Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha a főnökeim...

Mit tegyek, ha a főnökeim k....ögök és nem engednek el szabadságra normálisan?

Figyelt kérdés
Július 1-én mennénk nyaralni a családdal. Már vagy 5. hónapja, hogy szóltam, hogy július 1-én megyünk nyaralni és július 8-ig nem dolgozok, erre kértem szabadságot. Erre közli velem a főnök, hogy július 1-én még menjek be délelőtt dolgozni délig. Mi ez mar? Hiába mondom, hogy délelőtt 10-re nekünk ott kell lenni a szálláson, de nem tudják felfogni.

2020. jún. 27. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
68%

ez sima szívatás...meg akarja muotatni, ki az úr a szemétdombon.

Ilyen számtalan helyen előfordul. Arra kíváncsi a főnök, eg mered-e tenni, hogy nem mész be.

Ha le van írva valahol, hogy öt hónappal ezelőtt szabályosan kértél egy hetet az adott időpontra, és ők ezt elfogadták, illetve nem értesítettek írásban a módosítási szándékukról, akkor menj el..

...bár a szabid mocskosul el lesz cseszve, de a kis nyomorék ezt akarja...lehet hogy nem dugott már évek óta, ezért mindenkivel kitol

2020. jún. 27. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom, mennyi idős vagy, de nem túl felnőttes viselkedés, hogy idejössz anyázni a főnöködet, ahelyett, hogy neki mondanád meg a magadét. 😏
2020. jún. 27. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
21%
Képzeld én sem mehetek akkor amikor kedvem tartja, mert olyan a munkám hogy ha mégis mennem kell és valakinek be kell ugrani a helyemre, akkor ő nem tudja a munkáját ellátni. A szabim el van osztva nyárra és télre, ezen kívül talán egy két nap amit eltudok csípni ha minden kötél szakad. Míg gyárban dolgoztam sokkal kötetlenebb volt. Hány éves vagy, mióta dolgozol, ha nem baj hogy kérdezem.
2020. jún. 27. 13:24
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Év elején nem állította fel a céged a szabadságolások rendjét?

Némelyik cégnél van összüzemi szabadság. Ekkor csak 1-2 ember dolgozik a többi szabadságon van (akár akarata ellenére is).

Ha engedély nélkül elmész, akkor ok a fegyelmire (ennek mértéke nagyon változó, de egyik sem jó).

Mi lenne, ha valamelyik szülőd beszélne a főnökkel. Dolgozd le azt a fél napot előbb, amennyiben nem vagy csoportos munkára utalva a munkád során.

2020. jún. 27. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Szülő beszéljen a fönökével???? Na ne már, ennyire töketlen nem lehet valaki.
2020. jún. 27. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Voltam nagyfőnök, tudom, mit írok.

A szülőt azért vonnám be, hogy szóljon a gyereke szabadsága miatt, mert mégis más az, ha ebben az esetben felnőtt beszél egy főnökkel és nem egy fiatal dolgozó. Én a kérdezőt nagyon fiatalnak képzelem. Ezzel a javaslatommal cseppet sem a fiatal szerepét értékelem le, mint ahogy ezt az#5 gondolja. Nem kell mindjárt azzal indokolni, hogy "felnőtt, nagykorú vagy, azt csinálsz, amit akarsz..."!

Lehet, hogy a kérdező már úgy "odaszólt" a főnökének (főnökeinek), hogy most már valóban meg akarják neki mutatni, hogy ki a vezető a cégnél és ki a beosztott. Egy szülő még talán helyrehozhatja...

Nem garantálom, hogy alkalmazás esetén be is válik a tanácsom.

2020. jún. 27. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!