Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van olyan dolog, amit jobb...

Van olyan dolog, amit jobb lett volna előbb tudnotok a főnökötökhöz való viszonyulással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2020. aug. 3. 22:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés, nehéz döntés.

Épp hasonló dolgon agyalok, a munka maga tetszik, bár 1 óra az út oda, 1 vissza, a fizetés egész normális, a kollégákkal úgy ahogy el lehet lenni, volt jobb is, rosszabb is...

De a főnök....

Végtelenül szőrszálhasogató, semmi sem jó neki, csak a hibát keresi mindenben, egy kedves szava nincs, teljesen leépíti az önbizalmat.

Személy szerint nagyon nehezen viselem és frusztrál.

Van aki szerint nyeljem le, ne foglalkozzak vele, de én nem az a típus vagyok.

Tudok keményen dolgozni, de normális bánásmódot várok el cserébe.

Tanácstalan vagyok, mit kellene tennem.

2020. aug. 5. 11:20
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"Személy szerint nagyon nehezen viselem és frusztrál.

Van aki szerint nyeljem le, ne foglalkozzak vele, de én nem az a típus vagyok. ... Tanácstalan vagyok, mit kellene tennem."

Szerintem keress másik munkát ezerrel, ne tedd tönkre magadat.

2020. aug. 5. 14:32
 13/24 tambi3 ***** válasza:
100%

Visszagondolva arra az időre, mikor még nem volt saját cégem, tulajdonképp örülhetek, mert főnökeim mindég kimgasló szakmai tudásúak voltak, nem sok problémám volt velük.

Hogy mit szerettem volna tudni előre a főnökömrő?, természetesen MINDENT. Jó az, ha egy beosztott "ismeri" a főnökét.

Munkaadóként nagyon megbecsülöm az embereimet, erkölcsi elismerésen túl komoly, teljesítményarányos jövedelmet kapnak, cserébe mindannyian egy akaraton vagyunk, jelesen az én akaratomon (demokrácia a parlamentben, ujágokban, meg a képernyőkön van...). Ha pedig valaki rendszeresen nem jár dolgozni, az nem nekem, hanem saját magának nem keres pénzt. Így nincs is értelme, hogy elvegye a helyet mások elől...

2020. aug. 5. 17:41
 14/24 tambi3 ***** válasza:
100%
Bocsánat a hibákért...
2020. aug. 5. 17:43
 15/24 anonim válasza:
100%
Mondjuk azt, hogy néha kér egy kis haladékot a fizetésemmel kapcsolatban :D
2020. aug. 5. 20:11
 16/24 A kérdező kommentje:

Én soha nem tudom, hogy hogyan beszéljek vele... illetve hogyan beszéljek "tiszteletteljesen", ahogy egy főnökkel kell beszélni. Van, hogy rám ír megkérdezni valamit, nekem meg fogalmam sincs, hogy hogyan kellene megfogalmaznom a választ. Jó az, ha egyszerűen leírom bármilyen "plusz" nélkül?

Pl. "- Szia Berni. Szombaton bent leszel?

- Szia Aliz. Elutazom a hétvégén."

Ez nem olyan, mintha egy baráttal beszélnék? Nem tiszteletlen?

2020. aug. 5. 22:06
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan stílusban válaszolj, ahogy ő, ugyanaz legyen a megszólítás is, az elkoszones is (ha van), az aláírás is (ha van),abbol nem lehet baj. Ez nem tiszteletlenseg, hanem csak közvetlenebb hangnem, mint egy cégen kívüli valakivel. Majd megszokod.
2020. aug. 6. 06:01
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, anonim tökéletesen fogalmazta meg, a példa alapján is ugyanúgy írtál, mint ő, szerintem nem kell sem több, sem kevesebb.

Bent, személyesen más stílusban kommunikáltok? 😊

Köszönöm anonim a választ, természetesen nem szeretném tönkre tenni magam és tényleg nagyon stressel, de sokan mesélik, hogy máshol is ilyenek,tartok tőle, hogy felmondok egy viszonylag jó helyen, s kapok egy ugyanilyen főnököt.

Persze aznap mikor ellezdi a kötekedëst - azonnal, amint megérkezik, pl. : miért állítottuk át a légkondit a szobájában - nem állította át senki..., ki főzte neki a teát, sok a citrom, kevés a citrom, túl langyos, túl, hideg, túl meleg,.... Egyszerűen MINDEN BAJ, MINDEN ROSSZ.

Szóval 2 perce sincs bent és már eldurran az agyam.

Ezt természetesen folytatja a többivel,

"Gyere ide, ülj le, ne menj sehova..."

És nézed ahogy dolgozni kezd.

8-16-ig dolgozunk, megérkezik minden nap 14 óra tájt (délelőtt otthonról "dolgozik", telefonokat intéz, levelekre válaszol- nos, azért nincs olyan sok munka, ezt biztosan tudom!) érkezik meg és bent kell vele ülni, s sokadszor nem enged el munkaidő végén.

Azért bent kellene maradjak munka után, mert ő nem tud időben bejönni?

Mindneki más haza indul pontban a munkaidő végén.

Én BKK-val járok, 1 óra az út, sokan autóval járnak, kedvesen kérdezik, hogy vigyenek-e haza (így 30 p) és képes 10 percet bent tartani valami kifogással, csak, hogy menjenek, mert én még maradok, még dolgom van... Hogy aztán utazzak egyedül egy órát.

Azt is megmondja, hogy ejtsek ki szavakat megfelelőbben, hogyan írjam a V betű szárát,... Végletekig tudnám sorolni.

Tényleg, van aki ezen túl tud lépni, én vagyok érzékeny?

Viszont a munkaidő jó, a munka jellege és mennyisége tökéletes...

Sajnálnám.

2020. aug. 7. 05:34
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"sokan mesélik, hogy máshol is ilyenek,tartok tőle, hogy felmondok egy viszonylag jó helyen, s kapok egy ugyanilyen főnököt."

Hát igen, lutri... Első munkahelyed?

"Persze aznap mikor ellezdi a kötekedëst - azonnal, amint megérkezik, pl. : miért állítottuk át a légkondit a szobájában - nem állította át senki..., ki főzte neki a teát, sok a citrom, kevés a citrom, túl langyos, túl, hideg, túl meleg,.... Egyszerűen MINDEN BAJ, MINDEN ROSSZ."

Leszaromtabletta. Ne vedd magadra. Ő ilyen, ez van, egyik füleden be, a másikon ki. És vedd elő a humorérzékedet.

""Gyere ide, ülj le, ne menj sehova..."

És nézed ahogy dolgozni kezd."

De fizetnek érte! Nem olyan rossz munkahely az, ahol a semmiért is fizetnek. ;-)

"8-16-ig dolgozunk, megérkezik minden nap 14 óra tájt"

Ezt fogd fel abszolút mázlinak: legalább 8-2-ig nem rontja a levegőt. ;-)

"bent kell vele ülni, s sokadszor nem enged el munkaidő végén ... képes 10 percet bent tartani"

Azért 10 perc nem a világ. :) Mindenesetre amennyivel később mész el egyik nap, annyival később kezdj következő nap. Vagy ilyesmi. Valahogy kompenzáljad magadnak, hogy ne érezd magad átverve. Ha ezt nem teheted meg, akkor meg ne úgy fogd fel a munkaidődet, hogy 8-4-ig tart, hanem úgy, ahogyan gyakorlatilag van, mondjuk 8-5-ig (mert ugye a plusz 10 perc után neked plusz 30 perc hazajutni, vagyis 10 + 30 = 1 óra :D ), és számold ki (BKK-jegyekkel, stb.), hogy így is megéri-e itt dolgoznod. Lehetséges, hiszen még így is azt írod, hogy "a munkaidő jó".

"képes 10 percet bent tartani valami kifogással, csak, hogy menjenek, mert én még maradok, még dolgom van... Hogy aztán utazzak egyedül egy órát."

Azért az nem biztos, hogy tényleg rosszindulat vezérli. Egyáltalán tud róla, hogy nálad az ilyen plusz 10 perc plusz 40 igaziból?

"Azért bent kellene maradjak munka után, mert ő nem tud időben bejönni?"

Esetleg kérdezz rá valahogy finoman, egyre gyakrabban, már eleve, amikor megérkezik, említsd meg, hogy ma nem fogsz tudni bent maradni tovább, mert akármi, stb.

"Én BKK-val járok, 1 óra az út"

Jó, hát erről ő nem tehet, te választottad ezt a munkahelyet. Ha váltasz, keress majd olyat, ahova hamarabb beérsz BKK-val is.

"kedvesen kérdezik, hogy vigyenek-e haza"

Ez azért fontos szempont: kollégákból több van, mint főnökből, az kompenzálhatja a főnök hülyeségeit, ha ők kedvesek.

"a munkaidő jó, a munka jellege és mennyisége tökéletes... Sajnálnám."

Amíg sajnálnád, addig maradj, csak szedjél sokkal több leszaromtablettát. :)

2020. aug. 7. 08:16
 20/24 A kérdező kommentje:
Kis Csirke: nyugodtan add ki magadból itt a munkahelyi feszültséget. Szívesen meghallgatunk, és aki tud akár ellát pár jó tanáccsal.
2020. aug. 7. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!