Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek ilyen helyzetben?...

Mit tegyek ilyen helyzetben? (Nagyon fontos, életem egyik legfontosabb döntése. )

Figyelt kérdés

Sziasztok, sajnálom ha egy kicsit hosszú lesz, de muszáj leírnom, nem tudom magamba tartani.

Középiskolás vagyok, most vagyok 9. osztályos.

Nyilván ugye felvételi, új suli, szóbeli és még sorolhatnám.

Elég rosszul sikerült a központi felvételim, 31 magyar, 11 matek.

Szerencsére felvettek arra a sulira amit megjelöltem, nagyon örültem neki, most is itt vagyok.

Csak hát ugye a kollégium.

Nagyon nehéz és fárasztó lenne bejárni, ezért muszáj kollégiumban lennem.

Senkit sem ismerek, testvéremen kívül, de hát vele nem nagyon szoktam találkozni mert más szak, más évfolyam.

Vasárnap volt a beköltözés, semmi gond nem volt, elköszöntem szüleimtől, minden jól ment, viszont ma már szinte amikor arra gondolok hogy egyedül vannak otthon, nagyon rosszul érzem magam.

Tudom hogy támogatnak mindenben, de nyilván ők azt szeretnék hogy otthon legyek és egy közelebbi suliba járjak hogy haza tudjak menni minden nap.

Az iskola nagyon tetszik, tanulással nem hiszem hogy baj lenne, szóval a suli része teljesen 100%-os.

Viszont a koliba már más a helyzet.

Valamiért nem találom a helyem, tudom hogy még csak 2. napja vagyok itt, de valamiért nem nagyon találok senki olyat akivel kijönnék, szobatársaim a lehető legrosszabbak, nincs semmi vita, de nagyon nem egy szinten vagyok velük.

Mai napon szinte úgy telt hogy átmentem az iskolába, évnyitó megvolt, ültem a terembe magam, ettem, ittam, és ennyi. Próbáltam egy osztálytársammal beszélgetni, de mintha meg sem hallotta volna, ami lehetetlen mert szinte a a "fülébe" beszéltem.

Nyilván osztálytársak is vannak, de nagyon kevés benne a kollégiumos. (6-7 gyerek velem együtt.) Nyilván a kollégiumos osztálytársakkal kellene jobban kijönnöm, van pár normális, de akárhogy próbálok beszélni velük, válaszolnak és ennyi. Ők nagyon nem jönnek hozzám beszélgetni.

Bárkivel össze tudok barátkozni, szóval azzal nem lenne baj hogy visszahúzódó vagyok, mert nem vagyok az.

Eddig nem alakul túl jól a kollégiumos élet, igaz 2 napja vagyok itt, új környezet, még nagyon nem szoktam meg, tudom kell egy kis idő, de ha lenne valaki akivel összetudnék barátkozni nyilván könnyebb lenne, mert most szinte senki nincs.

Szüleimet nagyon sajnálom, mert aggódnak mi van itt velem, és nyilván ha nekem rossz, az nekik is rossz, honvágy is van, elég erősen.

Van egy suli a közelben. 9km-re ahol lakok, de hát abba nem szeretnék menni. Mit tegyek? Alapjáraton egy elég erős gyereke vagyok, nem csak testileg, de ez most nagyon visszafogott.

Mit tegyek?

2018. szept. 3. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Tudod szerintem inkább menj el abba a 9km-re lévő suliba. Én elmennék. Sokszor gondolkodom azon,hogy bárcsak több időt tölthettem volna a családommal. Bárcsak mellettük lettem volna. Kiköltöztem 1 évre Londonba,mire hazajöttem tudomásul kellett vennem,hogy a családom autóbalesetet szenvedtek,és meghaltak. Én nem lehettem ott mellettük. Nem a helyszínen haltak meg,hanem a kórházban. Bárcsak egyszer bemehettem volna hozzájuk,hogy utoljára elmondjam,hogy mennyire szeretem őket. Inkább járj egy sukuba,ahol még barátaid is lehetnek,és ahol közel lehetsz a családodhoz. Nagyon rossz érzés kívülállónak lenni,egyedül.
2018. szept. 3. 21:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnálom a történteket. Nem tudom mit tegyek, teljesen tanácstalan vagyok.
2018. szept. 3. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Adj időt a helyzetnek.
2018. szept. 3. 22:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Adnék időt, de nagyon nehéz egyedül. Nyilván csak 2. napja vagyok itt, de már másnak van 3-4 haverja, csoportosan járkálnak én meg semmi.
2018. szept. 3. 22:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne kapkodj!

Nem hajt a tatár. Várj egy kicsit, légy türelemmel.

2018. szept. 3. 22:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia :)

14 évesen kerültem be koliba, kötelező volt (5éven keresztül)

Először 3an voltunk egy szobában, és szörnyűek voltak a szobatarsak. Szornyuek.

De kb októberben, mikor kezdtünk ismerkedni egymással, mert igen, kellett vagy egy hónap mire felengedtünk és elengedtük a napi hazajárást, akkor kezdett el kialakulni barátság, ismerkedés. Addig nem nagyon. Plusz mivel te meg “kicsi” vagy, nektek lesz kötelező tanulószoba. Ha akarod, ha nem, a kollégium csak összébb hoz titeket. Az eleje nehéz/nehezebb. De utána sokkal könnyebb

Szerintem ne hagyd ott azt a sulit. Nem tudom mennyire színvonalas az intézmény, de a jó nevű iskola jól mutat, és ha nívósabb az oktatás, akkor megfelelő képzésben is fogsz részesülni.

2. Nap. Igen, nehéz lesz. Szerintem még a második hét is. De jársz végig ezt a szeptembert mindenképpen, és utána dönts, ne legyél elhamarkodott :)

2018. szept. 3. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hívják kezdeti nehézségeknek. Szedd össze magad, ha a suli jó, és nem is szeretnél abba a másikba menni, akkor mi a kérdés? Félévkor már sokkal jobban fogod érezni magad, gondolj erre. Közhely, de minden kezdet nehéz. Később mit fogsz csinálni, otthagyod a jó munkahelyet is, mert a kollégáid nem beszélgetnek azonnal veled?
2018. szept. 3. 22:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Valószínű a munkahelyeb már nem fog érdekelni ki mit csinál.

Lehet igazatok van, itt a honvágy és a szüleim/testvérem a legfőbb ok.

2018. szept. 4. 06:32
 9/9 anonim ***** válasza:

3 és fél éve totálra a te cipődben jártam. Mondjuk én egyetemre mentem 100 km-vel arrébb,de akkor sem sokkal könnyebb a szeretteidet hátra hagyni és ekkora távolságba "elköltözni". Megértem,hogy érzel most. Volt hogy este sírva aludtam el, vagy ki kellett mennem a mosdóba,mert úgy éreztem,hogy nagyon rossz a helyzet úgy és folyton valami B megoldáson gondolkodtam. Aztán erőt vettem magamon, és elkezdtem ott kiépíteni az életemet. Én azt tanácsolom neked,hogy várj 1-2- hetet. Most nagyon új és idegen minden, de adj egy esélyt annak,hogy jobb lesz. Később is ugyan úgy átmehetsz abba a suliba. Gondolom nem véletlenül választottad azt a sulit. Különbözőek vagyunk, de életem legjobb 3 és fél éve volt, a tanulmányok a társaság miatt is és sokkal önállóbb lettem, persze nagyon sok nehéz időszak volt, de megérte, mikor történtek velem akkor is ezt gondoltam, nem csak így visszanézve. Sok emberrel szemben én nagyon apás voltam mindig, így leső két évben miinden hétvégén hazajöttem és a családommal voltam, meg koliból is minden nap beszéltem velük, és úgy könnyebb volt.

Szóval rizsázok itt..na,de a végső konklúzióm,hogy szerintem várj még 1-2- hetet és ha nem jobb, akkor javaslom a visszaköltözést. Ne 3 nap után add fel. :)

2018. szept. 4. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!