Mennyire fontos a beilleszkedes a munkahelyen?
Normalis helyen ennyiert nem rugnak ki.
Viszont en nem tudnek igy teljesen elzarkozva dolgozni. Nalunk megvan a haverkodas, vagy legalabb a jo viszony a kozeli kollegakkal.
A legutóbbi munkahelyemre 2 hónapja kerültem.
3 fiatal lány dolgozott ott az egyik 21 éves volt a másik 26 a harmadik 22 év körüli lehetett.
Nem fogadtak be engem akármit csinalhattam volna. Pedig én is 20 éves vagyok.
Hiába ott voltam velem nem beszélgettek.
A főnök is 30 éves volt.
Mikor a főnökkel legutoljára beszéltem megkerdeztem tőle hogy mit gondolsz miért nem marad ott meg senki?
Semmit nem mondott rá.
Oda nem lehetett beikleszkedni sajnos
És a kérdésre a valasz: fontos hogy be tudj illeszkedni vagy legalább csak úgy látszódjon
Én sosem voltam ez a nagy haverkodós pl... Gyűlölöm a csapatépítőket, nem vagyok kíváncsi a céges utakra és nem fogok munka után még a munkatársaimmal lógni. Nem vagyok bunkó, a munkaidőmben barátságos vagyok és szólok pár kedves szót mindenkihez, aki megszólít, de én magam nem keresem a társaságot. Ebből nekem sosem volt problémám. Dolgozni járok oda, nem cseverészni (irodai munkáról van szó, lehet, hogy egy fodrász vagy egy pultos esetében másak a követelmények, de nekem nem a csacsogásból áll a munkám semmilyen szinten).
Szerintem a "ne rúgjanak ki" szint az, hogy kulturált maradsz és nem bunkózol. Nem kell bratyizgatni. Legyél normális, ne hajtsd el mindig a pokolba az embereket, ha néha odalépnek az asztalod mellé és igazából ennyi. Az alkalmazkodási problémák miatt szoktak kivagdosni embereket meg akkor, ha nem tudnak kulturáltan viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!