Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ételfutárok: mi a véleményetek...

Ételfutárok: mi a véleményetek a borravalóról?

Figyelt kérdés

Elvárjátok? Mit gondoltok, ha valaki semmit nem ad? Mi az átlag összeg, amit kaptok? Mi az, ami szerintetek minimum kéne, hogy legyen?

Ui. én általában szoktam 200 Ft körülit adni, de mindig érdekelt, hogy ilyenkor mit gondolnak rólam

2020. jan. 11. 19:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Sziasztok!

Én voltam ételfutár, és alkatrészkiszállító is. A fizetések olyan karcsúak, hogy csak azért nem érné meg kint geccsölni, ugyekezni, parkolóhelyeket keresni stb. 10 címből kb 6 ad 2-300 Forintot. A maradék 4 online, vagy kp, de semmit nem ad. Így 4-5000 Ftból tankolsz, eszel, iszol beugrasz egy benzinkutra pisilni (pl nincs mindenhol ingyen). Gyorsabban kopik az autód, 3-50 ezres tétel, azt a fizetésedből kell kigenerálni, hiszen a borravalót napi szinten elköltöd. Elegem lett abból, hogy látványra sok pénz fordul meg nálam, de vigyázzak vele el ne költsem, mert ha lepukkan a kocsi addig nem tudsz menni, nincs azonnal alkatrész, és a szerwlők sem várnak tárt karral. Úgyhogy egy kis fika javítás két hétig otthon gubbasztasz, tehát a havi fizetésed csak a fele lesz -jav kltsg. Dejó mi?

Kell -e, vagy illik e adni? Igen. Ha én rendelek netről bármit, legye az GLS, vagy pizzafutár min 2-300 Ft. Nem halok bele, amúgysem rendelgetek minden nap....

2020. jan. 25. 20:33
 12/14 anonim válasza:
87%
Egy ajándék nem elvárható vagy követelhető. Ha adnak, annak nagyon örülünk, tényleg sokat jelent már csak a szándék is. Általában 200ft ot szoktunk kapni, de volt aki ezrest adott vagy eppen megkínált mézeskaláccsal. Remélem segítettem. /Egy futár/
2020. jan. 26. 02:25
 13/14 anonim válasza:
87%

November óta dolgozok ételfutárként egy étteremnek. Szóval nem netpincér vagy wolt. Előtte nem szerettem borravalózni,főleg mivel kártyával fizettem ha rendeltem magamnak. Eleinte amikor elkezdtem dolgozni nem akartam elfogadni hisz a munkám végzem miért kérnék a vevőtől pénzt még pluszban, fizessen a főnök. Nem? Nem. Rájöttem hogy a fizetésem egy szemmel látható részét a borravalók teszik ki. És persze a főnök is úgy fizet hogy borravaló nélkül elég nehéz lenne kijönni belőle. Nem mintha így halálra keresném magam, csak nagyon élvezem a munkám... 😅

Azóta sem várom el a borravalót az emberektől de jól esik ha kapok, vagy csak felkerekíti az összeget. Akár 20forinttal.

Amin meglepődtem hogy kártyás fizetés mellé sok ember ad aprót borravalónak. Én erre nem is gondoltam hogy ilyet csinálnak.

Plusz mióta én is futár vagyok, mindig adok borravalót a futároknak.

2020. márc. 10. 01:34
 14/14 anonim válasza:
87%

#13as vagyok.

Nem tudják az emberek, csak azt látják hogy a mi éttermünkben ingyenes a kiszállitás. Én 150ft címpénzt kapok a napi díjjam mellé ami 9000ft (11-12 órára). Az autóm nagyjából 6 litert fogyaszt. KB 25ft/km-re jövök ki. Az azt jelenti hogy 6km oda vissza. Szóval 3km-es távolságba érné meg nekem kivinni az ételt ha egy címmel megyek. Az autó kopásáról ne is beszéljünk. (saját autó). Ezért még jobban esik amikor egy olyan címhez megyek ki ami alapból nekem ráfizetés lenne és kapok borravalót. És elég sokat megyek így. (plusz pénzt úgy kapnék ha 5km-re van a cím az étteremtől.. Légvonalban..úgy számolja a számítógép.).

2020. márc. 10. 01:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!