Miért hazudoznak a fizetésekről?
Ennyit szokott kereseni a legtöbb ember:
Itt meg mindenki nettó 500-at keres érettségivel.
Állami cég 170 nettó. Felsőfokú szakvizsgát igénylő munka. Mellette plusz feladatok és 2 teljesen más munkakör helyettesítése (havi min egy hét amikor nem csak a saját melód van, hanem minimum még egy munkakör minden feladata). Béren kívüli juttatás semmi. Nem is volt. A munkaidő papíron 8 óra de talán még soha sem volt annyni. Ha gond van be kell menni, akár éjjel/hétvégén/ünnepnapon is.
Kuss a neved és emelés csak akkor van, ha minimálbért emelik. Viszont rendszeresen vagy elővéve olyan dolgok miatt amikhez kb semmi közöd. Mindent megcsinálsz ingyen mert nem mondhatsz nemet még olyan dolgokra sem ami nem a munkakörödhöz tartozik.
És ez Dunántúl. Nem borsod. De legalább relatíve "biztos" meló. Más előnye nem nagyon van.
Szerintem amúgy a fizetés elég kényes dolog. Mikor keveset kerestem, akkor azért szóltak meg, hogy ennyi pénzért normális ember meg se mozdulna. Most viszonylag korrekt fizetésem van, most meg mindenki azzal jön, hogy nekem még a se.ggvakarásra is fizetnek.
Egy ideje már azt mondom, ha kérdezik, hogy "éhen halni sok, k.urvázni kevés". Aztán mindenki döntse el az mennyi.
Ez mind nagy kamu, csak azért írják hogy egyes buta embereket odacsaljanak még ha csak 2-3 hónapra hogy megpróbálja, és az idő alatt a lelkét is kihajtják nekik már ez megéri, plusz ha nem felel meg próbaidő alatt indoklás nélkül elküldik, vagy magától megy el, az utóbbi valószínűbb. Igazából mindegyik helyen örülj ha a 150 nettót megkapod meg béren kívül is valami apró morzsákat amiből veszel magadnak pár napra hideg kaját és ennyi. Legtöbb helyen elvárják hogy saját magad oldd meg a beutazást és vagy fizetnek utazási költséget vagy nem, de inkább nem, de attól még járj be lehetőleg autóval, motorral, biciklivel mindegy csak juss be valahogy.
Ezek a raktári munkák akár csomagolás, akár pakolás, rakodás egy kalap lótúró. ott a beledet kihajtják, minden feladat határidőre legyen meg magyarul tegnapra de még jobb ha tegnapelőttre kész vagy. Lesz egy olyan vezetőd aki kiadja úgy a feladatokat hogy ő maga sem tudja mivel jár, de egy 20 perces munkát végezz el 2 perc alatt. Az időbeosztásra meg ne alapozz, akár 8 óra, 12 óra 1-2 vagy 3 műszak esetleg 12 óra 2nap munkával 2 nap pihenővel, vagy kevesebb pihenővel és kötelező túlórával örülj annak ha heti 1 napot otthon lehetsz és megkeresed a nettó 140-150 ezret. Ha efelett keresel akkor még ennyi szabadidőd sem lesz. Akár gyár, akár üzlet raktárában vagy ott kihajtják a beledet nyugati munkahelyeken elvárt minőséget és teljesítményt akarják jóval de még annál is kevesebb pénzért, és ha nem tetszik valami akkor írhatod a felmondásodat.
Ahol munkaerőhiány van ott inkább 1 emberre minél több feladatot erőltetnek rá hogy ne kelljen több fizetést adni vagy valahogyan embert odacsalni jobb fizetésért. Vagy ha nagy nehezen vesznek fel embert akkor olyat vesznek fel aki nem jó semmire, csak legyen meg a minimális létszám, az sem érdekli őket ha nem csinál semmi hasznosat csak legyen bent, túrja a seggét és ugyanúgy megkapja a nevetséges bért minimális munkával mint az aki 3x többet tesz ugyanazért a pénzért és ott dolgozik évek óta például.
1. Borsod az ország legelmaradottabb régiója.
2. A hirdetésben szereplő munkához befejezett általános iskola a feltétel. Azért valljuk be sokan eljutnak érettségiig és/vagy szakmát szereznek vagy diplomát.
Nincs jólét szerintem se, de azért nem ennyit keres az ország nagy része szerintem.
A közalkalmazotti minimálbért már nézted?
Ismerősöm: egyetemi alkalmazott, Bp, diploma, 30 év munkaviszony, havi 140 nettó, most karácsonyra kaptak +20.000Ft-ot, szabit nem szokott kapni, mikor kér, most két hétre hazaküldték.
Nekem mindig azt tanították, hogy aki dicsekszik a fizetésével az többnyire hazudik és csak szeretne annyit keresni a valóságban is.
Akik a valóságban is sokat keresnek, azok sohasem dicsekednek vele!
Utolsó:
Pl én sem vagyok csomagoló, diplomám van. Mégis a felsoroltak a valóság ezen a környéken.
Mellékesen munka is többségében ilyen van csak, ha beírom a cv-be, hogy diplomás vagyok semmi visszajezés, ha nem írom bele, akkor esélyes vagyok, hogy behívjanak. Pénzből élek.
Ha a saját szakmámban túlképzettnek számítok, vagy nincsenek olyan kapcsolataim, akkor máshol kell pénzt keresnem.
Szóval nem kéne arcoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!