Ilyen esetben megtagadnátok a segítséget a dolog kerülő
munkatárstól?
Azt mondanám neki : nagyon figyelj, vagy jegyzeteld is le, mert ma mondom el utoljára.
2020. aug. 3. 15:46
Ilyenkor jegyezd meg, hogy ezt nagyon sokszor elmagyaráztad, illene tudnia. Utána magyarázd el és ezek után tutira nem kérdez többet.
2020. aug. 3. 15:51
Ez ijesztően hasonlít egy nálunk történő dologra. Még a beosztás is ugyanaz. Kíváncsi lennék ez helyileg hol történik.
2020. aug. 3. 15:51
Ha nem az én cégem, hanem alkalmazott vagyok, akkor semmi jogom a munkájáról ítélkezni, amíg nem kérdeznek meg.
Ez a közvetlen főnöke, illetve a cég tulajdonosának a feladata.
A Tied pedig az, hogy a vállalkozás mindennapi működését a legjobn tudásod szerint, a feladatod ellátva biztosítsd, ezért igen, a milliomodik alkalommal is segítenék neki.
Ha úgy érzed, hogy ez kontraproduktív, vagy árt a cégnek, akkor jelezheted a problémát.
2020. aug. 3. 16:32
4, eléggé zavaró, amikor valaki téged szakít félbe folyamatosan, gondolom ezért született a kérdés.
2020. aug. 3. 16:51
Kedves 4es! Mindenki azért van ott, ahogy Te is mondtad, hogy a legjobb tudása szerint dolgozzon. Ez az ember alkalmatlan a munkára, nekem meg egy fizetésért nem érdekem más helyett dolgozni. Vagy menesszék azt az embert, vagy dolgozzon önállóan! Mondom nálunk van egy ilyen eset, és a kis hölgyike vígan el van a kajáldában elmosolyog, vagy éppen zenét hallgat.
2020. aug. 3. 16:51
7/11 A kérdező kommentje:
3-as ez nem Magyarország területén van.
4-es nem vagyok a munkaadója ez igaz,de ha valamikor ketten vagyunk és minden rám szakad akkor jogom van véleményt nyilvánítani.Megkértem jelentkezzen a telefonon ami a másik helységben volt és cammogott mint egy medve,hogy felvegye nekem közben félbe kellett szakítanom a munkát a számítógépen mert kliens érkezett és ezen kívül még sok feladat van és elég kellemetlen amikor a folyamatokat félbe kell szakítanom,mert még ha jelentkezik is a telefonon nem tud normális információt kiadni.Meg magában szitkozódik,mert dolgozni kell. És az ilyennek segítsek aki nem is töri magát?!Szerintem elég ez a majdnem félév még sok is.
Jaj, hát, ez durva. Szerintem jelezheted esetleg a főnökségnek, hogy hátráltat téged a munkádban, mert folyton mindent és mindent; újra és újra el kell magyaráznod; így te tehát nem tudsz a sjaát feladatodra koncentrálni. Jókat írtak a többiek; azt a "jegyzetelj, mert most mondom el utoljára" részt azt nagyon támogatom. De akkor valami papír meg toll/ceruza tényleg legyen neki kéznél; remélem, írni azért tud a kolléga; mert lehet, hogy akár még esetleg azt se.
2020. aug. 3. 22:15
9/11 A kérdező kommentje:
Írni azt tud,de lehet arra is lusta 😀
Ejnye, kifogások. Ez valami kérdésnek álcázott dühöngés volt? Mától ugyanúgy készségesen magyarázol neki tovább? :)
2020. aug. 4. 07:22
Kapcsolódó kérdések: