Ha valakinek nincsenek ismerősei/protekciója, akkor sose lesz normálisabb munkája az embernek?
Áruházigazgatóként dolgozom a Metro-nál.
Senkit nem ismertem előzőleg a cégtől. Ahogy a Tesco-nál sem előzőleg, ott regionális személyzeti igazgató voltam.
Ez azokra igaz, akik nem versenyképesek a munkaerőpiacon.
Nem volt soha protekcióm, mégis van munkám, sőt karrierem is.
Szerintem ez végzettség/tapasztalat/lakóhely függő. Pályakezdő közgazdászként semmire se mentem ismeretség nélkül, 9 év után plusz egy tárgyalóképes nyelvtudással felvettek az első helyre ahová jelentkezem.
Teszem hozzá a protekciós állásom szörnyű volt így visszatekintve, előbb fel kellett volna mondanom.
Azt nem tudom, mi a helyzet a képzettséget nem igénylő munkaköröknél.
De az én szakmámban inkább az a jellemző, hogy úgy próbálják csalogatni az embereket a cégek.
Furcsa ez. A nagyobb protekcióval rendelkező ismerőseim fele úgy előadja, hogy ő magától szerezte a munkáját, hogy leszakad a plafon. De, tényleg. Olyan is, aki konkrétan a saját apja cégénél dolgozik, pályakezdőként, részlegvezetőként, 0 tapasztalattal.
Amúgy a multikra jellemzők, hogy nyitottabbak és azokra is, akiknek nagyon kell az ember. A többi helyen van alamizsnát kap az ember, sokszor feketén, vagy felvesznek valami ismerőst.
Én pl. megyeszékhelyen lakom. A műszaki cégek a közelben egyszerűen egy sajátos kis csoportosulásban vannak és közösen tartják lent a béreket. Van olyan cég, ahol az emberek több, mint fele minimálra van bejelentve. Na, ilyen helyeken normális melót esélytelen egyszerűen tehetséggel találni.
Azert ez lakohelyfuggo. Nyugati orszagreszben ahol nincs munkanelkuliseg meg munka is van, konnyebb.
En protekcio nelkul kerultem be egy neves ceghez bar kellett tudas hozza. A tobbiek kozott vannak protekciosok azert, szoval valtozo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!