Mi lehet az oka, hogy valaki évekig, évtizedekig marad egy
munkahelyen, amit utál, és ahol alulfizetik?
Biztonságot ad neki biztos. Hogy állandó, esetleg közel van bejárni, ismeri már a munkatársait, főnökeit biztos nem mer váltani az újdonság meg a bizonytalanság miatt
2020. aug. 11. 18:48
2/20 anonim válasza:
A kiszolgáltatottság érzése és az ettől való félelem.
2020. aug. 11. 18:49
Akármilyen szar hely, de mégiscsak biztos a munka.
Máshol lehet, hogy jobban fizet, de nem biztos, hogy hosszú távon egyéb szempontból is megfelel. És ha az nem válik be, nem biztos, hogy a régi helyre vissza tud jutni.
Aztán a szarból a még szarabba, vagy akár munkanélküliségbe jutni nem egy leányálom
2020. aug. 11. 18:56
4/20 A kérdező kommentje:
Igen, a közelség anyukám esetében igaz, de pl. ismerek olyat, aki hajnali 2:30 vagy 4:00-kor kelnek, és keresnek havi 180 ezret... Ezt nem tudom megérteni. Aki 4 órakor kel, ő ráadásul nem is falun lakik, mint a 2:30-as, hanem egy megyei jogú városban.
Parom is ilyen. 7 eve dolgozik egy munkahelyen, tkp. szereti, sok mindent nem kell csinalni, nincs 7vege, ejaszakazas, csak eppen havi netto 110et keres, ami nulla. Az istennek nem birim rabeszelni h valtson...
2020. aug. 11. 18:59
Ezek a konfliktuskerülő emberek, akik nem jöttek még rá, hogy az embernek időnként vállalnia kell a konfliktusokat, különben sok problémát nem fog megoldani. Az élethez kell valamennyi bátorság.
2020. aug. 11. 19:00
7/20 A kérdező kommentje:
Amúgy nem kritizálni akarom az illetőket, hanem megérteni. Szerintem sokkal jobbat érdemelnek. Ez a munkahely sem olyan nagyon stabil, mert amilyen rosszul megy az üzlet, kb. a következő hónapban bezárhatna. Próbálnak újítani, fellendíteni az üzletet, de sorra nyitnak meg konkurens cégek üzletei a környéken.
8/20 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy a havi 180 ezer az nem nettó, hanem bruttó...
5-ös, igen, pont erről beszélek én is. Nem tudom mi játszódhat le ilyenkor az emberek fejében, annyi más jó lehetőség van, ahol ugyanannyi idő alatt a dupláját megkereshetnék. Én is ezerféleképpen próbáltam már meg érvelni anyukámnak, de hallani sem akar róla, másnap persze újra hallgathatom a panaszkodást. :|
"Szerintem sokkal jobbat érdemelnek"
aki lusta megemelni a seggét az nem érdemel létalapon jobbat... ha valaki 30 éve gyárban dolgozik, az nagy eséllyel oda is való. thats all folks.
2020. aug. 11. 19:17
Anyám egyedül nevelt fel, 20+ éve dolgozik a munkahelyén. Mostmár meg egyszerűen nem veszik fel sehova.
2020. aug. 11. 19:19
Kapcsolódó kérdések: