Ha valaki 10 év után mond fel a munkahelyen nem illenék
leülni vele egy rövid beszélgetésre hogy mégis miért
megy el?
Figyelt kérdés
Anyagiak? légkör? sok feladat? Családi ok? A főnökséget nem érdekli egy 10 éve ott levő miért megy el? Csak vállat vonnak töltik a papírokat és szevasz menjél? 10 év után?
Ismerősöm fél évet se töltött valahol és kilépéskor exit interjú is volt....
2 évig dolgoztam egy munkahelyen. Megkérdezték miért megyek el. De kb ennyi. Felmondási idő alatt hozzám se nagyon szolt a főnök csak munkaügyben. Szerintem a mai rohanó világban már nincs az ami 30 éve volt. Hogy egy munkahelyen 10-20 évet letöltsünk. Jön egy jobb ajánlat és zsa. Ez lett a természetes.
2020. jún. 5. 09:45
2/38 anonim válasza:
Ez nagyban függ a főnök személyétől. De ha nem kérdez rá, az sem biztos, hogy érdektelenséget jelez. Lehet, egyszerűen csak tiszteletben tartja a döntését.
2020. jún. 5. 09:55
3/38 anonim válasza:
Ez valóban a főnökségtől/főnök személyétől függ.
Van, ahol megpróbálják az embereket megtartani, és tudni akarják, miért megy el valaki. Van, ahol meg nem. Sajnos ez van.
2020. jún. 5. 09:59
4/38 anonim válasza:
Miért kellene?
Ha valaki kilép egy munkahelyröl, az döntött, a döntése magnáügy, ehhez a (ex)fönöknek semmi köze.
Másrészt a távozónak is igen kínos lehet(ne) egy ilyen kikérdezés, föleg, ha nem anyagi okokból akar elmenni.
2020. jún. 5. 10:00
5/38 anonim válasza:
A főnökségen múlik, mennyire érdekli. Tőlem 3 év után megkérdezték, de például a férjem cégénél volt egy nő, aki a cég indulása óta szinte ott dolgozott. Nagyjából 20 évet húzott le ott. Senkit nem érdekelt, miért megy el, és nem is próbálták meg visszatartani.
2020. jún. 5. 10:06
6/38 anonim válasza:
Hát, nem mindenhol van ilyen. Max ott, ahol érdekli a céget, hogy fejlődjön emberileg is.
2020. jún. 5. 10:18
7/38 anonim válasza:
Cégtől függ. Igazad van, hogy ez nagyon-nagyon értékes infó lenne a számukra, de ezt nem minden cég ismeri fel.
2020. jún. 5. 10:25
8/38 anonim válasza:
Több, mint 20 munkahelyen dolgoztam már, közszférában, versenyszférában, közszférához közeli de nem közalkalmazottként. Nem szokás kikérdezni a távozót. Tőlem csak egy helyen érdekelte az ex-főnököt, hogy az új helyen jobb-e a fizetés, ahova megyek. Ő nem jelentett be teljes bérre, egyszer meg is jegyezte, hogy neki ez nem éri meg (kis létszámú magyar cég), amint lett jobb lehetőségem, el is jöttem onnan. Megmondtam, hogy jobb is és tisztán is fizetnek. Távozásom után minden alkalmazottját teljes bérre bejelentette.
2020. jún. 5. 10:36
9/38 anonim válasza:
Mióta van ott a főnök? 10 éve együtt dolgoznak? Mennyire releváns pozíció?
Nem degradálva, de nyilván pl. egy összeszerelő munkásnál nem kell nagy miérteket keresni, valószínűleg máshol egy picit többet fog kapni.
2020. jún. 5. 10:38
10/38 anonim válasza:
A felmondas elött sem kerdezett a munkavallalo gondolom semmit hanem kesz tenyeket közölt le csak. Nem akarta megbeszelni ha vmi lenne hanem felmondott. Ezek utan nincs mröl beszelni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!