Meg lehet-e oldani excelben hogy egy cellába beírok egy számot és másik két cellába kiír egy általam meghatározott időpontot?
Arra gondolok hogy az E5 cellába beírom hogy 14 és akkor ő behelyettesíti a C5 cellát 17:00-val valamint a D5 cellát 07:00-val. Ezt persze D35-ig kivetítve. Ami esetleg még szóba jöhetne az a 24 behelyettesítése. Szóval az általam beírt számot helyettesítené be egy szintén általam meghatározott időponttal.
Köszönöm!
Szia.
Ird le a szabályt (hogyan jön ki a C5-ős illetve a többi cella tartalma), mert arra hogy :
"az általam beírt számot helyettesítené be egy szintén általam meghatározott időponttal"
senki sem fog tudni képletet irni.
Egyébként ha a szabály az, hogy C5 cellát úgy kapjuk meg, hogy E5 cellához 3 adunk és időponttá alakitjuk akkor ezt ird a C5-be : =IDŐ(E5+3;0;0) és formázd "Egyénire" "óó:pp" formátumban.
Ha a másik szabály pediglen : (D5) esetében E5-7 vagy E5/2 ezek alapján : =IDŐ(E5-7;0;0) vagy =IDŐ(E5/2;0;0) és a formázás szintén "Egyéni" és "óó:pp" formátumú.
Sok sikert.
Üdv.
Lehet hogy rosszul fogalmaztam az első írásomat. Nekem az lenne a lényeg, hogy adva van egy ledolgozott óraszám. Jelen eseteben 14 óra és azt szeretném megoldani valahogy, hogy én csak beírom a 14-es számot az E5,F5,G5 (ez a 3 cella 3 ember munkaideje) cellába és akkor az excel automatikusan behelyettesítse 17:00-val a C5 cellát valamint, 07:00-val a D5 cellát.
Erre gondolok:
Szia.
Még mindig nem tiszta.
Ezt szerintem elvileg forditva szokták, Tehát a két időpontot kivonják egymásból és úgy megkapod az órát.
Mi a helyzet a 24-gyel akkor mit kell irni ? 17:00 és 17:00 ?
Ha igen, akkor a következővel próbálkozz :
C5-be (Ha csak 14 és 24 lehet az E5,F5,G5-ben) :
=HA(VAGY(SZUM(E5:G5)=14;SZUM(E5:G5)=24);IDŐ(17;0;0);"")
Ha más is lehet a 14 és 24-en kivűl az E5-G5-ös cellátartományokban és mindig 17:00 a kezdés (C5-be) akkor pediglen :
=HA(SZUM(E5:G5)>0;IDŐ(17;0;0);"")
D5 pedig egyszerű :
=C5+SZUM(E5:G5)*60/1440
A C5 és D5 cellákat formázd "Egyénire" formátum :"óó:pp"
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!