Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezt bosszúból csinálja a...

Ezt bosszúból csinálja a munkatársam?

Figyelt kérdés
Három hónapja dolgozom ennél a cégnél, és összesen hárman látjuk el ezt a munkakört váltásban. A program úgy alakúl, hogy 2munkanap, 1 nap szabad, vagy akár 2hét az 1héttel,szóval átlagosan 20-21 napot dolgozunk havonta. Eleinte flexibilis volt a program, mert meg tudtuk beszélni, hogy kinek mikor kell szabadnap. Mivel én endometriózisban szenvedek, mindig úgy kértem a szabadnapot, hogy abban a bizonyos időszakban 2nap pihenhessek. Ezzel nem is volt gond, eleinte megértőek voltak a kollégák, de múlthónapban egy héttel előre szóltam, hogy mikor lesz szabadnapra szükségem, mert kirándulást szerveztünk a családdal. Sajnos a kirándulás előtti estén a munkatársam motorbalesetet szenvedett, és megkértek, hogy menjek helyette dolgozni 4-5napot. Mivel már jóval előtte megbeszéltük a kirándulást nem mondhattam le, és emiatt megharagudtak. Végülis nem sérült meg nagyon a kolléga, és mankóval be tudott menni dolgozni, de mégis duzzog azóta. Nem mondja, hogy mi baja, alig beszél velem, de szerintem egyértelmü. Azóta dacból végigdolgozta az utóbbi 34 napot, és nem engedett hogy én is pénzt keressek, mert nem akart szabadnapot kivenni. Az utóbbi hónapban csupán 10 napot dologztam amikor a harmadik kolléga volt szabad, és igy alig lesz fizetésem. A főnökhöz nem mehetek panaszt tenni, mert azt mondja, hogy azért vagyunk hárman, hogy megeggyezzünk egymás között, őt nem érdekli hogy kinek adja a fizetést, csak a munka legyen ellátva.

2020. aug. 18. 12:57
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
97%
Nem vagy a szemükben csapattag, megérdemelten.
2020. aug. 18. 13:47
 12/28 A kérdező kommentje:
Mint már mondtam a kirándulás már egy héttel előtte meg volt beszélve, és kollégák is rábólintottak. Ha nem megyek el akkor 4 családtagom programját rúgom fel.
2020. aug. 18. 13:52
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Na és a hetekkel előtte meg lett beszélve? Balesetet nem lehet előre kiszámolni. Kollégád sem tervezte, hogy balesetet szenvedjen. Megtörtént. Megkért, hogy helyetesítsd mert balesete volt. Neked a következőt kellett volna tenned

1. " Persze, hogy beugrok helyetted, gyógyulj meg, pihenj!"

2. Szia Béla! Tudom, hetekkel előtte megbeszéltük, hogy megyünk kirándulni, de nem várt esemény jött közbe. Kollágűm balesetet szenvedett, be kell ugarnom a helyére. Tegyük át márkorra a kirándulást. Ha nem megy, akkor menjetek nélkülem, érezzétek jól magatokat!"

De te nem ezt tetted. Önző módon letojtad a kollégád fájdalmát, hogy pihent volna a balesete miatt. Most meg nem érted, hogy miért nem toleránsak veled.

Ja! Ne lepődj meg, ha ezentúl nem fogja őket érdekelni a endometriózis betegséged. Nem fognak adni 2 napot. Majd közlik veled: Old meg ahogy tudod.

Megérdemelted. Őszinte leszek. Nekem ilyen kolléga akire nem lehet számítani nem kéne.

Csak mondom. Én befizetett 2 hetes nyaralást mondtam le, amikor a kollégám balesetet szenvedett. Eszembe sem jutott cserben hagyni őt.

2020. aug. 18. 14:06
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, hogy felróható neki, hogy a felelőtlensége miatt volt-e a baleset, vagy nem. Ha kimész az utcára, máris kihívod magad ellen a sorsot, mert nagyobb eséllyel üt el az autó (saját figyelmetlenségből), mint otthon a 4 fal között. Nem azonos a félelemérzetünk, neki ez a hobbija, ez van.

A lényeg, hogy megtörtént, te pedig egy kirándulás miatt hagytad, hogy mankózva dolgozzon. Ez nem árulkodik túl sok emberségről, különösen, hogy "csak" egy kirándulásról van szó, ez nem egy pótolhatatlan dolog, de valószínű a 4 családtag ezt hamarabb belátja, mint te magad.

Szerintem nagyjából korrekt, ha ezek után hagy neked elég szabadidőt a kirándulásokra, meg hasonló komoly dolgokra. Ne csak akkor akarj dolgozni, ha neked fontos (a pénz), hanem akkor is, ha valakit néha (pl baleset miatt!) pótolnod kell.

2020. aug. 18. 14:12
 15/28 A kérdező kommentje:
Ülő munkáról van szó, 8órát el lehet ücsörögni számitógép előtt mankóval, nem a bányából kell szenet hordani. Ezenkívül a főnököt is láttam már motorozni, nem tartom kizártnak hogy csókos viszonyban vannak és emiatt nem érdekli, hogy nem kapok lehetőséget pénzt keresni.
2020. aug. 18. 14:21
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bosszúból csinálja. Ha ez a helyzet zavar téged, akkor menj oda hozzá és kérj elnézést, amiért nem tudott rád számítani. Talán megenyhül.
2020. aug. 18. 14:23
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem szenvedek endometrózisban, de hálás lennek ha olyan munkahelyem lenne, ahol azokon a napokon nem kellene dolgozonom. De mivel te amúgysem a bányából hordod a szenet, nyugodtan végig görnyedheted azokat a napokat a számítógép előtt ücsörögve.
2020. aug. 18. 14:44
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Balesetet szenvedett, azt mondod mankóval járt, tehát fájdalma van. Még az ücsörgés is kellemetlen, ha az embernek fáj valamije, nem kell ehhez szenet hordani. De nyilván tudod te, hisz eddig az endometriózisod miatt nem ültél havi 2 napot a munkahelyeden, amiben ők készséggel támogattak. Rettenetesen önző vagy!
2020. aug. 18. 14:45
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

ma 14.44-nek.

Pontosan azt írtad amit én akartam. Végül is a kérdező sem a bányában dolgozik, szóval a 2 napot az irodában is eltöltheti.

2020. aug. 18. 14:47
 20/28 A kérdező kommentje:
Ne hasonlítsuk össze az én betegségemet egy olyan balesettel, amiről a kollégám 100%ban felelős. Nem én mondtam neki hogy bohóckodjon a motorral.
2020. aug. 18. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!