Autóipari multi esetén elfogadjam ha el akarnak küldeni szabadságra, vagy ragaszkodjak a 15 naphoz a szabadság megkezdése előtt?
Autóipari multi munkahelyemen is érezzük a járvány hatását.
Mint sokan mások, én is megnéztem ezer cikket arról, hogy mi várható a gazdaságunkban, milyen jogaink és milyen kötelezettségeink vannak.
Így most abban kérem a segítségeteket, hogy NE törvényi, hanem emberi oldaláról közelítsük meg a dolgot.
Amennyiben a közvetlen vezetőm megkérne arra, hogy másnaptól vegyek ki néhány nap szabit, mert nincs elég munka, cselekedjek a kérése szerint? Vagy mondjam el neki abszolút kooperatív hangnemben, hogy törvény szerint akár a fizetett, akár a fizetetlen szabadságot 15 nappal a bejelentéstől számítva kell kivenni, így én ezt a 15 napot kivárnám?
Azzal számolok, hogy az autóipar hatalmas bajban van és lesz, emiatt minél több napot kell eltöltenem munkában, és minél később kell megkezdenem a szabadságaim kivételét, mert előbb-utóbb el fogom veszíteni az állásomat.
Ha a főnököm kérése szerint cselekednék, és elkezdeném kivenni a szabadságaimat, akkor a munkaviszony esetleges megszűnésekor azokat a szabadságokat már nem fogják kifizetni, illetve nem tolódik ki vele a munkaviszonyom megszűnte.
Ti ragaszkodnátok a 15 naphoz? Gondolnátok arra, hogy egy ilyen megnyilvánulás miatt mit gondol majd rólatok az az ember aki 10 éve a vezetőtök, és esetleg ha életben marad a cég a válság után, ez hogyan befolyásolja majd a munkahelyi életeteket?
Én azt gondolom, hogy őt is fentről irányítják, elég magasról, ő nem tud és nem fog mérlegelni szociális dolgokról.
Nekem szükséges lenne mérlegelni a saját oldalamról, ha ezt ő nem tudja majd megtenni a cég oldaláról?
Én a helyedben együttműködnék, és megköszönném hogy csak fizetett szabira küldenek.
Leépítések mindenhol lesznek, és valószínű hogy a törvények és a jogok ilyen avatott ismerői fognak a lista elejére kerülni.
Az utolsóval értek egyet...
Ha majd neked is kell hirtelen egy nap szabi bármilyen indokból, neked hogy esne, ha a főnököd teljesen nyugodtan és kooperatív hangnemben közölné, hogy ezt az igényedet 15 nappal előbb be kell jelentened?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!