Érettségi nélküli 44 éves feleségemet munkahelyéről elbocsátották. Mennyi esélye van betöltenie egy újabb állást a szakmájában?
Közalkalmazott 12 éves munkaviszonnyal van felvéve, viszont ez az állás október 31-én megszűnik, ezért elfogják bocsátani és megkapja a 4 hónapos végkielégítést.
Két szakmája van; eladó és a kárpitos, valamint elvégzett 98-ban egy boltvezető tanfolyamot is.
Eladó munkatapasztalata 6 év.
Kárpitos munkatapasztalata 3 év.
Gondolkodott a 3 hónapos dajka képzésben.
A legfőbb probléma az, hogy nincsen érettségije, ezzel nagyobb előnyt szerzett volna mindenhol, valamint a szakmáinak a gyakorlati munkaképessége már jelentősen gyengült (több, mint 15 éve nem dolgozott a szakmájában).
Tanácstalanok vagyunk, hogy majd novembertől kezdve mi fog történni, attól tartunk hogy a kora miatt nem fogják felvenni sehová sem. (feleségemről van szó)
4 km-re van egy Tesco, de sajnos nincs most felvétel. Még október 31-ig dolgozhat, aztán utána kell keresni másikat.
400 m-re van egy kisbolt, ahol a fiúnk jár gyakorlatra (ő is eladónak tanul), a főnök ráadásul a feleségem munkatársa volt régebben. 4 órásban talán lesz ott hely.
Aldiba is lehetett volna 5,5 km-re, viszont már betöltötték az állást.
Van, aki 70 évesen szerez diplomát.
Szerintem rá kéne hajtani arra az érettségire, egy középszintű 2-es, 3-as bizonyítványt nem nagy dolog megcsinálni, és máris jobb esélyei lennének.
Jófogás állás
Profession
Indeed
Cvonline
Jobline.hu
Ezekre az oldalakra regisztráljatok. Érdemes szét nézni, külön rá lehet keresni pl simán az érettségit bejelolod és a várost aztán egy csomó lehetőséget ki ad. Lehet ideiglenesen is gondolkodni hogy pl takarítás mosogatás stb aztán addig marad ott amíg nem lesz valami jobb. Jelenleg én is épp ezt csinálom, mert pénz meg ugye kell, nem lehet anélkül élni.
Remélem sikerül valami jót kifogni, böngésszetek ezerrel és mindig a friss munkákra jelentkezzetek, de ha valami régebbi még az se elvetendő!
Sok sikert!
A dajka helyett inkább rakja le estin az érettségit.
Nekem is van dajka okjm de azzal amit lehet keresni
lof.sz.
Jobban járna ha estin 2 évesen megcsinálná az érettségit.
Én egyébként már ezer milliószor felajánlottam az érettségi képzést levelezőin, de mindig azzal jön, hogy ő már kiöregedett belőle.
Fél a matematikától és az idegen nyelvtől. Pedig ha meglenne neki, akkor tényleg több lehetősége nyílna munkavállalás terén. Akár még üzletvezető pozíción belül is.
Igazából le van tojva, hacsak kettesre sikerül neki (25%-tól már kettes, vicc, ha megbukna...), a papír meglesz róla, és kész. De az ember hiába beszél neki.
Még akár részmunkaidő mellett is elvégezhetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!