Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakács OKJ mellé/mellett...

Bence87 kérdése:

Szakács OKJ mellé/mellett érdemes elvégezni a cukrász OKJ-t is, vagy inkább a cukrászat helyett a szakács tudásomat mélyítsem el?

Figyelt kérdés
Lenne időm egyszerre elkezdeni a szakács és a cukrász OKJ-t is, de a cukrász OKJ-ra fordított időt használhatnám a szakács tudás elmélyítésére, gyakorlására is. Melyiket érdemes csinálni?

2013. máj. 10. 03:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a cukrász nagyon jó lehet, és a kettő jól kiegészítené egymást.
2013. máj. 10. 06:58
 2/6 anonim ***** válasza:
A kettő együtt szerintem már sok lenne. Ha egy igazán jó szakács képzésre íratkozol be, akkor bizony 100%-ba oda kell tenned magad és nem fog időd és energiád maradni még a cukrász képzésre is! Véleményem szerint párhuzamosan ne csinálj 2-t. Ha befejezted a szakács tanfolyamot és még mindig van lehetőséged tanulni, akkor fogj bele a cukrászba.
2013. máj. 10. 07:35
 3/6 A kérdező kommentje:

De a most szeptemberben induló szakács képzés a Gundel Károly szakközépiskolában csak heti két napos, az miért olyan durva? Mellette van szintén heti 2 napos cukrász képzés, tehát összesen heti 4 nap lenne, és időpontban nem ütik egymást.

Egyébként aki a szakácskodást tanulja 14-18 éves kora között a rendes gimnáziumi tantárgyak mellett, annak előnye van elhelyezkedéskor azokkal szemben, akik csak érettségi után végeztek el egy 1 éves, 1000 órás szakács OKJ képzést?

2013. máj. 10. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettőt végezd el egy időben, mert akkor két papírod is lesz, utána ami jobban tetszik, azt tanuld tovább, ha még mélyíteni akarod a tudást! Ha meg elegendő, akkor a munkahelyek közt tudsz 2 szakmában is elhelyezkedni. Egyébként mindkettő jól keres, a Szakács kb 300000.
2013. máj. 10. 17:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Nettó vagy bruttó?
2013. máj. 11. 00:44
 6/6 anonim válasza:
en is szakacs szeretnek lenni es nem is hallodtam rola hogy 2 szakmat lehet egyszerre :/ de gondolom iskolarendszeru de nem nappali tagozatos? nos a baj hogy en lany vagyok es sokan mondtak hogy nem lanyoknak valo szakma es konnyen meg lehet hizni tole.. velemeny?
2013. jún. 22. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!