Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális dolog, hogy ennyire...

Normális dolog, hogy ennyire gyanakvó vagyok a legtöbb emberrel?

Figyelt kérdés

Például olyan dolgok miatt vagyok gyanakvó, hogy a főnökök (minden munkahelyen) nem túl becsületes emberek, mert a pozíciójukba kerülésnek nincs becsületes módja. Szeretek minél többet megtudni arról, hogy a feletteseim és az egész munkahely hogyan működik (aminek a feletteseim egyáltalán nem örülnek, azt mondják "nem szeretik ha valaki túl sokat gondolkozik") és ennek eredményeképp rájövök, hogy ki vagyok használva a munkahelyemen (a többi beosztottal együtt) és hogy a korrupció mennyire él és virul társadalmunkban. De én persze naivnak mutatom magam mert nem szeretném elveszíteni az állásomat és sajnos úgy gondolom, hogy bárhova mennék dolgozni valami más hasonló dolog érne. Nem értem, hogy a kollégáim pl miért nem vesznek ezekről tudomást mint én, nem mintha egyébként a tudás ellenére lehetne bármit is tenni, de azért sose lehet tudni milyen helyzetben jön jól.

Ti mit gondoltok ezekről a dolgokról? Tapasztaltatok hasonlót? Nekem van igazam abban, hogy naivnak látom ilyen szempontból a többi embert?

2020. júl. 14. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok kihasználva. A főnököm a tudása miatt került ide. Én is. Nem olyan területen dolgozunk, ahol jellemző lenne a korrupció.
2020. júl. 14. 17:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Előfordulhat, hogy csak épp nem tudsz róla mi folyik a háttérben. A főnök meg nem fogja bevallani, hogy kifúrt valakit vagy kinyalta valakinek a hátsóját. Az én tapasztalataim alapján nehéz ezt elhinnem.

2020. júl. 14. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb ember tud erről, és igazából két opció van: elfogadod és lenyeled, vagy küzdesz ellene, de igazából ennek soha nem lesz eredménye, mert az embereket nem tudod megváltoztatni. Az se segít rajta, ha vállalkozó vagy, görény törleszkedő és korrupt emberek mindenhol vannak.

Szerintem a megoldás abban van, hogy a munkánkat nem szabad túl komolyan venni, végezzük el becsülettel, de ennyi, a lelkünket ne adjuk el. Az hogy a magánélet is tele van ilyen emberekkel, hat... az sokkal nehezebb, arra nem tudom mi a megoldás.

2020. júl. 14. 18:09
 4/5 anonim ***** válasza:

2: nem fúrt senkit, nem az a típus. Tisztában vagyok a képességeivel. Hozzánk a tudás és a hozzáállás alapján került eddig mindenki.

És nem azért, mert nem veszem észre.

Lehet, hogy neked szar a munkahelyed, de ne akard bemagyarázni, hogy mindenkié ilyen.

Bár ezek után lehet, hogy a tiéd sem teljesen ilyen.

2020. júl. 14. 18:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindig azt a visszajelzést kapom a főnökeimtől, hogy gondolkozzak, legyek kritikus, tegyek fel kérdéseket és merjek hibázni, mert úgy tanul a legjobban az ember.

Szóval kérlek, ne add fel, van remény, vannak jobb munkahelyek is. Nyitott szemmel kell járni, addig persze nem érdemes váltani, amíg csak ugyanolyat találsz, mint a mostani.

De teljesen jogos a gyanakvásod. Nem vagyunk gépek. Szeretünk gondolkozni, és van saját véleményünk. És ez a természetes.

2020. júl. 14. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!