Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olyan létezik hogy egy tanár...

Olyan létezik hogy egy tanár idézem „egyszerűen nem vállalja“ az érettségiztetést a jelen helyzetben?

Figyelt kérdés

Olvasom a cikket:

[link]

Újabb Maruzsa-levélben toborozzák érettségiztetni az általános iskolai tanárokat

„Mivel az érettségin most maximum 10 fő vehet részt egy teremben, több pedagógusra lesz szükség a lebonyolításhoz. Ráadásul nagyon sok tanár veszélyeztetett (idős, vagy krónikus beteg), ők nyilván kiesnek, mások pedig egyszerűen nem vállalják a szerintük veszélyes feladatot. „

Tessék mondani ezt a részét hogyan kell érteni? „mások pedig egyszerűen nem vállalják „

Mert ha van egy 60 feletti egyébként is betegeskedő pedagógus és őt nem is osztják be, vagy maga kéri ezt, az még oké.

Na de ha van egy nem ebbe a korosztályba tartozó tanár, aki nemes egyszerűséggel közli hogy „nem vállalom“ az mi?

Mert nekik ez munkaidő és munkaköri kötelesség. Olyan nincs hogy „nem vállalom“.

Amikor én diákmunkásként a mekiben melóztam, és beküldtek zárás után a wc-t takarítni, mondtam egyszer hogy „nem vállalom“. Ők meg mondták hogy oké, de akkor ide többet a lábam be nem teszem, akkor csá el lehet húzni.

Egy tanár esetében ez nem így működik? Nem így kéne működjön?

2020. ápr. 22. 09:52
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

""bezzeg mások is ilyenek, sőt még rosszabbak is"."

Bizony ám, az a nagy helyzet hogy én még a "hagyján kategóriás " vagyok egynémely valóban diliházba való tróger mellett...

Pl van olyan aki megmondja hogy ő sose akart tanár lenni de hát semmire se alkalmas így elment tanárnak. Oda jó.

És IGAZA VAN. mert semmire se alkalmas de még a teszkóból is kib**nák, így hova kell. Majd lesz tanár. Oda jó a sehova se jó tróger is.

Na ilyenekből áll a fél tanári kar.

2020. ápr. 24. 14:20
 22/24 anonim ***** válasza:
Komolyan érdekelne hogy melyik iskolában dolgozol.
2020. ápr. 24. 16:22
 23/24 A kérdező kommentje:

Nyugodj meg , az elit sulikat leszámítva ez kb akárhol érvényes amit leírtam... akinek volt csöpp esze már rég elhúzott a pályáról aki meg új, az eleve ide se jön.

Mit gondolsz miért van tanárhiány?

2020. ápr. 24. 16:36
 24/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem is leoltottak itt,pedig hasonló problémát írtam,vagyis a munka megtagadását a védett korosztálynak.

Egy barom vmi alapítványi iskolával jön mindig, ordenáré hangnemben.

Közöm nincs semmiféle alapítványhoz,nem is értettem a válaszát.!

Én is iskolában dolgozók,50+ vagyok,technikai dolgozó, egyszerűbben takarító.

Leírtam,hogy semmi védő felszerelést nem kaptunk ,elvileg mi is megtagadhatnank a munkát.

Örülhetnek,hogy dolgozok ez igaz is,de szeretném megélni még az unokáim felnoveset!!

És igen, megtagadhatja a munkát az,akinek egészséget testi épségét veszélyeztető munkaköre van!

Elég baj,hogy a fél ország,aki nem home officeban dolgozik, kockáztatja az életét. De ez kit érdekel?? Senkit.

Ha a tanár kora és egészsége miatt megtagadhatja a munkát,a takarító is!!!!

2020. máj. 2. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!