Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olyan létezik hogy egy tanár...

Olyan létezik hogy egy tanár idézem „egyszerűen nem vállalja“ az érettségiztetést a jelen helyzetben?

Figyelt kérdés

Olvasom a cikket:

[link]

Újabb Maruzsa-levélben toborozzák érettségiztetni az általános iskolai tanárokat

„Mivel az érettségin most maximum 10 fő vehet részt egy teremben, több pedagógusra lesz szükség a lebonyolításhoz. Ráadásul nagyon sok tanár veszélyeztetett (idős, vagy krónikus beteg), ők nyilván kiesnek, mások pedig egyszerűen nem vállalják a szerintük veszélyes feladatot. „

Tessék mondani ezt a részét hogyan kell érteni? „mások pedig egyszerűen nem vállalják „

Mert ha van egy 60 feletti egyébként is betegeskedő pedagógus és őt nem is osztják be, vagy maga kéri ezt, az még oké.

Na de ha van egy nem ebbe a korosztályba tartozó tanár, aki nemes egyszerűséggel közli hogy „nem vállalom“ az mi?

Mert nekik ez munkaidő és munkaköri kötelesség. Olyan nincs hogy „nem vállalom“.

Amikor én diákmunkásként a mekiben melóztam, és beküldtek zárás után a wc-t takarítni, mondtam egyszer hogy „nem vállalom“. Ők meg mondták hogy oké, de akkor ide többet a lábam be nem teszem, akkor csá el lehet húzni.

Egy tanár esetében ez nem így működik? Nem így kéne működjön?

2020. ápr. 22. 09:52
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

A középszintűzésért asszem 2016 óta más sulikban sem adnak egy petákot se. Le vagytok maradva úgy 4 évvel.

Persze adHATNAK, de nem kötelező innentől fogva hol adnak sehol, max 1-2 elit helyen

2020. ápr. 22. 18:35
 12/24 anonim ***** válasza:
Amúgy, nem kapcsolódik szervesen a kérdéshez, de nekem a behívómon az áll, hogy könyvtár. Szerintem nincs elég tanár és úgy oldják meg, hogy egy hatalmas terembe összeültetnek minket.
2020. ápr. 24. 01:10
 13/24 anonim ***** válasza:
Az érettségiztetésért jár pénz mind középszinten, mind emeltszinten.
2020. ápr. 24. 06:19
 14/24 A kérdező kommentje:

"Az érettségiztetésért jár pénz mind középszinten, mind emeltszinten.

IGEN???? Akkor megtennéd hogy kézenfogva eljössz velem az én sulimba be az igazgatóhoz és ezt elmondod neki?

Na?

Ígérem minden fillért amit én itt az érettségiztetésért kapok azt 100%ban a zsebedbe teszem! Ezt egészen nyugodtan megígérhetem.

2020. ápr. 24. 09:36
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te annyira nyilvánvalóan idrgbeteg vagy. Az én iskolai éveimet az ilyen őrjöngő, hisztérikus tanárok tették pokollá, mint amilyen te is vagy. Szerintem tegyél egy szívességet a jövő generációinak és mondj fel.
2020. ápr. 24. 09:54
 16/24 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te annyira nyilvánvalóan idrgbeteg vagy. "

AZ LEHET de ennek semmi köze ahhoz hogy baromságot pofáznak.

Mi az hogy az érettségiért PÉNZ JÁR? MIÓTA?

Én SOHA ezért egy fillért nem kaptam, SOHA!

És az én alatt magamat és az összes itt dolgozót értem...

2020. ápr. 24. 11:12
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt értem és szerintem mindenki más is, de azon nem változtat, hogy nem vagy alkalmas arra, hogy emberekkel foglalkozz. Nyugodtan keress valami más melót, kb bárhol máshol több pénzt is fogsz keresni és egy gyerek sem lesz miattad lelki beteg.
2020. ápr. 24. 11:21
 18/24 A kérdező kommentje:

"hogy nem vagy alkalmas arra, hogy emberekkel foglalkozz. "

Hanyatt csapnád magad ha tudnád 10 tanárból hány totál alkalmatlan arra hogy emberekkel foglalkozzon. Nálunk kb a gárda jó fele olyan akire én egy döglött kutyát se bíznék rá. És mégis a pályán vannak X éve és nyugi innen is mennek nyugdíjba.

Mint én is. Én is azért nem ma kezdtem lassan 20 éve hogy a pályán vagyok -és nyugi-maradok is.

2020. ápr. 24. 11:24
 19/24 anonim ***** válasza:

A kérdező stílus kísértetiesen hasonlít a "kedvenc" alapítványi iskolás kérdezőmre. Igaz eddig nem adta ki magát tanárnak, hanem egy iskolai alkalmazott volt aki szívén viselte a tanárok és a diákok sorsát. Ha tévedek akkor bocsánat.

Eddigi problémái röviden: piás a főnök, kirúgott diákot visszavesznek, a tanárok késve kapják a fizetésüket, nincs menza, nincs megfelelő fűtés, nem engedik el a tanárokat másik iskolába érettségiztetni.

Az a dolog, hogy Te nem kapsz pénzt az érettségiztetésért a Te és az alapítványi iskolás főnököd közös dolga. Nem tudjuk, hogy mi van a szerződésedben. Bérezés tekintetében az alapítványis tanárokra nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az állami alkalmazottakra.

Kommentjeidből süt a gyűlölet és az utálat a munkahelyed iránt (ami természetesen nem elítélendő). Több kérdésedre válaszoltam már azt, hogy válts munkahelyet. Ha valaki csak a gyakorira tud kiírni 10+ kérdést az meg is érdemli, hogy szívassák a munkahelyen.

2020. ápr. 24. 13:05
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Hanyatt csapnád magad ha tudnád 10 tanárból hány totál alkalmatlan arra hogy emberekkel foglalkozzon."

Nagyon jól tudom, ugyanis sajnos kénytelen voltam végigszenvedni miattuk 12 évet a közoktatásban. Attól még az nem mentség, hogy "bezzeg mások is ilyenek, sőt még rosszabbak is".

2020. ápr. 24. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!