Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A ti munkahelyetek mit tesz...

A ti munkahelyetek mit tesz amit eddig nem tett az elvándorlás megállítására? Változtattak akármin is?

Figyelt kérdés

Itt nálunk napi téma hogy ez így nem mehet tovább alig van ember valamit tenni kell. Évek óta megy a duma még semmit se tettek. Semmin se változtattak. Se nem emeltek se semmit. Ugyanaz a bér van mint 4 éve, emberek jönnek mennek leginkább mennek, a létszám azért szépen csökken, alig vagyunk 20an, pár éve még 50nél is többen voltunk.

A főnökség meg pityereg színpadias ömlengések fogadkozások vannak hogy „átgondolják a bérpolitikát „ aztán naná semmi se történik. Majdcsak elfogy a 20 ember is.

Nálatok miben változtattak az emberhiány miatt?

2020. febr. 23. 17:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
18%
Na mondtam én hogy infláció +5% is semmi. Ezek után én tényleg csökkenteném a fizetésed, ahogy javasolták
2020. febr. 23. 18:35
 12/20 A kérdező kommentje:

"Na mondtam én hogy infláció +5% is semmi“

Így van. Ha helyben akarod tartani a bért, akkor olyan jó 30%kal kéne emelned. És valójában még ezzel se emeltél semmit csak helyben tartottad, emelésről szó sincs.

De hogy ez MIÉRT AZ ÉN BŰNÖM azt fel nem foghatom. Nekem ehhez mi közöm is van?

Én drágítok mindent talán?

Kis olvasmány:

Őrült módon elszállt az alapvető élelmiszerek ára

[link]

z átlagfizetés 2017 augusztusa és 2019 augusztusa között 24 százalékos volt, amivel szemben az

uborka ára 40,5,

a burgonyaé 63,

a fejes káposztáé 69,

a paradicsomé 87,1 százalékkal ugrott meg,

a vöröshagyma kilójáért pedig duplaannyit kell most kiadni, mint 2017 nyarának végén.

Hát??

2020. febr. 23. 18:40
 13/20 A kérdező kommentje:

Vitatkozni lehet. De nem velem.

KSH makrogazd kutatócsoport. Velük tessék.

Az ő számaik. Ráadásul kozmetikázott számaik.

Itt tessék reklamálni az adatokat illetően

Központi Statisztikai Hivatal

Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.

Postacím: Központi Statisztikai Hivatal, 1525 Budapest, Pf.: 51.

2020. febr. 23. 18:46
 14/20 anonim ***** válasza:
49%

Welcome back, Balázska.

Alkoholista főnök engedte, hogy megint ide irkálj?

2020. febr. 23. 19:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Csökkentették a fizetést.
2020. febr. 23. 19:11
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Migránsokat foglalkoztatnak inkább.

Volt egy vezetőváltás, én alapból egy magasabb bérkategóriában kezdtem, de szükség volt betanított munkásokra is. A régi vezetés folyamatosan emelte a béreket, amikor cserélődtek (1,5 éve) akkor egy sima csomagoló is hazavitt nettó 300 ezret esti műszak nélkül...

Most itt az új vezetés, akik lecsökkentették a betanított munkások fizetését -30%-kal, merthogy 8 általánoshoz és 2 mozdulat ismételgetéséhet nem kell sok pénz. Emiatt mindenki lelépett, akkor kaptak észbe, amikor nem tudtuk teljesíteni a megrendeléseket, mert nem volt ember, aki csomagolna. Erre nem az volt a megoldás, hogy visszavitték a fizetést az eredeti állapotára, hanem hogy migránsokat alkalmaznak (igen, sok van hazánkban).

A műszakvezetők bosszankodnak, mert angolul is nehezen beszél némelyik, amit eddig 2 magyar simán leszedett a sorról, ahhoz most 4-5 ember kell (azaz egyáltalán nem spóroltak ezzel...).

Én is csak addig vagyok itt, amíg a főnököm (mert őt imádom, igazi példakép), max még 1 év. Az én fizetésemhez nem nyúltak, de ehhez meg kellett harcolni velük keményen (azaz nem is nőtt).

2020. febr. 23. 19:15
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
tehát az infláció +30% az a semmi. és akkor mennyi lenne a valamennyi?
2020. febr. 23. 19:54
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem igazán: a főnökök, szakmai vezetők nem akarnak senkivel sem konfrontálódni.
2020. febr. 23. 21:05
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Hosszúak a munkanapok, nincs idő elvándorolni.
2020. febr. 23. 21:41
 20/20 anonim ***** válasza:
És te miért vagy még ott?
2020. febr. 24. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!