Népiesen beszélő munkatársat hogyan lehetne visszaszoktatni a normális beszédmódra?
Az egyik kollégámnak tavaly kifejtettem, hogy engem nagyon tud idegesíteni, ha valaki parasztosan beszél. Azóta ő folyton így beszél, de a többiek szerint akkor is, ha én nem vagyok ott. Miért jó az neki, hogy ő lett a főparaszt, a "népiesch" a munkahelyen? Már az egész hivatal rajta nevet a háta mögött.
Többen kérték már, hogy hagyja abba. Lepereg róla. "Parasztgyerök vónék én, paraszti ágyba' eszkábáltak össze engömet. Nem is tunnék mán máshogyan beszíni." Ezt felelte. Pedig amikor idekerült, tök normálisan beszélt. Ami a legidegesítőbb, hogy az ügyfelekkel is így beszél, azok meg csak néznek szegények, mint Rozi a moziban.
Szerintem megváltoztatni nem tudod, de nem is lenne helyén való.
Pont azt mondják sokszor, hogy a magyar nyelv azért is ilyen szép, mert nagyon sok tájszólás előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!