Ezt bosszúból csinálja a munkatársam?
Na és a hetekkel előtte meg lett beszélve? Balesetet nem lehet előre kiszámolni. Kollégád sem tervezte, hogy balesetet szenvedjen. Megtörtént. Megkért, hogy helyetesítsd mert balesete volt. Neked a következőt kellett volna tenned
1. " Persze, hogy beugrok helyetted, gyógyulj meg, pihenj!"
2. Szia Béla! Tudom, hetekkel előtte megbeszéltük, hogy megyünk kirándulni, de nem várt esemény jött közbe. Kollágűm balesetet szenvedett, be kell ugarnom a helyére. Tegyük át márkorra a kirándulást. Ha nem megy, akkor menjetek nélkülem, érezzétek jól magatokat!"
De te nem ezt tetted. Önző módon letojtad a kollégád fájdalmát, hogy pihent volna a balesete miatt. Most meg nem érted, hogy miért nem toleránsak veled.
Ja! Ne lepődj meg, ha ezentúl nem fogja őket érdekelni a endometriózis betegséged. Nem fognak adni 2 napot. Majd közlik veled: Old meg ahogy tudod.
Megérdemelted. Őszinte leszek. Nekem ilyen kolléga akire nem lehet számítani nem kéne.
Csak mondom. Én befizetett 2 hetes nyaralást mondtam le, amikor a kollégám balesetet szenvedett. Eszembe sem jutott cserben hagyni őt.
Mindegy, hogy felróható neki, hogy a felelőtlensége miatt volt-e a baleset, vagy nem. Ha kimész az utcára, máris kihívod magad ellen a sorsot, mert nagyobb eséllyel üt el az autó (saját figyelmetlenségből), mint otthon a 4 fal között. Nem azonos a félelemérzetünk, neki ez a hobbija, ez van.
A lényeg, hogy megtörtént, te pedig egy kirándulás miatt hagytad, hogy mankózva dolgozzon. Ez nem árulkodik túl sok emberségről, különösen, hogy "csak" egy kirándulásról van szó, ez nem egy pótolhatatlan dolog, de valószínű a 4 családtag ezt hamarabb belátja, mint te magad.
Szerintem nagyjából korrekt, ha ezek után hagy neked elég szabadidőt a kirándulásokra, meg hasonló komoly dolgokra. Ne csak akkor akarj dolgozni, ha neked fontos (a pénz), hanem akkor is, ha valakit néha (pl baleset miatt!) pótolnod kell.
ma 14.44-nek.
Pontosan azt írtad amit én akartam. Végül is a kérdező sem a bányában dolgozik, szóval a 2 napot az irodában is eltöltheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!