Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti dolgoztatok már olyan...

Ti dolgoztatok már olyan helyen, ahol, ha némileg korábban beértél, mint a meghatározott kezdési időpont, azt várták, hogy már akkor kezdd el a munkát?

Figyelt kérdés

Én állandó jelleggel nem, de közvetítő által alkalmilag fordultam már meg. Tehát mondjuk a kezdési időpont volt reggel 7 vagy 8 óra (ez változó volt). Én beértem mondjuk fél órával előbb, és úgy gondoltam, addig leülök kávézni, híreket olvasni, meg ilyenek. Erre jönnek, hogy álljak befele dolgozni, egy-kettő! Én mondom, hogy van még félóra kezdésig. Ők, hogy nem érdekes, akkor írjam be az ívre felet kezdésnek, majd úgy fizetnek, gyerünk egy-kettő! Abban az esetben még talán nem lett volna baj, ha arról lett volna szó, hogy akkor majd annyival korábban elmehetek. De épp ez az, hogy ott ritkaságszámba ment a beosztásban meghatározott időpontban végzés, délután 3-ból általán 4 vagy fél öt lett. (0 órás szerződés volt, órabérrel, tehát mégcsak túlórának sem minősült.)

A lényeg, hogy még ha nem is állandó jelleggel dolgozom ott, és nincs szerződésbe szabva egy fix óraszám, nem jogos az, ha ragaszkodom, hogy a beosztásban megadott kezdési időpontnál ne kelljen egy perccel se korábban munkába állnom? Velem nem volt ilyen, de hallottam már, hogy valaki elenkezni akart, hogy nem kezd korábban, erre azt mondták, akkor már mehet is el, és többet ne menjen, vagy fenyegették, hogy feketelistára tetetik, hogy többet ne küldje oda a közvetítő. Ez azért eléggé a patkány kizsákmányolás kategória. Arról nem is beszélve, hogy gondolhatnák, hogy nem azért vagyok ott korábban, mert már szenvedek a munkaelvonási tünetektől, hanem mert így megy a tömegközlekedés.

Veletek volt már hasonló?

2020. ápr. 22. 08:49
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
69%

De ha belegondolsz amugy is irritàlo olyanokat kerülgetni munka közben, akiknek megalszik a tej is a szajukban. Màs lenne ha nem szem elött max öltözöben elücsörögsz. De gondolom te szembetünsz ha màr hivnak is kezdeni.

Amikor robotol vki irritàlo ha mas meg ott talp alatt lézeng

2020. máj. 16. 11:10
 22/49 A kérdező kommentje:
21: Nem tűntem szembe, a kantinhelyiség volt, ott ültem, ők meg jöttek fel, hogy menjek lefele.
2020. máj. 16. 11:14
 23/49 anonim ***** válasza:
90%

Szoval ne jàrj be hamarabb.ennél jobbat nem tudok.

Nàlunk volt olyan hogy bevezették hogy excelben kell vezetni a pontos munkavegzesi idöt

Hàt en beirtam hogy 6:47, 6:55 meg stb a 7 orai kezdések elött, szépen össze is gyült mindig jo pàr tuloràm.a tuloràk pedig lecsuszthathatok.

Erre ràm szoltak hogy nálunk 7-töl fel 4 ig van munkaidö, egész oràkat néznek amugy is azaz perceket be sem lehet irni. Hanem csak ugy 7:00 -15:30. Es a fél oràkat sem vezetjük, ergo ha késve 7:10 re vagy 7:30-ra ra érek be, akkor 8:00-t kell kezdésnek kerekitve irni! Es hivatalosan ugy egy ora a minuszom.

Ha elmennék 5-10 perccel hamarabb akkor meg megint 8 helyett 7-et dolgoztam hivatalosan a cèg szerint.nem irhato teljes ora ikletve teljes orakra kell kerekiteni ugy hogy a munkavàllalonak jöjjön ki rosszul azaz nem forditva hogy 10 perces késésnél beirom hogy 7 töl vagyok hanem akkor màr 8 tol vagyok papiron.

2020. máj. 16. 11:24
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

*es forditva. Ha hmarabb kezdek pl 6:30, akkor is 7 orat kell kezdésnek irni.

A vàlaszuk a miertjeimre annyi volt csak hogy tarsam be hogy 7 töl vagyok fel 4 ig, ez a munkaidö, pont.

2020. máj. 16. 11:27
 25/49 A kérdező kommentje:
Én az ilyen helyről dobbantanék. Biztos majd ingyen dolgozom nekik!
2020. máj. 16. 11:31
 26/49 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy van benne valami, hogy az ember ne variáljon azzal, hogy korábban kezd dolgozni, hamarabb lelép. A munkaadó úgy számolja, hogy pl 07:00-16:00 lesz bent valaki, ha most mindenki elkezdené, hogy ő bemegy inkább korábban és valamelyik nap nem megy be vagy korábban lelép, akkor a munkaadóbak vagy a beosztásért felelős embernek kell variálnia.

Nálunk volt anno egy nő a régi helyemen, 09:00-18:00 munkaidő, beért hétre!! , mert, hogy ő ilyen jó munkaerő, nem álmos, korán kelő, a csapatnak akar csak segíteni, mi vagyunk a második családja, stb. Dolgozott pl 07:00-18:00, néha korábban is kezdett kicsivel, kb 11-12 órás műszakokat letolt. Béha 9-re ment be, de este 8-ig ott maradt. Mindig mondta büszkén úgy, hogy a főnök is hallja, aki meg kérte, hogy ne tegye (a főnökök 08:00 és 09:00 között értek be). Ezt persze a kolléganő nem vette parancsnak, hanem elismerésnek. A főnök így gyakran elküldte haza 4 körül a kolléganőt, aki heti egyszer rosszul lett, mert nem követte a beosztást és kimerült. Majd nem sokkal rá a kollegina szépen odament a főnökhöz, hogy megoldató, hogy x napon többet van, y meg kevesebbet vagy korábban bejár és lelép.

Ezzel csak az volt a baj, hogy a kollegina nem látta, hogy amíg nincs ott addig kevesebben vagyunk és mi ráadásul fixen járunk a munkaidőnkre és a főnöknek meg össze-vissza kell variálnia a beosztást.

A főnök szigorúan rászólt (én a közelükben ültem, de az iroda végében is hallották) a kolleginára, hogy elég legyen a variálásból, amire a kollegina vérig sértődött, sírt egy sort, majd direkt elkezdett késve bejárni meg úgy tett, mintha ő lenne az áldozat.

Ha engedett volba neki akkor vszeg mi is mentünk volna, aztán a kutya nem maradt volna hatig :D

2020. máj. 16. 14:42
 27/49 A kérdező kommentje:
21: Ahhoz meg, hogy egyeseknek munka közben irritáló kerülgetni azokat, akik csak ücsörögnek, annyit tudok hozzáfűzni: Az ilyenek semmiképpen ne menjenek vendéglátóiparba dolgozni! Főleg nem csaposnak vagy pincérnek. :D
2020. máj. 16. 14:59
 28/49 A kérdező kommentje:
26: És végül mi lett vele? Elküldték?
2020. máj. 16. 14:59
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szerencsére nem volt ilyen élményem, de ami a kérdés alapján eszembe jutott eset: Rossmannban dolgoztam diákként, pénztárban. Legtöbb helyen ugye le lehet ülni, de ebben a bizonyos üzletben állni kellett. Mit mondjak, első alkalommal nem volt olyan jó munka 8 órát álldogálni. Amikor eljött a szünet ideje, leváltottak, bementem a személyzeti irodába, és mivel nem vittem aznap kaját magammal, csak telefonozgattam, zenét hallgattam. A szünet 20 perc szokott lenni. 5 perc után bejön a főnök, látja hogy nem eszem, és visszatessékel a kasszába... Mi a f***? Már nem emlékszem pontosan, de szerintem nem mentem oda többet, vagy maximum még annyit, amennyit már előtte elvállaltam.
2020. máj. 16. 19:38
 30/49 anonim ***** válasza:
26-os vagyok, emiatt az eset miatt nem küldték el, de más miatt tényleg el lett küldve.
2020. máj. 16. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!