Miért csak azok kapnak jó munkát, akiknek vannak kapcsolataik?
Sokszor igenis számít, hogy jókor legyél jó helyen. Fontos a tanultság (készség, felkészültség, nevezzük akárhogy) találkozása a lehetőséggel.
A szabad bölcsészes hozzászólás simán kamu.
(Megjegyzem, 3 extrém nyelvet beszélő, ebből egyet anyanyelvi szinten, másik kettőt társalgási szinten, + angol tárgyalóképesen, MINDEZ nyelvvizsga papírokkal IS alátámasztva + ELTE fordító-tolmács spec. Mindehhez 23, nő, 1 éve nem tudelhelyezkedni, mert "mihez ért még ezen kívül?"
Ja, nyelveket egyikből a másikba is fordítja, készség szinten.
Na itt pl.egy kapcsolati háló aranyat érne.
13-as, milyen hülye kérdés már az, hogy "mihez ért még ezen kívül"?
Ez A SZAKMÁJA, nem???
Ez a kis ismerősöd (vagy rokonod) linkedin-en próbálkozott már?
"10 Milyen egy tényleges jó hely"
Ritka korlátolt vagy.
Leírtam a lényeget, erre fújod a hülyeséget, hogy te vagy a nagy sztár, a nincstelen, aki a semmiből jött és most ő az atya Úri szen.
Nagyon örülünk mind, csak sajnos nem erről szól a kérdés.
Tedd félre az egód és majd meglátod.
@15 Értem, hogy szerinted nem erről szól a kérdés, hanem arról, hogy márpedig ez nem is egy kérdés, hanem egy megkérdőjelezhetetlen ex cathedra kijelentés, ami remekül alkalmas arra, hogy pityeregjen mindenki.
@13 Mitől lenne kamu? Melyik multihoz nem lehet bejutni egy random diplomával meg valami nyelvtudással, aztán három év alatt melyik helyen nem lehet elérni legalább egy csoportvezetői szintet? Ezeknélna bérsáv alja ilyen bruttó 700k körül van most, speckóbb pénzügyi területeken jóval feljebb. Én azért tudtam ennél jóval többet keresni egy darabig, mert egy osztályvezetői előléptetés is összejött nagyon hamar.
Ehhez miért kellene bárhol, bármennyire csókosnak lenni?
Ha a kérdés az, hogy Magyarországon a sok rettenet KKV-nál meg önkoriknál számít-e, hogy te vagy az unokatesó, akkor igen, nyilván számít, de mondjuk ezek már csak azért sem jó munkák, mert érdemtelenül szerzi őket az ember.
16-os, és mikor volt ez?
Mint már említették, 3 távolkeleti nyelven folyékonyan beszélő + angolul folyékonyan beszélő nem tud elhelyezkedni (ELTE tomács és fordító spec diplomával, bár nem én írtam a 13-ast, de ismerem, és tudom, ki az.)
Most ERRE a nyelvtudásra és diplomára azt kérdezik egy multinál, hogy mihez ért még: mérnök, vagy közgazdi netán még? És akkor felveszik az "utcáról".
Lehet, hogy 10 éve még úgy volt, ahogy te írtad, de most próbálkoznál be a szabadbölcsész diplomáddal + 1 nyelvvel egy multihoz úgy, hogy nem vagy se mérnök, se közgazdász, kukában landolna az önéletrajzod.
#16, multihoz soha nem vettek fel egy bölcsész diplomával (pláne szabadbölcsész) pénzügyi, gazdasági területre úgy, hogy valami gazdasági képzettséged ne lett volna. Pláne nem osztályvezetői szintig, ne röhögtesd már ki magad itt. Névtelenül bárki bármi baromságot írhat.
Nem feltétlenül közgazdász diploma, de mondjuk egy OKJ-s pénzügyi ügyintéző tanfolyam, na úgy már hihető, hogy bölcsész diploma + nyelv + középfokú szakirányú (gazdasági) végzettség.
"anem egy megkérdőjelezhetetlen ex cathedra kijelentés,"
Jaj de tudja:D
Istenem, mennyire lehet valakinek szar az élete és az egész egyénisége, hogy ilyen kétségbeesetten kapálózik:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!