Vállalnátok úgy gyerekekkel való munkát, hogy nem vagytok kimondottan nagy gyerekimádók?
Ha nincs mas lehetoseg szerintem en igen.
Vegulis egy munkahelyre se ugy megy az ember, h mindent tudna. Kitudja, meg a vegen kiderulne ertesz a gyerekekhez :)
Végülis egy próbát megér. Lehet úgy fogsz visszajönni, hogy teljesen megváltoztott a vélemenyed és gyerekimádó leszel. Ha meg nem, akkor sem vesztettél semmit.
Én már nem vállalnám be. Nekem kiskamaszként sokat kellett vigyáznom az unokatestvérekre, amikor rokonokhoz mentem látogatóba. Előtte imádtam a kisbabákat meg a gyerekeket, de aztán megutáltatták velem őket nagynénémék pont ezzel a dologgal, hogy rám hagyták a gyerekeiket.
Mindenesetre készülj fel lelkileg, a gyerek előtt semmi ilyet nem lehet kimutatni. Ultra strong wonderwomannek kell lenned, ha velük vagy.
Igen. A gyerekem legjobb tanára egy ilyen ember. A legjobb tanár/mentor, akot valaha ismertem. A gyerekek fegyelmezettek mellette és nem kényszerből, hanem mert felnéznek rá és tekintélye van. Egyik alkalommal beszélgettünk, akkor hozta szóba, hogy ő nem az a gyerekekkel gügyögős, elfogult fajta, nem is akar saját gyereket, mert idegen neki a gondolat, de szereti tanítani őket. Szerintem kiváló munkát végez és ha ő nem is rajong a gyerekekért, hanem úgy "elvan velük, elfogadja őket", a gyerekek rajonganak érte, a humoráért és a békés, laza viselkedéséért.
Rajta kívül is van pár példám nem gyerekmániás emberekkel, akik tökéletesen tudnak a gyerekekkel dolgozni. Talán pont azért, mert nem tudják őket klasszikusan gyerekként kezelni és nem vesznek el a gyerekdolgokban babusgatással, túlféltéssel stb :)
Én nem vállalkoznék ilyenre, de személy szerint engem kifejezetten irritálnak a gyerekek, és nem is tudok pár óránál többel eltolteni velük.
De ez rajtad áll. Ha van a családban, vagy ismerősöknél gyerek, esetleg próbáld ki, hogy milyen bébiszitter lennél, és döntsd el, hogy mennyire vagy képes kijonni velük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!