azt hamar kihasználják"

B+ ők a beosztottjaid pont azért tehetik ezt meg mert megengeded nekik. Viselkedj úgy mint egy felettes és igenis hívd be őket ha kell egyesével és mond meg nekik, hogy vagy teljesítik amit kell (nem mással!) vagy mehetnek amerre látnak.

Ezek alapján amit leírtál az újonc - akit kiakarsz rúgni, tűnik a legnormálisabbnak...

2021. jan. 30. 16:59
 23/24 anonim ***** válasza:
82%

Igen, de általában a normálisakat szokták kirúgni.

A seggnyalók, kétszínűek, ipari fúrógépek, másokat kihasználók (csicskáztatók), besúgók maradnak.

Na meg a legjobb színészek és sztahanovista mártírok.

2021. jan. 30. 17:33
 24/24 anonim ***** válasza:

Ha van rá lehetőség hogy egyedül dolgozzon a cégnél mem értem miért nem kapja meg azt sz asztalt.Ha jól elvégzi a munkáját akkor valószínűleg szereti is a munkát és az ellenállás nem a munka miatt van hanem a bratyizás miatt.Nem tudom milyen a helyzet az adott helyen saját tapasztalatot tudok megosztani...Nekem nagyon leterhelő a munkahelyen az egyik kolléga szelhamoskodasa,heti szinten van valamilyen kár vagy poharat tör össze, vagy a közös céges telefon előlapját vagy a

wc deszkát...és ez még az enyhébb a károk sorában.Volt idő hogy munkaidőben csavarogott,ide-oda szaladgált, kihúzta magát,több mint fél évig nem sajátított el dolgokat inkább teher volt mint segítség és a vezetőnő mindezt tolerálta asszisztált a bratyizásban.Na mármost a bratyizásból én is kivontam magam amikor ő ott volt mert nem játszom meg magam és nagy haverkodás a munka kárára megy.És milyen vezető az akinek ez megfelel?A cég hemzseg a hibáktól amiket valakiknek mindig javítani kell,a kosztól, rendetlenségtől amit szintén illik megcsinálni mert napi 7orat olyan igénytelenségben tölteni elég frusztráló...és ha valakinek érdeke hogy menjen a cége akkor hosszú távon talán jobban jár ha komoly hozzáállású munkásai vannak és nem tűri a lajhár mentalitást. A haverkodással nincs gond de az menjen munkaidőn kívül nem áldásos azt bevinni a munkahelyre de a munkaidő leteltével ők valószínűleg nem egymással haverodnak.

2021. jan. 30. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!