Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri cukrásznak tanulni,...

Megéri cukrásznak tanulni, hogy utána Angliában dolgozzak?

Figyelt kérdés
Utána néztem, és tudom, hogy Angliában hiányszakma a cukrász, szakács, felszolgáló, meg ilyesmik. Viszont ott a cukrászdák sem elterjedtek, inkább csak éttermekben vannak cukrászok. De a designer cukrászat nagyon érdekel. Gimnáziumba járok, így elég furán jön ki, hogy cukrász szeretnék lenni. Gondolkoztam azon, hogy a Gundelba megyek cukrász képzésre, viszont mellette meg kéne valami munka, vagy főiskolán tanulni, mert heti 2 nap van csak, ráadásul délután. A tanulmányaim után lenne lehetőségem kimenni Angliába, mert van ott rokonom. Viszont nem tudom megéri e ez az egész hercehurca. Van valakinek ilyenben tapasztalata?

2013. márc. 24. 14:07
 1/6 anonim válasza:

Azt is láttad, hogy általában minimálbéres szakma? Az sem mindegy, hogy főállásba vagy mellékállásba keresnek embereket és éjjelre vagy nappalra...

Sok szakmát magyar végzettséggel NEM FOGADNAK EL ANGLIÁBAN! Tehát feleslegesen ne tanulj, hogy Angliában újra tanulhass...

Ide pl. éjjeli műszakban keresnek embert: [link]

Ráadásul az angolok ízlése más, mint a miénk, nem túl változatos általában egy átlagos étterem süti-választéka. Tehát ha szeretsz almáspitét, répatortát és citromtortát készíteni, hajrá!

A rokon lakhelyétől is függ, hogy a környékén van-e munkalehetőség és teljes műszakban is, ill. hajlandók angol cukrász helyett magyart felvenni...

Érdemes alaposan átgondolni.

Sok sikert!

2013. márc. 24. 16:05
 2/6 anonim válasza:
Igaz hogy más az angolok ízlése de azt biztosan tudom, hogy amelyik kóstolta a magyar ételt süteményt annak ízlik. Ha jobban utána keresel akkor fogsz találni Angliában elő magyar cukrászt aki magyar süteményeket készít és igény is van rá. Szóval nyugodtan vágj bele. Én is hasonló terveket szövögetek csak tortákra specializálódva. :) Nem hinném, hogy az itthon szerzett szakma kint nem ér semmit. Voltam Angliában nekem nem tűnt fel, hogy elküldenék a magyarokat mert itthon szerezték meg a szakmájukat. Ez butaság. Szerintem merj nagyot álmodni. :)
2013. márc. 25. 01:27
 3/6 anonim válasza:

Hidd el, hogy rengeteg otthoni szakma nem ér semmit Angliában!!!!

pl. ápolónőként max. gondozó lehetsz itt kint

Nézz csak meg egy álláshirdetést: ilyen és ilyen certification-ok kellenek.

Ha itt akarsz dolgozni, miért nem jössz ki és tanulod meg a szakmát itt?

Sajnos tényleg más az angolok ízlése, de ha szereted azokat sütni,amiket majd kérnek tőled, hajrá!

2013. márc. 25. 10:41
 4/6 anonim válasza:

Az elmúlt 1 hónapban az egész UK-ban

1 rész/teljes munkaidős cukrász állás volt,

2 éjjeli műszakos cukrászt állás volt,

3 pék/cukrász állás volt, ebből az egyik részmunkaidős a

[link] vagy másnéven Jobcentre Plus Universal Jobmatch, ami a hivatalos munkakeresési oldal Angliában.

A másik nagy álláskeresős oldal a [link]

Itt össz. 1 cukrász állás van fent, amit több, mint 1 hónapja tettek fel, úgyhogy valószínű rég nem aktuális.

3 pék/cukrász állás, amiből az egyik csak részmunkaidős, ráadásul 2 ebből a Jobcentre Plus Universal Jobmatch-ról van, amit már leírtam...

[link] ezeken felül Skóciában még van 1 cukrász állás....

Írj nekik, ill. cukrászattal foglalkozó cégeknek, hogy a magyar vizsgáid elegek, vagy a magyar vizsgáid+1-2 éves magyar munkád elég-e vagy itt le kell-e tenned különbözeti vizsgákat.

Nézd meg,h hol és mennyiért lehet a rokonod közelében ilyennek tanulnod.

Minimálbéres vagy közel min.béres szakma, ami, ha teljes munkaidőben dolgozol és egyedül laksz, kb. az albérleted, rezsid és talán a kajád fedezi és esetleg,ha szűkösen élsz, évente hazajárhatsz M.o-ra... ellenőrizd le az albérlet és rezsiárakat a rokonod közelében, gondolom, nem mindig vele akarsz majd élni.

Jó átgondolást!

2013. márc. 25. 11:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy jobb lenne mindezt Angliában tanulni, de ott meg horribilis tandíjak vannak, nem? :S
2013. márc. 29. 22:31
 6/6 anonim válasza:
Dehogy, nyugi. Ahol en vagyok, az itteni collegeban £30-40 kozott mozog egy tanfolyam, mondjuk ezek ilyen reszkepzesek, marmint nem cukrasz vegzettseget ad, hanem tortadekoralas, aprosutemeny keszites, kenyerdagasztas. All-in-allos course az £350. Egy eves kb, de hat nem neveznem horribilisnak. Dolgozol otthon ket honapot, mar megvan ra a keret. Vagy itt ket hetet, persze minden kiadas nelkul. Hajra!
2013. dec. 7. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!