Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket jelölt már be főnökötö...

Titeket jelölt már be főnökötök ismerősnek a Facebook-on? Ha igen, mit csináltatok?

Figyelt kérdés
Velem még sose volt ilyen, de kíváncsi vagyok, hátha egyszer megesik majd.
2020. jan. 10. 07:53
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

" ha új dolgozót keresnek, kapásból kukázzák azok önéletrajzát, akik nincsenek fent FB-n."

Ezt csak azok terjesztik saját megnyugtatásukra, akiket nem hívtak be interjúra sem. Nem sok valóság alapja van.

"az ember azt oszt meg, amit akar"

Azért ez nem teljesen így van. Csak egy példa

Munka Törvénykönyve 8$

"(3) A munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja."

Azaz a munkaadód jó hírnevét fb poszttal se sértheted meg, mert törvénybe ütköző.

De ez csak 1 példa a sok közül.

2020. jan. 11. 12:36
 22/38 anonim ***** válasza:

Valóban jogod van bármit megosztani, de tudomásul kell venni, hogy a következményeket Te, mint megosztó viseled. És jogod van bárkit visszajelölni is, ez esetben viszont nem értem a kérdésedet. Nem fogadod el és kész.

Megjegyzem vezető beosztásom mellett soha, egy felvételisünk facebook profilját sem néztem meg, mert mint említettem, nem érdekel a szabadidejét ki mivel tölti. Engem az érdekel, a munkáját hogyan fogja végezni. Szerintem normál helyen, normál vezető ezzel így van.

2020. jan. 11. 14:06
 23/38 A kérdező kommentje:
22: Nyilván arra a feltevésre asszociálok, hogy a főnök majd emelt hangon kérdőre von, hogy miért nem jelöltem vissza. Neadjisten ezért fog elküldeni.
2020. jan. 11. 17:40
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen, hiszen ismerjük egymást, nem? Visszajelöltem.

Nem töltök fel magamról vállalhatatlan dolgokat, ha esetleg mégis azt tervezném, akkor remekül szűrhető, hogy egy posztot kikkel osztasz meg.

2020. jan. 14. 10:29
 25/38 anonim ***** válasza:

Ja, és nekem azért is fura ez az egész, mert nálunk alap, hogy facebookon tartjuk a kapcsolatot egymással a munkatársaimmal, ha valaki beteg, talált valami érdekes infót, vagy megbeszélés lesz, ezeket mind ott tudatjuk egymással. Komolyan nehézkesebb lenne a munkánk, ha nem lenne mindenki elérhető ott. :D

A válaszok végigolvasása után se értem, miért ne lehetne akkor szűrni a megosztott kontentet, amúgy is marhaságnak tartom, mikor az emberek csak úgy a vakvilágba osztogatják bele a posztokat, hogy mindenki lássa válogatás nélkül.... :D

2020. jan. 14. 10:35
 26/38 anonim ***** válasza:
55%
Azért jobb, ha az embernek 2 profilja van, amit munkatárakkal használ rajta közösen az ismeretséget és amelyiken már csak a magánéletét éli.
2021. júl. 5. 05:08
 27/38 A kérdező kommentje:
26: És mi van akkor, ha a főnök vagy felettes kolléga pont azon jelöl be, amin a magánéletet vezetem?
2021. júl. 7. 09:21
 28/38 anonim ***** válasza:
27: Előre azt a profilt kell megadni, amelyiken a munkatársakra szánod az ismeretséget, hogy rá se keressen arra a profilodra, amelyiken a magánéletedet éled.
2021. júl. 7. 09:31
 29/38 A kérdező kommentje:
28: Ezt nem értem. Hol előre, és hol megadni?
2021. júl. 7. 10:36
 30/38 anonim ***** válasza:

Egyszerűen jó ha az embernek 2 profilja van. Amelyiken az ember munkatársakkal tartja az ismeretséget és amelyiken meg már a civil magánéletét éli.

A főnöködnek és a munkatársaknak azt a profilt adod meg, amelyiken szívesen tartod az ismeretséget a munkatársaiddal és ennyi.

2021. júl. 7. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!