Munkahelyről kirúghatnak mert nem csalok a kasszánál?
A főnök először csak finoman megjegyezte hogy látszik még nem dolgoztam kereskedelemben, mert én mindig mindent és annyit ütöttem be a kasszába amennyit fizetett a vevő.
Aztán jött a morgás hogy hát ez így nem fog működni hosszú távon, gondolkodjak el.
Most már ott tartunk hogy a kollégák is piszkálnak hogy minek ütöm be, meg hogy "hát te tudod, nem akarsz úgy látszik itt dolgozni sokáig"
Most mi a f***t csináljak????
# 10
Azt én nem tudom mert én mindig adok blokkot és a valós összegről. A többiek csalnak.
Dolgoztam én is kisebb üzletben, ugyanez ment. Megmondta a kasszás munkatársamnak a tulaj, hogy ne üssön be mindent, mert kirúgja. Jó, nem ezekkel a szavakkal, kb hasonló módon, mint a tiéd.
Ugyan én nem kasszáztam, de volt olyan, hogy jött a NAV random és kiosztott egy szemmel is jól látható összegű büntetést, majd megmondták, hogy a következő alkalommal már nemcsak az üzletet, hanem a kasszát kezelő munkavállalót is megbüntetik.
Gondolhatod, milyen helyzetbe került a munkatársam. Ezután elkezdett megint mindent beütni, akkor megint mondta neki a főnök, hogy ne.
Jött is a NAV ismét és a munkatársam megkapta a büntetést a NAV-tól, és azt is elmondták, hogy a második ilyen alkalommal már bírosági ügy lesz belőle.
Ez kb. 10 éve volt, akkor kapott 63000 Ft-os büntetést a munkatársam, amit természetesen nem fizetett ki a cég neki, de cserébe jól ki is rúgták, mert "miért nem ütötte be?".
Szóval gondold meg, hogy akarsz-e ilyen sunyi, adócsaló embernek dolgozni. Aldi, Lidl stb. most is vesz fel dolgozókat és tisztességesen bejelent.
"a vásárlóknak hogy a fenébe nem szúr szemet." - ez egy ékszerüzlet volt a belvárosban, szinte csak külföldiek jártak oda, nem érdekelte őket egyáltalán, hogy hol a blokk stb.
Amikor jött a NAV, ők is turistáknak adták ki magukat, fényképezőgép a nyakukban, angol nyelv stb., kis rafkósak voltak. :)
Egyetem alatt nem ez volt az egyetlen ilyen munkám, dolgoztam a Vásárcsarnokban is egy ilyen kis ajándékboltban, ott ugyanez ment. Óvakódjatok a KKV-tól Magyarországon, mert nagyjából olyan az erkölcsük, mint pártunk és kormányunknak, csak kicsiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!