Titeket jelölt már be főnökötök ismerősnek a Facebook-on? Ha igen, mit csináltatok?
13#
De ha látod, hogy egy f_szfej a főnök, akkor nyugodtan kereshetsz másik helyet.
A közvetlen főnököm nincs fent a facebookon, és az ő fölötti se, így nincs ilyen gondom. Egy régi főnököm most lett fb ismerős, pedig volt már, hogy lájkolta nyilvános képeimet - ezek szerint tapintatból.
A saját beosztottjaimat nem jelöltem be. Most, hogy már olyan pozícióba kerültem, hogy nem én vagyok a közvetlen felettesük, egy csomóan bejelöltek (4 nap alatt lett 30 "új" ismerősöm), de nem fogom nézni, hogy mit csinálnak táppénz alatt. Ha nem csinálnak semmi törvénytelent, akkor úgysem számít, hogy látom e. Az erkölcstelen cselekedeteik meg csak rájuk tartoznak, nem munkahelyi=semmi közöm hozzá.
Bejelölt, ismerősöm, eléldegélünk így vagy két éve. Sosem tett erre megjegyzést, van annyira modern, hogy tudja, hogy telefonról is betud jelentkezni az ember és az orvosi váróból is simán chatelhet unaloműzésként.
Nyilván ha van valaki akkora barom, hogy táppénzre megy és közben piálós bulizós, vagy nyaralós képekről tesz fel képet, hát az... ügyes. Vagy ha munkaidőben olyat oszt meg, ami arról tanúskodik, hogy mindent csinál, csak a munkáját nem... :D
Van nekem is olyan beosztottam, aki a munkájával kapcsolatosan olyan képeket oszt meg néha, amiket nem kellene. Ismerősöm (ő jelölt be, nem én őt), ha észreveszem, tök normálisan meg szoktam kérni, hogy törölje, mert ebből baj lehet, nem kéne hogy a felsővezetés elé ilyesmi kerüljön. Általában megérti az érveimet és törli is. Sajnálatos, hogy nem magától jut erre a tartalom megosztása előtt, de ez van. A másik magánéletébe pedig nincs jogom beleszólni. Max megnézem és megjegyzem magamban, hogy fura volt egy-egy tartalom, de hogy őszinte legyek egyáltalán nem érdekel melyik beosztottam mit csinál szabadidejében, így a részegedő képeiken sem szoktam csámcsogni.
Megjegyzem szerintem alapból óvatosan kell bánni azzal, hogy miket osztasz meg, sosem tudhatod milyen kezekbe kerül. Nem tudom milyen idős vagy, de nálunk a baráti társaságban amióta dolgozunk alapszabály, hogy semmilyen bulizós képet nem teszünk fel egymásról soha sehova. Be is van állítva, hogy nem jelenhet meg az oldalamon semmi elfogadás nélkül. Nem is értem azokat, akik minden mozzanatuknál késztetést éreznek a posztolásra, dehát ízlések és pofonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!