Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érettségi nélküli 44 éves...

Érettségi nélküli 44 éves feleségemet munkahelyéről elbocsátották. Mennyi esélye van betöltenie egy újabb állást a szakmájában?

Figyelt kérdés

Közalkalmazott 12 éves munkaviszonnyal van felvéve, viszont ez az állás október 31-én megszűnik, ezért elfogják bocsátani és megkapja a 4 hónapos végkielégítést.

Két szakmája van; eladó és a kárpitos, valamint elvégzett 98-ban egy boltvezető tanfolyamot is.

Eladó munkatapasztalata 6 év.

Kárpitos munkatapasztalata 3 év.

Gondolkodott a 3 hónapos dajka képzésben.

A legfőbb probléma az, hogy nincsen érettségije, ezzel nagyobb előnyt szerzett volna mindenhol, valamint a szakmáinak a gyakorlati munkaképessége már jelentősen gyengült (több, mint 15 éve nem dolgozott a szakmájában).

Tanácstalanok vagyunk, hogy majd novembertől kezdve mi fog történni, attól tartunk hogy a kora miatt nem fogják felvenni sehová sem. (feleségemről van szó)

2020. aug. 13. 15:54
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
100%

A matek nekem sem ment sose a kettes valahogy mégis megvan mindig.

A nyelvel meggyűlik a bajom nekem is pl most osztálytváltottam, hogy a másik tanárhoz kerüljek.

Nagyon tanárfüggő is valamelyik azon van, hogy átlökdössön valamelyik meg azon élvezkedik, hogy felnőtt embereket szivat. Mert most ez csak egy papír miért fáj az valakinek ha megvan és egy nornálisabb munkája lehet.

Szóval szerintem olyan suliba érdemesebb mennie ami gyengébb ott jobban átengedik. Plusz levelezőn otthon kell tanulnia az a heti 2 nap amit be kell járni délután szerintem kifogja birni még munka mellett is és pl matekból biztos jól jön, hogy magyarázzák is mit hogy kell.

2020. aug. 16. 14:57
 22/27 A kérdező kommentje:

Leadta az esti érettségis jelentkezési lapot, jövő héten behívják az iskolába és megegyeztetik vele a továbbiakat.

Nagyon fél attól, hogy nem fog sikerülni. De megmondtam neki, hogy a lényeg az legyen, hogy hozza össze mindenből a kettest. Ha eljut a vizsgára, ott úgyis átrugdossák valahogy.

Az állásinterjún nem fogják megkérdezni, hogy hányasra sikerült.

Megmondtam azt is neki, hogyha már elkezdi, akkor fejezze is be. A kettest még az együgyű öccse is összehozott, pedig buta, mint a föld...

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek nekünk. Köszönjük!

2020. aug. 20. 06:30
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

nem lehet úgy nekiállni, hogy úgyse sikerül. én jövő ősszel akarok elkezdeni egy egyéves képzést, és egy ismerősöm megmondta MOST, hogy úgysem tudok elhelyezkedni vele :D

ő most megmondja, hogy én két év múlva el tudok-e helyezkedni :D bexarok komolyan, hogy milyen emberek vannak.

meg kell próbálni mindent. több száz helyre kell beadni a jelentkezést. valami sikerülni fog.

2020. aug. 23. 23:20
 24/27 A kérdező kommentje:

23: Sok sikert!

Most a feleségem kapott egy kis önbizalmat ahhoz, hogy a barátnője is jelentkezett érettségire. Szóval együtt fognak tanulni, és kisegítik egymást. Sőt, még egy egyetemista lány is felajánlotta a segítséget (tanárnak készül), mondta, ha bármiben elakadna, szívesen segít. Ők is biztatják, hogy igenis sikerülni fog.

Örülök neki, hogy a környezetünkben ilyen sokan támogatják a rokonokkal ellentétben (mert van egy-két rosszindulatú emberke a családban, aki kinevette). Az ilyen emberekből csak az irigység beszél.

2020. aug. 24. 07:32
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Helyes, ügyik vagytok! :)
2020. aug. 24. 09:03
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Gratula! Sok sikert és kitartást! Sikerülni fog:)
2020. aug. 26. 12:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

A dajka tanfolyamhoz is kell érettségi, ma már mindenhez kell. Ha "csak" ez a baj, akkor estin 2 év alatt le lehet tenni, utána lehet továbbmenni.

Egyébként nem rossz a boltvezető szakma, kb 1000 helyre el tud vele helyezkedni és oda nem mindenhova kell érettségi sem.

2020. szept. 4. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!