Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Külföldön (főleg az UKban)...

Külföldön (főleg az UKban) egy szakmához (pl. cukrászat, pék, szakács) megkövetelik a végzettséget, vagy elég a tudás?

Figyelt kérdés
Cukrászat érdekel főleg.

2020. ápr. 21. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az utcáról besétálva a tudásodat nyilván a tudást igazoló papírral (végzettség) tudod igazolni, bemondásra senki nem fogja elhinni neked hogy finom sütit tudsz sütni. De ez nem UK specifikus, bárhogy így van.

Ha mondjuk elkezdesz kisegítőként, sous chef-ként dolgozni valahol, akkor elképzelhető hogy egy idő után ha kialakult a bizalom és látják hogy tényleg értesz hozzá akkor megkapod az állást papír nélkül is.

2020. ápr. 21. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Itt külföldön hegesztettem már több helyen is, soha sehol nem kérték a papírjaimat. Próbamunkáztam, tehát meghegesztettem valamit, amiből látták, hogy hogyan megy a dolog. Szóval nem csak és kizárólag papír alapján lehet elhelyezkedni. Azért, mert van papírod nem biztos, hogy tudást is birtokolsz mellé.
2020. ápr. 21. 19:36
 3/3 anonim ***** válasza:

# 2 Igen nem biztos hogy akinek van papírja van tudása.

Pl lejárt minősítéssel is lehet dolgozni egyes cégeknél.

Viszont sok cégnél kérne végzettséget.Előfordul hogy még válogatnak az OKJ és régi/új típusú szakmunkás bizonyítvány között.

Egyes cégeknél próbáznod se lehet ha nincs papírod.

2020. ápr. 27. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!