Olyan létezik hogy egy tanár idézem „egyszerűen nem vállalja“ az érettségiztetést a jelen helyzetben?
Olvasom a cikket:
Újabb Maruzsa-levélben toborozzák érettségiztetni az általános iskolai tanárokat
„Mivel az érettségin most maximum 10 fő vehet részt egy teremben, több pedagógusra lesz szükség a lebonyolításhoz. Ráadásul nagyon sok tanár veszélyeztetett (idős, vagy krónikus beteg), ők nyilván kiesnek, mások pedig egyszerűen nem vállalják a szerintük veszélyes feladatot. „
Tessék mondani ezt a részét hogyan kell érteni? „mások pedig egyszerűen nem vállalják „
Mert ha van egy 60 feletti egyébként is betegeskedő pedagógus és őt nem is osztják be, vagy maga kéri ezt, az még oké.
Na de ha van egy nem ebbe a korosztályba tartozó tanár, aki nemes egyszerűséggel közli hogy „nem vállalom“ az mi?
Mert nekik ez munkaidő és munkaköri kötelesség. Olyan nincs hogy „nem vállalom“.
Amikor én diákmunkásként a mekiben melóztam, és beküldtek zárás után a wc-t takarítni, mondtam egyszer hogy „nem vállalom“. Ők meg mondták hogy oké, de akkor ide többet a lábam be nem teszem, akkor csá el lehet húzni.
Egy tanár esetében ez nem így működik? Nem így kéne működjön?
""bezzeg mások is ilyenek, sőt még rosszabbak is"."
Bizony ám, az a nagy helyzet hogy én még a "hagyján kategóriás " vagyok egynémely valóban diliházba való tróger mellett...
Pl van olyan aki megmondja hogy ő sose akart tanár lenni de hát semmire se alkalmas így elment tanárnak. Oda jó.
És IGAZA VAN. mert semmire se alkalmas de még a teszkóból is kib**nák, így hova kell. Majd lesz tanár. Oda jó a sehova se jó tróger is.
Na ilyenekből áll a fél tanári kar.

Nyugodj meg , az elit sulikat leszámítva ez kb akárhol érvényes amit leírtam... akinek volt csöpp esze már rég elhúzott a pályáról aki meg új, az eleve ide se jön.
Mit gondolsz miért van tanárhiány?

Szia!
Engem is leoltottak itt,pedig hasonló problémát írtam,vagyis a munka megtagadását a védett korosztálynak.
Egy barom vmi alapítványi iskolával jön mindig, ordenáré hangnemben.
Közöm nincs semmiféle alapítványhoz,nem is értettem a válaszát.!
Én is iskolában dolgozók,50+ vagyok,technikai dolgozó, egyszerűbben takarító.
Leírtam,hogy semmi védő felszerelést nem kaptunk ,elvileg mi is megtagadhatnank a munkát.
Örülhetnek,hogy dolgozok ez igaz is,de szeretném megélni még az unokáim felnoveset!!
És igen, megtagadhatja a munkát az,akinek egészséget testi épségét veszélyeztető munkaköre van!
Elég baj,hogy a fél ország,aki nem home officeban dolgozik, kockáztatja az életét. De ez kit érdekel?? Senkit.
Ha a tanár kora és egészsége miatt megtagadhatja a munkát,a takarító is!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!