Kötelezhetnek munkahelyen kívüli programra (csapatépítő, sörözés)?
Diákként dolgozom, van elég más problémám, de ma ismertették a kis házirendet, amiben nem is tudom, ilyen félig poén szintjén benne van a havi minimum egy ivászat.
Nem akarok részt venni semmilyen esti programon, nem akarok velük lógni, így is nagyon kevés időm jut aludni és a családomra és különben is, egyáltalán nincs kedvem ott szobrozni. Hétvégén hazajárok, hétköznap tanulok. Megvannak a magam barátai és nincs kedvem ilyen szarokra kényszeríteni magam.
Ezért kirúghatnak? Vagy lehet bármi negatív következménye? Úgy érzem, nem erre jelentkeztem...
Nem kötelezhet rá senki, viszont ha soha nem mész el, egy idő után ki fogsz lógni a csapatból. Nem tudom, de diákként mennyit dolgozol, de a többség valószínűleg ott ül napi legalább 8 órát minden hétköznap, a munkahely teszi ki a hetük nagy részét, ezért nem mindegy, azt milyen társaságban, milyen hangulatban töltik el. Ezért terjedt el, hogy ne csak munkatársként tekintsenek egymásra, hanem legyen haveri a viszony, járjunk el közös programokra, ismerjük meg egymást, akkor a munkahelyen is jobb lesz a hangulat, többet segítik egymást az alkalmazottak, így akár eredményesebb is lehet emiatt a cég.
Más kérdés hogy valahol ez nagyon nem működik, ahol eleve nincs jó hangulat, ott sokszor ezek a csapatépítő programok még rosszabbá teszik a helyzetet, erőltetettek, sokan utálnak menni, konfliktusokat szül... Én is dolgoztam ilyen munkahelyen és utáltam ezeket a programokat, de néha azért elmentem, hogy ne én legyek az antiszociális aki kilóg a sorból.
Más cégnél viszont tök jó volt, nem az ivászaton volt a hangsúly hanem a beszélgetésen, jó volt együtt kiereszteni a gőzt és kikapcsolni kicsit munka után, de az egy jó társaság volt.
A döntés a tiéd, de el kell fogadnod, hogy ha nem mész, bizony úgy tűnhet hogy te nem nagyon akarsz beilleszkedni, nem akarod jobban megismerni azokat akikkel együtt dolgozol, csak munkahelyként tekintesz a cégre, ergo nem vagy olyan motivált... Persze a te álláspontod is érthető, elvégre ez egy munkahely és nem társkereső vagy baráti társaság, de a cég bizony veheti ezt rossz néven, és ha létszámleépítés van, bizony nem mindig azt rúgják ki, aki a leggyengébben dolgozik, hanem sokszor azt, aki nem tud beilleszkedni a közösségbe, aki nem szerves része a csapatnak.
Nem. Max. olyan csapatépítőn kell részt venni, amit a munkahely szervez, konkrét célja van, ingyenes, és általában munkaidőben szokott lenni.
Az elmegyünk közösen iszogatni nem ez a kategória.
Nem. Valószínűleg nem rúgnak ki konkrétan erre hivatkozva, viszont arra számíthatsz hogy olyat aki elment bármikor a helyedre tehetnek.Teljesen mindegy mennyire vagy jó a feladataidban, mennyi pénzbeni hasznot hozol, vagy mennyire vagy kommunikatív.
Volt munkahelyemen, kb ugyan ez volt lehetett menni motorozni, biciklizni síelni meg ilyesmikre. Ha elmentél bármekkora b@lfax semmirekellő kártevő is voltál nem rúgtak ki. Elég szépen fellehetett mászni így a ranglétrán.
Ha nem mentél el, teljesen mindegy volt mennyire vagy jó a munkádban, vagy mennyire vagy jóban úgy összességében a munkatársakkal, simán a helyedre tehettek egy olyat aki elment és tövig benyalt.
Volt munkahelyemen is ugyan ez volt.Én elmentem 1x 2x végig unatkoztam,közben vigyorogtam utána hazajöttem,cserébe nem voltam basztatva, és nem tettek senkit a helyemre, Végül eljöttem egy olyan helyre ahol nincs ilyesmi, és láss csodát itt olyanok dolgoznak akik értenek ahhoz amit csinálnak, és nem csak 1-2 ember között van jó viszony,hanem úgy összességében mindenki között.
Szóval ez az összejöveteles ilyen olyan dolgok, általában csak a nyalásról szólnak,másról nagyon nem.Még azt mondom hogy évente 1x munkaidőben egy közös kajálás, iszogatás belefér... de több abszolúte nem, nagyon könnyen károssá válhat a dolog.
Szóval amit mondani akarok az ilyen helyeket messziről kerülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!