Miért hazudoznak a fizetésekről?
Ennyit szokott kereseni a legtöbb ember:
Itt meg mindenki nettó 500-at keres érettségivel.
Budapest, heti 20 órás munka diplomával és több év szakmai gyakorlattal: nettó 79 ezer ft. A heti 20 óra valójában minimum 35, de 50 is simán összeszalad és akkor a főnök még telefonál heti többször is lehetetlen időpontokban (ünnepek, hétvégén, este 10 órakor stb), hogy mit sikerült elintézni, ha véletlenül nem vagyok bent amikor ő, akkor lecseszően felhív, hogy nem ezért fizet nekem stb. Mert ő 2 gyerek mellett is meg tudna élni ennyiből (jó dolog a tehetős házastárs), anyagias vagyok. Elvileg járna BKK bérlet + veszélyességi pótlék + karácsonyi prémium stb, de semmi. A fizetésemet így-úgy tologatják, hogy ne legyen papíron feltűnő, hogy a diplomás minimálbért se érem el.
Jeleztem, hogy nem szeretnék szerződéshosszabbítást december végén, azóta tünemény a fickó, de nem érdekel.
Hogy miért vállaltam el? Mert kellett egy gyakorlati hely az MSc-hez és szerencsésnek éreztem magam, hogy megtaláltam ezt a helyet... Nem kellett volna, teljesen kikészített lelkileg az egyetem mellett.
"Nekem mindig azt tanították, hogy aki dicsekszik a fizetésével az többnyire hazudik és csak szeretne annyit keresni a valóságban is."
És mennyi ami szerinted már dicsekvés? Például nettó 400 a minimálbéresek körében soknak tűnik, itt a GYIKen viszont szánalmasan kevésnek számít. Minden relatív!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!