Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi szamit fizetett szabadsagnak?

Mi szamit fizetett szabadsagnak?

Figyelt kérdés

Kereskedelemben dolgozok, altalaban heti egy vagy ket szabadnappal ugy hogy vasarnap zarva tart az uzlet.

Ha korabban ot egybefuggo napon voltam szabadnapos, nem szabadsagon hanem szabadnapon! Mert a beosztast ugy osztottuk fel a kollegammal hogy elozo heten annyival tobbet voltam. Akkor az barhogyan is de fizetett szabadsagnak szamit? Jelenleti ivet is vezetunk ahol naponta alairtuk.

Mivel tudtommal nem voltam soha fizetett szabadsagom amivelmeg soha nem en rendelkeztem, es szent este elott szeretnek kicsit otthon is rendezkedni pihenni karacsonyra, de a fonokom szerint marnincs fizetett szabadsagom en pedig kerdore vontam hogy ez megis hogy(mert kene lennie tobb mint 13 napnak) mert szabadsagrol szolo papirt soha nem irtam ala, es a szabadsagom egy ket napjarol en rendelkezem es a tobbit koteles csak megszabni a fonokom. Ha egyszer itt felmondok szeretnem tudni errol a reszleteket mert nem szeretnem ha nem veszem ki a szabadsagaimat akkor pedig felmondaskor koteles legyen kifizetnie a ra eso reszet....

Koszonom a segitseget. Ugyvedhez egyenlore nem terveztem menni ugyanis nincs elmergesedve a helyzet hogy odaig fajuljon igy aki azt tanacsolni csak tajekoztatas vegett irtam ki a kerdesem.

Koszonom a segitseget!

2019. dec. 16. 08:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Lenne mit vizsgálódni nálatok, annyi szent.

A szabadságot pénzben nem lehet megváltani, csak felmondáskor. A szabadságot ki kell adni az adott évben, illetve pár nap szabi átvihető a következő évre.

Az, hogy aláírtad a munkabér jegyzékedet, azzal elismerted, hogy valóban így voltak a napjaid, szabadságaid, stb. Teljesen megérdemled. Nem értem miért most kapálózol.

Meg lenyeled, hogy túlóráztad és ki se fizeti, vagy le se csúsztathatod? Ugyanis túlóra esetén a munkáltatónak az előbb említett két esetet alkalmazhatja. Az nem törvényes, hogy simán csak benyeli. De mivel elviseled/elviselitek neki, ezért megteszi és meg is fogja tenni.

Nem igazán tudom mire számítottál ügyvédi segítség nélkül, ha eddig is egy adócsaló (te is az vagy) szemétláda volt, de sok sikert!

2019. dec. 21. 07:34
 12/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszt segitseget sajnos nem sokat kaptam mert azokat a dolgokat irtad le amire en is rajottem. :)

A berjegyzeket amit alairtam hala Istennek nem hamisitotta le es azon nem voltak feltuntetve a szabadsagaim igy utolag nagy kamu volt amit mondott. Idokozben felmondtam ugyh koteles vagy kiadni vagy kifizetni a szabadsagaimat de mivel ehhez kozos megegyezes azukseges a oenzbeli megvaltasra szamitok. Januarban jar le a felmondasom igy akkor derul ki majd hogy hogy tejel a Fonok... :) ha nem akkor megy az ugyvedi felszolitas

2019. dec. 21. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!