Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vezetőként ki kell rúgni az...

Vezetőként ki kell rúgni az ellenálló beosztottat?

Figyelt kérdés
A dolgát elvégzi, de a légkör körülötte negatív. Nem pletykál, nem beszél ki, csak azt érzed rajta, hogy legszívesebben a pokolba kívánna. Próbáltam olyan munkakörnyezetbe tenni, ahol együtt kell dolgoznia a kollégákkal (nagy, szép irodát kapott három emberrel), de amint felszabadult egy sarokiroda (egyasztalos), rögtön kérte magának. A többieknek nem kell, mert nem akarnak egyedül lenni, ő meg igyekszik kivonni magát.
2020. aug. 23. 14:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
A munkahely nem kocsma és nem kupleráj, hogy a bratyizgatás adja a lényegét. Szánalmas ez a felfogás, ahogy az emberek egymásraerőltetése is bohóc csapatépítőkön és társain.
2020. aug. 23. 15:27
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

Nem mondanám alkalmatlannak a kérdezőt, pusztán ellentmondásos helyzetbe került. Én meg tudom érteni.

Van egy jó csapat, ami jól dolgozik együtt, kiegyenlítve, jó morállal, jó hangulatban. És van egy ember, aki mindenáron ki akarja vonni magát ebből a csapatból, teljesen elszigetelődik.

És igen, az ilyen beosztott képes előbb kiégni. Láttam már én is ilyet. Kirúgni szerintem nem kell, de meg kell találni, hogyan lehet a lelkibékéjét biztosítani. Na meg közben szemmel tartani a morálját. Ha a kiégés jelei mutatkoznak, akkor pedig készülni a pótlására. Sajnos az ilyen ember nem fog megnyílni és segítséget kérni időben valószínűleg

2020. aug. 23. 15:27
 13/24 A kérdező kommentje:
Mert a "Nagyöregek" maradnak (nehezebben mozognak/költöznek és váltani sem mernek), az újoncok pedig hamar elmennek. A pluszmunka honorálva van, de ha a másik munkáját csinálják meg, az nem pluszmunka.
2020. aug. 23. 15:38
 14/24 Csabeszmester ***** válasza:
100%
Akkor végülis a probléma megoldása kézenfekvő...nem kell új kollégát felvenni hisz előbb-utóbb úgy is elmennek,a régiek meg úgyis maradnak..(gondolom nem kevés szerepe van ebben a régi csapatnak akik vagy kiutálják vagy kihasználják az újakat....a fizetés/elvárás arányáról nem tudok nyilatkozni mivel nem ismerem se a céget,se a munkaterületet)...viszont a "jóféle 20 éve itt dolgozok és minden új munkatárs egy senki..de azért csinálja már meg helyettem a melót,mert 20 év alatt csak pozícióban voltam tartva" típusú embereket annál inkább. Én is ilyenek miatt "égtem ki" és már abszolút nem vagyok csapatjátékos....ugye Náluk az a csapatjáték hogy ők szöszmötölnek valamin napi 8-12 órát,az Újonc pedig végezze el úgymond a számukra kellemetlen vagy nagyobb precizitást végző munkát. Mondom ezt olyan újoncként aki olyan helyeken töltött el 1-1,5-3 éveket ahol a frissen felvettek munkahelyen történő tartózkodása a 2 naptól a maximum 3 hónapig terjedt...na vajon miért? Becsülettel megcsináltam amit kellett de még új dolgokat is megtanultam,mert hittem abban hogy majd befogadnak,megbecsülnek ne adj isten elküldenek továbbképzésekre cégen belül...és mit kaptam? A hintapaci legkissebb alkatrészét....Dolgozzak 3 ember helyett 1 ember fizujáért,jelentsem be előre mit csinálok/csinálnék a szabadnapokon (persze elengedtem a fülem mellett) mert lehet be kéne majd mennem....Ha jeleztem hogy XY fél év tanítgatás után sem hajlandó semmit elvégezni (szó szerint semmit,mert konkrétan fogyatékos volt az illető) akkor még engem fenyegettek..utána derült ki hogy a kedves XY után kapnak egy csomó állami támogatást mert hát sárgalapos és a Céget ezután abszolút nem érdekelte hogy mit csinál-nem csinál..de mégis engem vettek elő helyette is. Mikor betelt a pohár akkor felmondtam..és totál bamba arccal lestek hogy "Ők nem értikkkk..miért nem jó nekem ott??"... Azóta csak egyedül vagyok hajlandó dolgozni,ha egyedül normálisan megcsinálom amit kell akkor azt magamnak köszönhetem..ha meg elrontok valamit akkor azt is csak magamnak köszönhetem és nem valamelyik kedves "csapattagnak" aki helyett dolgozhatok.
2020. aug. 23. 16:01
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól dolgozik, nem pletykál, nem fúrja a többieket, nem bomlaszt konkrétan csapatot, akkor nem. Egyrészt azért ha nem próbaidős kirúgásról van szó, akkor azért nagyon nehéz alátámasztani a munkáltatói felmondást, az azért nem egy megalapozott indok, hogy nem jár el a csapatépítőkre. Meg valószínűleg tényleg kiég ha annyira nem illik oda és idővel elmegy magától.

Másrészt azért nekem is volt ilyesmi kollégám, aki szakmailag nagyon jó volt, de teljesen ki volt égve és egy idő után elkezdett helyezkedni meg fúrni embereket a felsővezetőknél. Őt elkezdték coacholni, mert olyan pozíció ért tepert amilyen szinten még nem volt. Lehet neki is jó lenne egy kis coaching amúgy.

2020. aug. 23. 16:48
 16/24 anonim ***** válasza:
67%
Rengeteg allasinterjún nem véletlenül van személyiségteszt is vagy olyan kerdesek melyek felmérik egy egy jelentkező személyiségét. Mindig a vallalati kultura adja hogy kiket vesz fel s vannak teruletek ahol nem eleg sajnos a pusztan csak jol dolgozzal hozzaallas. Nem veletlenul írják egy egy hírdetésben h jó csapatjátékos, kommunikatív stb stb.mert vannak cégek ahol alapvető elvaras a csapatban való együttmükődés, a csapatban való munka mert a folyamat részei. Jobb cégeknel alaposan megszűrik a jelentkezoket s ha csak egy kicsit sem illik bele a ceg kulturaba fel se veszik vagy ha akkora színész próba idő alatt konnyen kibukik h ki a kakukk tojas. Keves helyen tűrik meg a pesszimista introvertalt egyéneket akik egyben bomlaszto benyomast keltenek. Aki kulon akar vonulni keressen maganak olyan munkahelyet ahol nem elvaras a csapatszellem. Ezzel nem azt mondom h ki kell rúgni vkit de nem árt alaposan megszűrni a jelentkezőket ha esetleg..mert egy csomó kellemetlen percektől kimeli meg magat a vezeto. En a helyedben negyszemkozt leulnek vele hogy az itteni vallalati kulturaba kevesbe fer el ez a habitus. Jo lenne ha nyitottabb lenne a kozosseg felé mert minden normalis jol mukodo munkahely akkor a legjobban uzemkepes ha olyan a csapat. Osszefognak, egyuttmukodnek stb.
2020. aug. 23. 16:57
 17/24 anonim ***** válasza:
81%
Voltam nehany cegnel mindenhol mas volt az elvaras. Volt olyan ahol nem toleraltak a vermesebb mindent ma akarok eladni 1 honap alatt az arbevetelt megnövelem féle embereket akik mindenben benne vannak a rosszban is, s volt olyan ahol meg ez volt az elvaras a proaktív a munkahely a masodik otthonom féle nézetvilagu kollegak maradtak csak a felszínen. Volt ahol síri csend volt az irodaba mert ezt koveteltek meg, s volt ahol 5en pofaztak egyszerre a fejed felett plusz radio, de legyel proaktív.
2020. aug. 23. 17:08
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért áll ellen?Nem értem.Nem mindenki társasági ember de attól nem rossz ember vagy ilyesmi.Ha elvégzi a munkáját tisztességesen akkor nincs probléma.Írtad nem pletykál,nem sz@rkavaró akkor meg?Jobb volna egy társasági lény minden pletykában benne van?
2021. jan. 29. 12:58
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Ti főnökök istennek meg mindentudónak hiszitek magatokat. Ismered ám egy frászt őket, csak hiszed! Közben nyakamat rá, hogy a legcserfesebb, minden lében kanál beosztottad beszél ki legjobban. Amúgy hidd el, az összes a pokolba kíván, csak ügyesen leplezi. De ha megnyugtat ez, az összes többi isten főnököt is pokolba kívánják.

Nos mit érdekel téged, ha kihasználják? Ő baja, neked a profit a lényeg, nemde?

A logikus az lenne, ha kapna külön irodát, így a nyakára is kevesebbet járnának és nem használnák ki. De úgyis fújni fogod a magadét és a saját meglátásodnál maradsz, mert az tökéletes!

2021. jan. 29. 20:11
 20/24 anonim ***** válasza:
Mi miatt kíván téged a pokolba? Inkább szólj a hresnek, hogy szervezzen meg egy munkaidőből elvett emk előadást.
2021. jan. 30. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!